Navigation

др Ана Велемир

Стручни сарадник за наставу - II-17
Технолошки факултет
051/465-032

Библиографија

Радови у часописима

    Red wines from the Mostar area: Physicochemical, antioxidative, and antimicrobial properties

    DOIhttps://doi.org/10.21603/2308-4057-2025-2-646
    ЧасописFoods and Raw Materials
    Година2025
    АуториTatjana Jovanović-Cvetković, Александар Савић, LJiljana Topalić-Trivunović, Ana Velemir, and Rada Grbić
    Волумен13
    Број2
    Страна од306
    Страна до319
    Веб адресаhttp://jfrm.ru/en

    Chemical composition and antioxidant capacity of chicory leaves originating from wild plant (Cichorium intibus L.) and its cultivar (Cichorium intybus var. foliosum Hegi `Zuccherina di Trieste`)

    DOIhttps://doi.org/10.59919/JCTE05202401008
    ЧасописJournal of Chemists, Technologists and Environmentalists
    Година2024
    АуториLadislav Vasilišin, Goran Vučić, Srđan Ljubojević, Nataša Lakić-Karalić, Станиша Латиновић, and Ana Velemir
    Волумен5
    Број1
    Страна од49
    Страна до54
    Веб адресаhttps://glasnik.tf.unibl.org/article/266/pdf

    CONTENT OF MACRO- AND MICROELEMENTS IN CHEESES PRODUCED WITH THE ADDITION OF DIFFERENT SPICES

    DOI10.59919/JCTE04202301E235
    ЧасописJournal of Chemists, Technologists and Environmentalists
    Година2023
    АуториДаница Савановић, Ана Велемир, Jovo Savanović, and Jelena Sekulić
    Волумен4
    Број1
    Страна од7
    Страна до13
    Веб адресаhttps://glasnik.tf.unibl.org/article/235

    Chemical composition of summer truffle (Tuber aestivum Vittad.) from Bosnia and Herzegovina

    DOI10.21303/2504-5695.2023.003191
    ЧасописEUREKA: Life Sciences
    Година2023
    АуториСрђан Љубојевић, Ладислав Василишин, Горан Вучић, and Ана Велемир
    Волумен6
    Страна од20
    Страна до27
    Веб адресаhttps://journal.eu-jr.eu/life/article/view/3191

    Effects of adding different quantities of yeast and chokeberry juice on fermentation of mead

    DOI10.2298/CICEQ220325022M
    ЧасописCHEMICAL INDUSTRY & CHEMICAL ENGINEERING QUARTERLY
    Година2023
    АуториМаја Стојковић, Драгољуб Цветковић, Александар Савић, Ана Велемир, Љиљана Топалић-Тривуновић, and Саша Папуга
    Волумен29
    Број2
    Страна од149
    Страна до160
    Веб адресаhttp://www.doiserbia.nb.rs/img/doi/1451-9372/2023/1451-93722200022M.pdf

    MORPHOLOGICAL CHARACTERISTICS OF SUMMER TRUFFLE (TUBER AESTIVUM VITTAD.) FROM BOSNIA AND HERZEGOVINA

    DOI10.21303/2504-5695.2022.002382
    ЧасописEUREKA: Life Sciences
    Година2022
    АуториSrđan Ljubojević, Ladislav Vasilišin, Горан Вучић, and Ana Velemir
    Волумен2
    Број2
    Страна од9
    Страна до20
    Веб адресаhttp://journal.eu-jr.eu/life

    Mead fermentation parameters: Optimization by response surface methodology

    DOI10.21603/2308-4057-2022-1-137-147
    ЧасописFoods and Raw Materials
    Година2022
    АуториСаша Папуга, Игор Пећанац, Maja Stojković, Aleksandar Savić, and Ana Velemir
    Волумен10
    Број1
    Страна од137
    Страна до147
    Веб адресаhttps://jfrm.ru/en/issues/7477/7471/

    EFFECT OF INCORPORATION OF THE PLANT EXTRACTS IN NATURAL CASING ON THE COLOR OF FERMENTED SAUSAGES

    DOI10.7251/JCTE2203020V
    ЧасописJournal of Chemists, Technologists and Environmentalists
    Година2022
    АуториАна Велемир, Сњежана Мандић, and Даница Савановић
    Волумен3
    Број1
    Страна од20
    Страна до26
    Веб адресаhttps://glasnik.tf.unibl.org/

    Ultrasonic-assisted antimicrobial functionalization of cotton knitwear with plant extracts

    DOI10.1080/00405000.2022.2114287
    ЧасописThe Journal of The Textile Institute
    Година2022
    АуториДрагана Грујић, Александар Савић, Љиљана Топалић-Тривуновић, Matejka Bizjak, Ана Велемир, and Jovana Milanović
    Волумен114
    Број8
    Страна од1206
    Страна до1217
    Веб адресаhttps://www.tandfonline.com/doi/full/10.1080/00405000.2022.2114287

    Influence of blackberry juice addition on mead fermentation and quality

    DOIhttps://doi.org/10.21603/2308-4057-2021-1-146-152
    ЧасописFoods and Raw Materials
    Година2021
    АуториАна Велемир, Александар Савић, Саша Папуга, and Маја Стојковић
    Волумен9
    Број1
    Страна од146
    Страна до152
    Веб адресаhttp://jfrm.ru/en/issues/1803/1845/

    Attachment and survival of bacteria on apples with the creation of a kinetic mathematical model

    DOIhttps://doi.org/10.1007/s42770-021-00425-2
    ЧасописBRAZILIAN JOURNAL OF MICROBIOLOGY
    Година2021
    АуториАлександар Савић, Љиљана Топалић-Тривуновић, Ана Велемир, Саша Папуга, and Весна Калаба
    Страна од1
    Страна до10
    Веб адресаhttps://link.springer.com/article/10.1007%2Fs42770-021-00425-2

    Changes in the physicochemical, antioxidant and antibacterial properties of honeydew honey subjected to heat and ultrasound pretreatments

    DOI10.1007/s13197-020-04762-2
    ЧасописJOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE
    Година2020
    АуториMaja Stojković, Драгољуб Цветковић, Aleksandar Savić, LJiljana Topalić-Trivunović, Ana Velemir, Saša Papuga, and Мирјана Жабић
    Страна од1
    Страна до12
    Веб адресаhttps://link.springer.com/article/10.1007%2Fs13197-020-04762-2

    Chemical composition, nutritional value and antioxidant properties of crabapples

    ЧасописMaso International Journal of Food Science and Technology
    Година2020
    АуториSrđan Ljubojević, Горан Вучић, Ладислав Василишин, Наташа Лакић, Ана Велемир, and Иван Самелак
    Волумен1
    Страна од51
    Страна до57
    Веб адресаhttp://www.maso-international.cz/

    Effects of non-meat proteins on the quality of fermented sausages

    DOI10.21603/2308-4057-2020-2-259-267
    ЧасописFoods and Raw Materials
    Година2020
    АуториАна Велемир, Сњежана Мандић, Горан Вучић, and Даница Савановић
    Волумен8
    Број2
    Страна од259
    Страна до267
    Веб адресаhttp://jfrm.ru/files/archive/16/Velemir.pdf

    Effect of incorporating blackthorn fruit (Prinus spinosa L.) extract in natural casing on quality of Kranjska sausage

    DOIhttps://doi.org/10.18485/meattech.2018.59.2.2
    ЧасописMeat Technology
    Година2018
    АуториSnježana Mandić, Даница Савановић, Ana Velemir, Vesna Kalaba, Jovo Savanović, and Vanja Jokanović
    Волумен59
    Број2
    Страна од80
    Страна до90
    Веб адресаhttp://www.journalmeattechnology.com/index.php/meat_technology/article/view/115/82

    EFIKASNOST HACCP SISTEMA U KONTROLI MIKROBIOLOŠKIH OPASNOSTI U PROIZVODNJI DIMLJENE PASTRMKE (ONCORHYNCHUS MYKISS)

    DOI10.7251/VETJ1802297M
    ЧасописVeterinarski žurnal Republike Srpske
    Година2018
    АуториСњежана Мандић, Даница Савановић, Ана Велемир, and Vladimir Marjanović
    Волумен18
    Број2
    Страна од297
    Страна до325
    Веб адресаhttp://virs-vb.com/wp-content/uploads/2019/01/VJRS_2018-2-2S.pdf

    Promjene proteinskih profila u domaćim fermentisanim kobasicama sa dodatkom proteina surutke i soje tokom čuvanja

    ЧасописGlasnik hemičara, tehnologa i ekologa Republike Srpske
    Година2017
    АуториAna Velemir, Snježana Mandić, Иван Самелак, and Zoran Kukrić
    Волумен13
    Страна од7
    Страна до14
    Веб адресаhttps://glasnik.tf.unibl.org/wp-content/uploads/2017/12/GHTERS-13-full.pdf

    Uticaj obrade enzimima na antimikrobna svojstva pletenina bojenih ekstraktima lekovitih biljaka

    DOI10.5937/ZasMat1703283G
    ЧасописЗаштита материјала
    Година2017
    АуториДрагана Грујић, Aleksandar Savić, LJiljana Topalić-Trivunović, Ana Velemir, Maja Čiča, Mladen Stančić, and Mitja Kolar
    Волумен58
    Број3
    Страна од283
    Страна до292

    Production process and quality of two different dry-cured sheep hams from Western Balkan countries

    ЧасописFOOD SCIENCE &TECHNOLOGY-LWT
    Година2015
    АуториSandra Stojković, Vladana Grabež, Milena Bjelanović, Сњежана Мандић, Goran Vučić, Александра Мартиновић, Torunn Thauland Håseth, Ana Velemir, and BjØrg Egelandsdal
    Волумен64
    Број2
    Страна од1217
    Страна до1224
    Веб адресаwww.elsevier.com/locate/lwt

    Ispitivanje kvaliteta jabukovog sirćeta na banjalučkom tržištu

    ЧасописTechnologica Acta
    Година2010
    АуториSiniša Đaković, Ана Велемир, Александар Савић, and Асима Давидовић
    Волумен3
    Број2
    Страна од49
    Страна до55

Радови са скупова

    Morphological characteristics and chemical composition of the fruits of black and dwarf elder (Sambucus nigra et Sambucus ebulus)

    Научни скупXV CONFERENCE OF CHEMISTS, TECHNOLOGISTS AND ENVIRONMENTALISTS OF REPUBLIC OF SRPSKA
    ПубликацијаProceedings
    Година2024
    АуториLadislav Vasilišin, Goran Vučić, Srđan Ljubojević, Nataša Lakić-Karalić, Станиша Латиновић, and Ana Velemir
    Страна од214
    Страна до222
    Веб адресаhttps://savjetovanje.tf.unibl.org/wp-content/uploads/2025/02/Proceedings_2024.pdf

    ANTIMICROBIAL AND DIELECTRIC PROPERTIES OF INSOLES PRINTED WITH EXTRACT OF Rosmarinus officinalis

    Научни скупXV Conference of Chemists, Technologistis and Enviromentalistis of Republic of Srpska
    ПубликацијаBook of abstracts
    Година2024
    АуториDragana Grujić, Aleksandar Savić, LJiljana Topalić-Trivunović, Blanka Škipina, Branka Ružičić, Biljana Pećanin, Ana Velemir, and Mitja Kolar
    Страна од164

    Spectrophotometric Characteristics of Printed Nonwoven Textile

    Научни скупContemporary materials
    ПубликацијаBook of abstracts
    Година2024
    АуториBranka Ružičić, Dragana Grujić, Blanka Škipina, Biljana Pećanin, Ana Velemir, Slavica Maletić, and Sandra Dedijer
    Страна од63

    Examination of the quality of goat cheese in a sack

    Научни скупXIII INTERNATIONAL CONFERENCE OF SOCIAL AND TECHNOLOGICAL DEVELOPMENT - STED
    ПубликацијаBook of Abstracts
    Година2024
    АуториDanica Savanović, Ana Velemir, Jovo Savanović, Snježana Mandić, Александар Савић, and Jovana Kučinar
    Страна од101

    Antioxidative properties of fresh cheese with the addition of turmeric (Curcuma longa L.)

    Научни скупXV CONFERENCE OF CHEMISTS, TECHNOLOGISTS AND ENVIRONMENTALISTS OF REPUBLIC OF SRPSKA
    ПубликацијаBook of Abstracts
    Година2024
    АуториDanica Savanović, Ana Velemir, Александар Савић, Snježana Mandić, Jovo Savanović, and Filip Radović
    Страна од146

    Quality indicators of fermented sausage with casings treated with plant extracts

    Научни скупXV CONFERENCE OF CHEMISTS, TECHNOLOGISTS AND ENVIRONMENTALISTS OF REPUBLIC OF SRPSKA
    ПубликацијаBook of Abstracts
    Година2024
    АуториAna Velemir, Snježana Mandić, Danica Savanović, and Александар Савић
    Страна од147

    Obtaining a probiotic drink from carrots using sauerkraut brine and probiotic culture

    Научни скупXV CONFERENCE OF CHEMISTS, TECHNOLOGISTS AND ENVIRONMENTALISTS OF REPUBLIC OF SRPSKA
    ПубликацијаBook of Abstracts
    Година2024
    АуториАлександар Савић, LJiljana Topalić-Trivunović, Ana Velemir, Danica Savanović, Katarina Mitić, and Nevena Janjić
    Страна од136

    Functional properties of different types of metheglin

    Научни скупXV CONFERENCE OF CHEMISTS, TECHNOLOGISTS AND ENVIRONMENTALISTS OF REPUBLIC OF SRPSKA
    ПубликацијаBook of Abstracts
    Година2024
    АуториNataša Zelenković, Ana Velemir, LJiljana Topalić-Trivunović, Danica Savanović, and Александар Савић
    Страна од148

    CHEMICAL CHARACTERIZATION OF COLD-PRESSED OIL FROM DIFFERENT VARIETIES OF HAZELNUTS

    Научни скупXIV International Scientific Agriculture Symposium “AGROSYM 2023”
    DOI631(048.3)(0.034.4)
    ПубликацијаBOOK OF ABSTRACTS
    Година2023
    АуториStaniša Latinović, Nataša Lakić, Aleksa Kučinar, Srđan Ljubojević, Ana Velemir, Ladislav Vasilišin, and Горан Вучић
    Страна од689
    Страна до689
    Веб адресаhttp://agrosym.ues.rs.ba/

    ANTIOXIDANT PROPERTIES OF BLACK CURRANT BERRIES (Ribes nigrum `Titania`)

    Научни скупXIV International Scientific Agriculture Symposium “AGROSYM 2023”
    DOI631(082)(0.034.2)
    ПубликацијаBOOK OF PROCEEDINGS
    Година2023
    АуториLadislav Vasilišin, Горан Вучић, Srđan Ljubojević, and Ana Velemir
    Страна од740
    Страна до745
    Веб адресаhttp://agrosym.ues.rs.ba/

    Fatty acid composition of kranjska sausage with casings treated with plant extracts (Prinus Spinosa L.)

    Научни скупXII INTERNATIONAL CONFERENCE ON SOCIAL AND TECHNOLOGICAL DEVELOPMENT
    ПубликацијаProceedings of XII INTERNATIONAL CONFERENCE ON SOCIAL AND TECHNOLOGICAL DEVELOPMENT
    Година2023
    АуториАна Велемир, Сњежана Мандић, Даница Савановић, and Vanja Jokanović
    Страна од389
    Страна до395

    Physicochemical properties of cream cheese with the addition of selected spices

    Научни скупXII INTERNATIONAL CONFERENCE ON SOCIAL AND TECHNOLOGICAL DEVELOPMENT
    ПубликацијаProceedings of XII INTERNATIONAL CONFERENCE ON SOCIAL AND TECHNOLOGICAL DEVELOPMENT
    Година2023
    АуториДаница Савановић, Ана Велемир, Jovo Savanović, Александар Савић, and Danka Babić
    Страна од396
    Страна до402

    The influence of the pH value of extract from grape pomace (Vitis vinifera L.) on the color strength of printed cotton fabrics

    Научни скупVIII International Congress "Engineering, Environment and Materials in Process Industry (EEM 2023)
    ПубликацијаBook of abstracts
    Година2023
    АуториБранка Ружичић, Dragana Grujić, Blanka Škipina, Aleksandar Savić, LJiljana Topalić-Trivunović, Ana Velemir, Sandra Dedijer, and Miljana Prica
    Страна од174
    Веб адресаhttps://drive.google.com/file/d/1ZQ42Jwuq3JpjgpMI5QS-odA4Sk_Lc1Lj/view

    Antimicrobial treatment of insoles with Agrimonia eupatoria extract for feet protection against Callositas et Clavus

    Научни скупVIII International Congress "Engineering, Environment and Materials in Process Industry (EEM 2023)
    ПубликацијаBook of abstracts
    Година2023
    АуториDragana Grujić, Aleksandar Savić, LJiljana Topalić-Trivunović, Blanka Škipina, Бранка Ружичић, Nikolina Kosić, Ana Velemir, Jovana Milanović, and Mitja Kolar
    Страна од65
    Веб адресаhttps://drive.google.com/file/d/1ZQ42Jwuq3JpjgpMI5QS-odA4Sk_Lc1Lj/view

    Content of macro - and microelements in cheeses produced with the addition of different spices

    Научни скупXIV CONFERENCE OF CHEMISTS, TECHNOLOGISTS AND ENVIRONMENTALISTS OF REPUBLIC OF SRPSKA
    ПубликацијаXIV CONFERENCE OF CHEMISTS, TECHNOLOGISTS AND ENVIRONMENTALISTS OF REPUBLIC OF SRPSKA, BOOK OF ABSTRACTS
    Година2022
    АуториДаница Савановић, Ана Велемир, Jovo Savanović, and Jelena Sekulić
    Страна од111

    Possibilities of production of fresh cream cheese in semiindustrial conditions

    Научни скупXIV CONFERENCE OF CHEMISTS, TECHNOLOGISTS AND ENVIRONMENTALISTS OF REPUBLIC OF SRPSKA
    ПубликацијаXIV CONFERENCE OF CHEMISTS, TECHNOLOGISTS AND ENVIRONMENTALISTS OF REPUBLIC OF SRPSKA, Book of abstracts
    Година2022
    АуториДаница Савановић, Jovo Savanović, Ана Велемир, and Dijana Arsenić
    Страна од112

    BLACK RASPBERRY (Rubus occidentalis L), A NEGLECTED MINOR FRUIT CROP

    Научни скупXIII International Scientific Agriculture Symposium "Agrosym 2022"
    DOIISBN 978-99976-987-3-5
    ПубликацијаBook of Proceedings of the XIII International Scientific Agricultural Symposium “Agrosym 2022”
    Година2022
    АуториЛадислав Василишин, Горан Вучић, Срђан Љубојевић, Ана Велемир, and Наташа Лакић
    Страна од775
    Страна до785
    Веб адресаhttp://agrosym.ues.rs.ba/

    GINKGO LEAVES AND YEW ARILS – USABLE PARTS OF OLD PLANT SPECIES (Ginkgo biloba L. et Taxus baccata L. )

    Научни скупXIII International Scientific Agriculture Symposium “AGROSYM 2022”
    DOI631(082)(0.034.2)
    ПубликацијаBOOK OF PROCEEDINGS XIII International Scientific Agriculture Symposium “AGROSYM 2022” Jahorina, October
    Година2022
    АуториЛадислав Василишин, Горан Вучић, Srđan Ljubojević, Ана Велемир, and Наташа Лакић
    Страна од786
    Страна до795
    Веб адресаhttp://agrosym.ues.rs.ba/

    Improved dielectric properties of printed linen fabrics filled with copper(I)oxide particles and Pinus Sylvestris L. extract

    Научни скупXV International scientific conference Contemporary Materials
    ПубликацијаBook of abstracts
    Година2022
    АуториБранка Ружичић, Dragana Grujić, Blanka Škipina, Ana Velemir, and Mladen Stančić
    Страна од60

    CHANGES IN PHYSICO-CHEMICAL PARAMETERS AND COMPOSITION OF FATTY ACIDS OF OILS AND FATS AFTER THERMAL TREATMENT

    Научни скупSEVENTH INTERNATIONAL SCIENTIFIC CONFERENCE JUNE 5 th – WORLD ENVIRONMENT DAY
    ПубликацијаTHE BOOK OF ABSTRACTS
    Година2022
    АуториГоран Вучић, Jana Vukoje, Ana Velemir, and Ladislav Vasilišin
    Страна од48
    Страна до48
    Веб адресаhttps://btf.unbi.ba/2022-2/

    PHYSICAL AND CHEMICAL CHARACTERISTICS OF PUMPKIN SEEDS AND OIL FROM PUMPKIN SEEDS

    Научни скупXI MEĐUNARODNA KONFERENCIJA O DRUŠTVENOM I TEHNOLOŠKOM RAZVOJU – STED 2022
    DOIISSN 2637-3298
    ПубликацијаZbornik izvoda radova STED 2022
    Година2022
    АуториНаташа Лакић, Ана Велемир, Nevena Ritan, Горан Вучић, and Ладислав Василишин
    Страна од132
    Веб адресаwww.stedconference.com

    POSSIBILITY OF USING DIFFERENT TYPES OF POTATOES AND YEASTS FOR BIOETHANOL PRODUCTION

    Научни скупXI INTERNATIONAL CONFERENCE ON SOCIAL AND TECHNOLOGICAL DEVELOPMENT – STED 2022
    ПубликацијаTHE BOOK OF ABSTRACTS
    Година2022
    АуториАлександар Савић, Саша Папуга, Александар Кусић, and Ana Velemir
    Страна од94
    Страна до95

    INFLUENCE OF ADDITION OF SELECTED SPICES ON MINERAL COMPOSITION OF FRESH CREAM CHEESE

    Научни скупXI INTERNATIONAL CONFERENCE ON SOCIAL AND TECHNOLOGICAL DEVELOPMENT
    ПубликацијаPROCEEDINGS of XI INTERNATIONAL CONFERENCE ON SOCIAL AND TECHNOLOGICAL DEVELOPMENT
    Година2022
    АуториДаница Савановић, Ана Велемир, Александар Савић, Jovo Savanović, and Jelena Sekulić
    Страна од547
    Страна до554

    PROIZVODNJA SVJEŽEG SIRA POSTUPKOM TOPLOTNO-KISELINSKE KOAGULACIJE MLIJEKA

    Научни скупXI INTERNATIONAL CONFERENCE ON SOCIAL AND TECHNOLOGICAL DEVELOPMENT
    ПубликацијаPROCEEDINGS of XI INTERNATIONAL CONFERENCE ON SOCIAL AND TECHNOLOGICAL DEVELOPMENT
    Година2022
    АуториДаница Савановић, Ана Велемир, Jovo Savanović, Александар Савић, and Tanja Smiljić
    Страна од555
    Страна до564

    Uticaj Fotokatalitičkog predtretmana kukuruzne krupice na proizvodnju bioetanola

    Научни скупXI International Conference on Social and Technological development
    ПубликацијаProceedings
    Година2022
    АуториАлександар Савић, Бланка Шкипина, Vanja Jokanović, Đorđe Marinković, Ана Велемир, and Маја Милијаш
    Страна од508
    Страна до513

    CHEMICAL COMPOSITION OF MEDLAR (Mespilus germanica) AND WILD SERVICE TREE (Sorbus torminalis) – UNDERUTILIZED EDIBLE FRUITS FROM BOSNIA AND HERZEGOVINA

    Научни скупXII International Scientific Agriculture Symposium “AGROSYM 2021”
    DOI631(082)(0.034.2)
    ПубликацијаBOOK OF PROCEEDINGS XII International Scientific Agriculture Symposium “AGROSYM 2021”
    Година2021
    АуториSrđan Ljubojević, Ladislav Vasilišin, Горан Вучић, and Ana Velemir
    Страна од782
    Страна до788
    Веб адресаhttp://agrosym.ues.rs.ba

    CHEMICAL COMPOSITION OF YELLOW GENTIAN ROOT (Gentianae radix) FROM BOSNIA AND HERZEGOVINA

    Научни скупXII International Scientific Agriculture Symposium “AGROSYM 2021”
    DOI631(082)(0.034.2)
    ПубликацијаBOOK OF PROCEEDINGS XII International Scientific Agriculture Symposium “AGROSYM 2021”
    Година2021
    АуториSrđan Ljubojević, Ladislav Vasilišin, Горан Вучић, and Ana Velemir
    Страна од1437
    Страна до1445
    Веб адресаhttp://agrosym.ues.rs.ba

    Influence of zinc oxide on the electrical conductivity of printed antimicrobial fabrics

    Научни скупContemporary materials
    ПубликацијаProceedings
    Година2021
    АуториБранка Ружичић, Dragana Grujić, Blanka Škipina, Mladen Stančić, LJiljana Topalić-Trivunović, Ana Velemir, and Aleksandar Savić
    Страна од207
    Страна до221
    Веб адресаhttps://www.dropbox.com/s/p8u72u6z0a6g9ww/CM2021.pdf?dl=0

    EFFECT OF MILK FAT CONTENT ON THE QUALITY CHARACTERISTICS OF FRESH CHEESE

    Научни скупX INTERNATIONAL CONFERENCE OF SOCIAL AND TECHNOLOGICAL DEVELOPMENT
    ПубликацијаPROCEEDINGS of X INTERNATIONAL CONFERENCE OF SOCIAL AND TECHNOLOGICAL DEVELOPMENT
    Година2021
    АуториДаница Савановић, Ana Velemir, Jovo Savanović, and Bojana Dmitrović
    Страна од620
    Страна до628
    Веб адресаhttp://conf.univerzitetpim.com/zbornik-radova/

    INFLUENCE OF COAGULATION CONDITIONS ON THE MINERAL COMPOSITION OF ACID-COAGULATING CHEESES

    Научни скупX INTERNATIONAL CONFERENCE OF SOCIAL AND TECHNOLOGICAL DEVELOPMENT
    ПубликацијаPROCEEDINGS of X INTERNATIONAL CONFERENCE OF SOCIAL AND TECHNOLOGICAL DEVELOPMENT
    Година2021
    АуториДаница Савановић, Ana Velemir, Nevena Ritan, and Jovo Savanović
    Страна од629
    Страна до636
    Веб адресаhttp://conf.univerzitetpim.com/zbornik-radova/

    EFFECT OF INCORPORATION OF THE PLANT EXTRACTS IN NATURAL CASING ON CONTENT OF FATTY ACIDS IN FERMENTED SAUSAGES

    Научни скупXII International Scientific Agriculture Symposium “AGROSYM 2021"
    ПубликацијаProceedings of the XII International Scientific Agricultural Symposium “Agrosym 2021”
    Година2021
    АуториАна Велемир, Сњежана Мандић, and Даница Савановић
    Страна од1026
    Страна до1033

    EFFECT OF THAWING METHODS ON THE PHYSICO-CHEMICAL PROPERTIES OF TURKEY MEAT

    Научни скупInternational Scientific Agricultural Symposium “Agrosym 2021”
    ПубликацијаProceedings of the XII International Scientific Agricultural Symposium “Agrosym 2021”
    Година2021
    АуториДаница Савановић, Сњежана Мандић, Горан Вучић, Ана Велемир, Jovo Savanović, and Nemanja Tešanović
    Страна од1034
    Страна до1040
    Веб адресаhttp://agrosym.ues.rs.ba/archive

    SENSORY PROPERTIES OF CHEESES OBTAINED BY DIFFERENT PROCESSES HEAT-ACID COAGULATION OF MILK

    Научни скупInternational Scientific Agricultural Symposium “Agrosym 2021”
    ПубликацијаProceedings of the XII International Scientific Agricultural Symposium “Agrosym 2021”
    Година2021
    АуториДаница Савановић, Ана Велемир, Jovo Savanović, and Nevena Ritan
    Страна од1041
    Страна до1046
    Веб адресаhttp://agrosym.ues.rs.ba/archive

    CHEMICAL COMPOSITION AND ANTIOXIDANT ACTIVITY OF BLACKBERRY, BLACK CHOKEBERRY AND JOSTABERRY

    Научни скупXI International Scientific Agriculture symposium "Agrosym 2020"
    DOI631(082)(0.034.2)
    ПубликацијаBOOK OF PROCEEDINGS XI International Scientific Agriculture Symposium “AGROSYM 2020”
    Година2020
    АуториSrdjan Ljubojevic, Ladislav Vasilišin, Горан Вучић, and Ana Velemir
    Страна од601
    Страна до609
    Веб адресаhttp://agrosym.ues.rs.ba

    Mogućnost upotrebe raznih vrsta krompira i kvasaca za dobijanje bioetanola

    Научни скупXI International conference of social and technological development STED
    ПубликацијаProceedings of XI International conference of social and technological development
    Година2020
    АуториАлександар Савић, Saša Papuga, Aleksandar Kusić, and Ana Velemir
    Страна од514
    Страна до520

    Influence of coagulation conditions on the content of fatty acids in acid-coagulated cheeses.

    Научни скупInternational Scientific Agricultural Symposium “Agrosym 2020”
    ПубликацијаProceedings of the XI International Scientific Agricultural Symposium “Agrosym 2020”
    Година2020
    АуториДаница Савановић, Ана Велемир, Сњежана Мандић, Nevena Ritan, and Jovo Savanović
    Страна од100
    Страна до106
    Веб адресаhttp://agrosym.ues.rs.ba/agrosym/agrosym_2020/BOOK_OF_PROCEEDINGS_2020_FINAL.pdf

    Effect of partial replacement of sodium chloride with potassium chloride on the properties of acid-coagulated cheeses

    Научни скупXIII CONFERENCE OF CHEMISTS, TECHNOLOGISTS AND ENVIRONMENTALISTS OF REPUBLIC OF SRPSKA
    ПубликацијаXIII CONFERENCE OF CHEMISTS, TECHNOLOGISTS AND ENVIRONMENTALISTS OF REPUBLIC OF SRPSKA, BOOK OF PROCEEDINGS
    Година2020
    АуториДаница Савановић, Dražena Strugalović, Ана Велемир, Сњежана Мандић, and Jovo Savanović
    Страна од111
    Страна до121

    Influence of apple juice addition on characteristics of mint and nettle kombucha beverages

    Научни скуп XIII Savjetovanje hemičara, tehnologa i ekologa Republike Srpske
    ПубликацијаZbornik radova XIII Savjetovanje hemičara, tehnologa i ekologa Republike Srpske
    Година2020
    АуториАлександар Савић, Maja Stojković, Ana Velemir, Nataša Samardžić, and Filip Zorić
    Страна од62
    Страна до71

    The influence of the addition of various teas on the production of methelgin

    Научни скупXIII Savjetovanje hemičara, tehnologa i ekologa Republike Srpske
    ПубликацијаZbornik radova XIII Savjetovanje hemičara, tehnologa i ekologa Republike Srpske
    Година2020
    АуториMaja Stojković, Nikolina Dragojević, Ana Velemir, and Александар Савић
    Страна од72
    Страна до79

    Physicochemical properties of honey from the entity of Republic of Srpska (Bosnia and Herzegovina)

    Научни скупXI International Scientific Agricultural Symposium „Agrosym 2020“
    ПубликацијаProceedings
    Година2020
    АуториАлександар Савић, Ana Velemir, and Maja Stojković
    Страна од455
    Страна до462

    UTICAJ KOREKCIJE NEKIH PARAMETARA NA FERMENTACIJU MEDOVINE UZ PRIMJENU GOMPERTZ MODELA

    Научни скупXII Савјетовање хемичара, технолога и еколога Републике Српске
    ПубликацијаЗборник радова
    Година2018
    АуториЗвјездана Кисин, Саша Папуга, Ана Велемир, and Александар Савић
    Страна од296
    Страна до304

    Fermentation of buckwheat honey with the addition of chocolate product AFTER EIGHT

    Научни скупXII Савјетовање хемичара, технолога и еколога Републике Српске
    ПубликацијаЗборник радова
    Година2018
    АуториНиколина Марковић, Ана Велемир, and Александар Савић
    Страна од328
    Страна до339

    Chemical composition and antioxidant features of three leafy cultures-broad leaved dock, curled dock and leaf beet

    Научни скупIX International Scientific Agriculture Symposium "Agrosym 2018"
    ПубликацијаBook of Preoceedings, Agrosym 2018
    Година2018
    АуториSrđan Ljubojević, Горан Вучић, Ladislav Vasilišin, Nataša Lakić, Ana Velemir, and Ivan Samelak
    Страна од1294
    Страна до1300
    Веб адресаhttp://agrosym.ues.rs.ba/index.php/en/archive

    Comparison of chemical composition and antioxidant activity between Indian strawberry (Duchesnea indica (Jacks.) Focke) and other species of strawberries

    Научни скупIX International Scientific Agriculture Symposium "Agrosym 2018"
    ПубликацијаBook of Proceedings Agrosym 2018
    Година2018
    АуториLadislav Vasilišin, Srđan Ljubojević, Горан Вучић, Ana Velemir, Nataša Lakić, and Ivan Samelak
    Страна од2114
    Страна до2120
    Веб адресаhttp://agrosym.ues.rs.ba/index.php/en/archive

    Chemical composition, nutritional value and antioxidant properties of crabapples

    Научни скупIX International Scientific Agriculture Symposium "Agrosym 2018"
    ПубликацијаBook of Proceedings Agrosym 2018
    Година2018
    АуториSrđan Ljubojević, Горан Вучић, Ladislav Vasilišin, Nataša Lakić, Ana Velemir, and Ivan Samelak
    Страна од2128
    Страна до2135
    Веб адресаhttp://agrosym.ues.rs.ba/index.php/en/archive

    Поређење квалитета воћних ракија од шљива и јабука добијених спонтаним ферментацијама у циљу њихове стандардизације

    Научни скупXII Савјетовање хемичара, технолога и еколога Републике СРпске
    ПубликацијаЗборник радова
    Година2018
    АуториСлободанка Михајловић, Ана Велемир, and Александар Савић
    Страна од305
    Страна до311

    THE INFLUENCE OF ANTIMICROBIAL PRINTING ON THERMAL PROPERTIES OF KNITTED FABRICS

    Научни скуп12th Symposium "Novel Technologies and Economic Development"
    ПубликацијаЗборник радова, 12th Symposium "Novel Technologies and Economic Development, Leskovac
    Година2017
    АуториДрагана Грујић, Aleksandar Savić, LJiljana Topalić-Trivunović, Ana Velemir, Mladen Stančić, and Бранко Нерал
    Страна од131
    Страна до140

    KVALITET KOMPOTA OD BRESKVE RAZLIČITIH PROIZVOĐAČA NA TRŽIŠTU GRADA BANJA LUKA

    Научни скупXII SIMPOZIJUM «SAVREMENE TEHNOLOGIJE I PRIVREDNI RAZVOJ»; 12 th SYMPOSIUM «NOVEL TECHNOLOGIES AND ECONOMIC DEVELOPMENT»,
    ПубликацијаZbornik radova Proceedings
    Година2017
    АуториГоран Вучић, Ана Велемир, and Ладислав Василишин
    Страна од84
    Страна до91

    Uticaj obrade enzimima na antimikrobna svojstva pletenina bojenih ekstraktima ljekovitih biljaka

    Научни скупV INTERNATIONAL CONGRESS „ENGINEERING, ENVIRONMENT AND MATERIALS IN PROCESSING INDUSTRY“
    DOI10.7251/EEMSR1501571G
    ПубликацијаProceedings
    Година2017
    АуториDragana Grujić, Aleksandar Savić, LJiljana Topalić-Trivunović, Ana Velemir, Maja Čiča, Младен Станчић, and Mitja Kolar
    Страна од571
    Страна до587

    Утицај корекције параметара кљука на квалитет дестилата од јабуке

    Научни скупV међународни конгрес „Инжењерство, екологија и материјали у процесној индустрији“
    ПубликацијаЗборник радова
    Година2017
    АуториАлександар Савић, Јован Стојиновић, Ана Велемир, and Весна Калаба
    Страна од633
    Страна до639

    Утицај начина припреме супстрата на ферментацију вина од јабуке сорте црвени делишес

    Научни скупV међународни конгрес „Инжењерство, екологија и материјали у процесној индустрији“
    ПубликацијаЗборник радова
    Година2017
    АуториАлександар Савић, Ана Велемир, and Анита Гашић
    Страна од624
    Страна до632

    Kvalitet kiselih krastavaca različitih proizvođača deklarisanih kao "DELIKATES"

    Научни скупXXII Savetovanje o biotehnologiji
    ПубликацијаZbornik radova 2
    Година2017
    АуториГоран Вучић, Ana Velemir, and Ladislav Vasilišin
    Страна од603
    Страна до610

    Утицај корекције појединих параметара разблаженог меда на производњу медовине

    Научни скупXI Савјетовање хемичара, технолога и еколога Републике Српске
    ПубликацијаЗборник радова
    Година2016
    АуториАлександар Савић, Ана Велемир, Маја Стојковић, and Предраг Илић
    Страна од322
    Страна до330

    Technology, composition and quality of indigenous Banja Luka fresh cheese

    Научни скуп22nd International Scientific-Expert Conference of Agriculture and Food Industry - Sarajevo 2011
    ПубликацијаProceedings, Sarajevo, Izmir, 2012.
    Година2011
    АуториСандра Стојковић, Сњежана Мандић, Marta Winiecka, Ана Велемир, Александар Савић, Љиљана Топалић-Тривуновић, and Сњежана Матош
    Страна од373
    Страна до375

    Upravljanje rizikom mikotoksina u prehrambenoj industriji

    Научни скупMeđunarodno 56.savetovanje industrije mesa, Tara
    ПубликацијаZbornik kratkih sadržaja, Međunarodno 56.savetovanje industrije mesa, Meso i proizvodi od mesa-Bezbednost, kultura, razvoj, kvalitet života
    Година2011
    АуториСњежана Мандић, Sandra Stojković, and Ana Velemir
    Страна од54
    Страна до55

    Polifosfati u proizvodima od mesa

    Научни скупIX Savjetovanje hemičara i tehnologa Republike srpske, Banja Luka
    ПубликацијаZbornik radova ,IX savjetovanje hemičarai tehnologa Republike Srpske, Banja Luka
    Година2010
    АуториSandra Stojković, Сњежана Мандић, Vladana Grabež, Ana Velemir, and Goran Vučić
    Страна од326
    Страна до334

Пројекти

Poboljsanje funkcionalnih svojstava autohtonog proizvoda od mlijeka pomocu odabranih biljnih vrsta

Project Number1251296
СтатусАктиван
Type of projectNacionalni naucnoistrazivacki
Organizational unitTehnoloski fakultet
Headprof. dr Danica Savanovic
Participantsmr Sandra Petkovic
prof. dr Ljiljana Topalic-Trivunovic
dr Ana Velemir
Branka Ruzicic
prof. dr Blanka Skipina
Biljana Pecanin
prof. dr Dragana Grujic
prof. dr Aleksandar Savic
Jovo Savanovic
Business PartnerMinistarstvo za naucnotehnoloski razvoj i visoko obarzovanje Republike Srpske
Beginning of realization2025-01-01
End of the project2026-01-31
Project value8000.0 БАМ

Poboljsanje bioloskih svojstava bijelih vina i vina od kupine podesavanjem parametara maceracije

Project Number1251284
СтатусАктиван
Type of projectNacionalni naucnoistrazivacki
Organizational unitPoljoprivredni fakultet
Headprof. dr Tatjana Jovanovic-Cvetkovic
Participantsprof. dr Ljiljana Topalic-Trivunovic
dr Nemanja Jalic
Nikolina Djekic, ma
prof. dr Aleksandar Savic
dr Ana Velemir
prof. dr Miljan Cvetkovic
mr Rada Grbic
Business PartnerMinistarstvo za naucnotehnoloski razvoj i visoko obarzovanje Republike Srpske
Beginning of realization2025-01-01
End of the project2026-03-30
Project value8000.0 БАМ

Fazno promjenljivi materijali i bentoniti u antimikrobnoj obradi tekstila ekstraktima ljekovitih biljaka

Project Number1251179
СтатусАктиван
Type of projectNacionalni - ostali
Organizational unitTehnoloski fakultet
Headprof. dr Dragana Grujic
Participantsdr Andreja Rudolf
doc. dr Ljilja Sikman
Mitja Kolar
prof. dr Aleksandar Savic
prof. dr Ljiljana Topalic-Trivunovic
Biljana Pecanin
dr Ana Velemir
Djordje Vujcic, ma
prof. dr Sasa Papuga
prof. dr Blanka Skipina
Branka Ruzicic
dr Matejka Bizjak
Jovana Milanovic
Sara Lakic, ma
Beginning of realization2024-01-01
End of the project2025-12-31
Project value7000.0 БАМ

Fazno promjenljivi materijali (PCM-s) u antimikrobnoj obradi tekstila ekstraktima ljekovitih biljaka

Project Number1251172
СтатусАктиван
Type of projectMedjunarodni naucnoistrazivacki - Ostali
Organizational unitTehnoloski fakultet
Headprof. dr Dragana Grujic
Participantsprof. dr Sasa Papuga
Biljana Pecanin
Djordje Vujcic, ma
prof. dr Ljiljana Topalic-Trivunovic
prof. dr Aleksandar Savic
Branka Ruzicic
doc. dr Miroslav Dragic
prof. dr Blanka Skipina
Sara Lakic, ma
dr Ana Velemir
Business PartnerMinistarstvo civilnih poslova BiH
Beginning of realization2024-01-01
End of the project2025-12-31
Project value4000.0 БАМ

Modifikovani bentoniti i fazno promjenljivi materijali (PCM-s) u antimikrobnoj obradi tekstila ekstraktima ljekovitih biljaka

Project Number1251171
СтатусАктиван
Type of projectMedjunarodni naucnoistrazivacki - Ostali
Organizational unitTehnoloski fakultet
Headprof. dr Dragana Grujic
ParticipantsBranka Ruzicic
prof. dr Ljiljana Topalic-Trivunovic
dr Ana Velemir
prof. dr Sasa Papuga
Sara Lakic, ma
prof. dr Aleksandar Savic
prof. dr Blanka Skipina
Business PartnerMinistarstvo za naucnotehnoloski razvoj i visoko obarzovanje Republike Srpske
Beginning of realization2024-01-01
End of the project2025-12-31
Project value3600.0 БАМ

Proizvodnja i karakterizacija novih proizvoda od mlijeka

Project Number1251149
СтатусНеактиван
Type of projectNacionalni - ostali
Organizational unitTehnoloski fakultet
Headprof. dr Danica Savanovic
ParticipantsNemanja Jelic
Jovo Savanovic
mr Sandra Petkovic
Tijana Djuricic, ma
prof. dr Aleksandar Savic
doc. dr Maja Milijas
prof. dr Ljiljana Topalic-Trivunovic
dr Ana Velemir
Aleksandra Torbica
Jovan Banjac
Business PartnerMinistarstvo za naucnotehnoloski razvoj, visoko obrazovanje i informaciono drustvo
Beginning of realization2022-01-01
End of the project2024-03-18
Project value20000.0 БАМ

UV zastita antimikrobno obradjenog tekstila ekstraktima ljekovitih biljaka

Project Number1251139
СтатусНеактиван
Type of projectNacionalni - ostali
Organizational unitTehnoloski fakultet
Headprof. dr Dragana Grujic
ParticipantsJovana Milanovic
dr Ana Velemir
Mitja Kolar
prof. dr Blanka Skipina
Snjezana Stankovic
prof. dr Mladen Stancic
Branka Ruzicic
Nermin Bahtic
Djordje Vujcic, ma
prof. dr Nemanja Kasikovic
Branko Neral
Goran Popric
Dusan Popovic
prof. dr Aleksandar Savic
doc. dr Maja Milijas
Vesna Ivanovic, ma
Business PartnerMinistarstvo za naucnotehnoloski razvoj, visoko obrazovanje i informaciono drustvo
Beginning of realization2020-01-01
End of the project2022-10-01
Project value34000.0 БАМ

„Fizicko-hemijska svojstva, tekstura i isparljive komponente tradicionalno proizvedenog ovcijeg suvog mesa – pastrme“

Project Number1251129
СтатусНеактиван
Type of projectNacionalni naucnoistrazivacki
Organizational unitTehnoloski fakultet
Headprof. dr Snjezana Mandic
Participantsprof. dr Bozo Vazic
prof. dr Goran Vucic
dr Ana Velemir
Business PartnerMinistarstvo za naucnotehnoloski razvoj, visoko obrazovanje i informaciono drustvo
Beginning of realization2014-12-01
End of the project2016-12-01
Project value10900.0 БАМ

„Uticaj dodatka biljnog ekstrakta na svojstva prirodnog omotaca i odrzivost Domace fermentisane kobasice“

Project Number1251109
СтатусНеактиван
Type of projectNacionalni naucnoistrazivacki
Organizational unitTehnoloski fakultet
Headprof. dr Snjezana Mandic
Participantsprof. dr Danica Savanovic
dr Ana Velemir
Jovo Savanovic
Aleksandra Torbica
prof. dr Ljiljana Topalic-Trivunovic
Jelena Tomic
Nevena Ritan
doc. mr Natasa Lakic - Karalic
Business PartnerMinistarstvo nauke i tehnologije Republike Srpske
Beginning of realization2019-06-01
End of the project2021-06-01
Project value8960.0 БАМ

Mikrokapsulacija i ultrazvucno dispergovanje ekstrakata ljekovitih biljaka za antimikrobnu obradu tekstila

Project Number1251106
СтатусНеактиван
Type of projectNacionalni naucnoistrazivacki
Organizational unitTehnoloski fakultet
Headprof. dr Dragana Grujic
ParticipantsDjordje Vujcic, ma
prof. dr Mladen Stancic
Maja Katic, ma
prof. dr Svjetlana Janjic
Nermin Bahtic
Snjezana Stankovic
Ivana Dojcinovic
Jovana Milanovic
Goran Popric
prof. dr Aleksandar Savic
prof. dr Simona Jevsnik
Branko Neral
Vesna Ivanovic, ma
dr Ana Velemir
Dusan Popovic
Branka Ruzicic
Mitja Kolar
prof. dr Nemanja Kasikovic
Business PartnerMinistarstvo za naucnotehnoloski razvoj i visoko obarzovanje Republike Srpske
Beginning of realization2019-04-01
End of the project2021-09-07
Project value33400.0 БАМ