Библиографија
Радови у часописима
Production process and quality of two different dry-cured sheep hams from Western Balkan countries
| Часопис | FOOD SCIENCE &TECHNOLOGY-LWT |
|---|---|
| Година | 2015 |
| Аутори | Sandra Stojković, Vladana Grabež, Milena Bjelanović, Сњежана Мандић, Goran Vučić, Александра Мартиновић, Torunn Thauland Håseth, Ana Velemir и BjØrg Egelandsdal |
| Волумен | 64 |
| Број | 2 |
| Страна од | 1217 |
| Страна до | 1224 |
| Веб адреса | www.elsevier.com/locate/lwt |
Promjene hemijskog sastava i mikrobiološki status fermentisanih kobasica tokom zrenja
| Часопис | Glasnik hemičara, tehnologa i ekologa Republike Srpske |
|---|---|
| Година | 2011 |
| Аутори | Сњежана Мандић, Асима Давидовић, Љиљана Топалић-Тривуновић, Branka Topić, Александар Савић, Сњежана Матош и Сандра Стојковић |
| Број | 5 |
| Страна од | 45 |
| Страна до | 49 |
Opasnosti od mikološke i mikotoksikloške kontaminacije u pogonu za proizvodnju kolača
| Часопис | Glasnik hemičara, tehnologa i ekologa Republike Srpske |
|---|---|
| Година | 2009 |
| Аутори | Сњежана Мандић, Radoslav Grujić, Radomir Radanović, Nikola Marjanović, Ljiljana Petrović, Natalija Džinić, Љиљана Топалић-Тривуновић, Сандра Стојковић и Ana Gajić |
| Број | 1 |
| Страна од | 167 |
| Страна до | 173 |
Ispitivanje kvaliteta vlašićkog (Travničkog) sira sa područja opštine Kotor Varoš
| Часопис | Biotechnology in Animal Husbandry |
|---|---|
| Година | 2008 |
| Аутори | Sandra Stojković, Ognjen Maćej, Сњежана Мандић, LJiljana Topalić-Trivunović, Nina Dobrijević и Ana Gajić |
| Волумен | 24 |
| Страна од | 167 |
| Страна до | 176 |
| Веб адреса | www.istocar.bg.ac.yu |
Značaj mikološke kontrole u pogonima za proizvodnju mesa i proizvoda od mesa
| Часопис | Tehnologija mesa |
|---|---|
| Година | 2007 |
| Аутори | Сњежана Мандић, Radoslav Grujić, Љиљана Топалић-Тривуновић, Radenko Đurica и Сандра Стојковић |
| Волумен | 48 |
| Број | 3-4 |
| Страна од | 163 |
| Страна до | 167 |
| Веб адреса | www.inmesbgd.com/files/casopis.html |
Izvori mikološke i mikotoksikološke kontaminacije dimljenih suvomesnatih proizvoda
| Часопис | Tehnologija mesa |
|---|---|
| Година | 2007 |
| Аутори | Snježana Mandić, Radoslav Grujić, Љиљана Топалић-Тривуновић, Radenko Đurica и Sandra Stojković |
| Волумен | 48 |
| Број | 3-4 |
| Страна од | 157 |
| Страна до | 162 |
| Веб адреса | www.inmesbgd.com/files/casopis.html |
Sadržaj cinka u povrću i proizvodima od povrća na banjalučkom tržištu
| Часопис | Glasnik hemičara i tehnologa Republike Srpske |
|---|---|
| Година | 2003 |
| Аутори | Сандра Стојковић, Radoslav Grujić и Goran Vučić |
| Волумен | 44 |
| Страна од | 3 |
| Страна до | 12 |
Sadržaj cinka u voću i proizvodima od voća na banjalučkom tržištu
| Часопис | Glasnik hemičara i tehnologa Republike Srpske |
|---|---|
| Година | 2003 |
| Аутори | Сандра Стојковић, Radoslav Grujić и Goran Vučić |
| Волумен | 44 |
| Страна од | 30 |
| Страна до | 39 |
Sadržaj cinka u mesu i proizvodima od mesa na banjalučkom tržištu
| Часопис | АГРОЗНАЊЕ |
|---|---|
| Година | 2003 |
| Аутори | Сандра Стојковић, Radoslav Grujić и Goran Vučić |
| Волумен | 2 |
| Страна од | 142 |
| Страна до | 148 |
Физички симптоми које узрокује рад са видеотерминалима
| Часопис | ДЕФЕНДОЛОГИЈА |
|---|---|
| Година | 1998 |
| Аутори | Васо Бојанић, Сандра Стојковић, Предраг Милетић, Ј. Шетрајчић и Д. Раковић |
| Страна од | 107 |
| Страна до | 110 |
Радови са скупова
Dry cured sheep/lamb meat: Norwegian birkenbeiner "Fenalar" compared with sheep Pastrma from Bosnia&Herzegovina and Montenegro
| Научни скуп | 60th International Congress of Meat Science and Technology |
|---|---|
| Година | 2014 |
| Аутори | B. Egelandsdal, Сандра Стојковић, V. Grabež, M. Bjelanović, A. Martinović, E. Pallin и P. Berg |
Modifikacijatehnologije u funkciji poboljšanja goveđeg pršuta
| Научни скуп | X savjetovanje hemičara i tehnologa Republike Srpske |
|---|---|
| Публикација | Zbornik radova |
| Година | 2013 |
| Аутори | Amir Ganić, Ivana Radić, Сандра Стојковић, Marina Krvavica и Davorka Ratković |
| Страна од | 270 |
| Страна до | 276 |
Contribution to technology and Quality ham of sheep
| Научни скуп | Meat and meat products-Perspectives of sustainable production |
|---|---|
| Година | 2013 |
| Аутори | Amir Ganić, Amir Čaušević, Enver Karahmet, Сандра Стојковић и Davorka Ratković |
Technology, composition and quality of indigenous Banja Luka fresh cheese
| Научни скуп | 22nd International Scientific-Expert Conference of Agriculture and Food Industry - Sarajevo 2011 |
|---|---|
| Публикација | Proceedings, Sarajevo, Izmir, 2012. |
| Година | 2011 |
| Аутори | Сандра Стојковић, Сњежана Мандић, Marta Winiecka, Ана Велемир, Александар Савић, Љиљана Топалић-Тривуновић и Сњежана Матош |
| Страна од | 373 |
| Страна до | 375 |
Upravljanje rizikom mikotoksina u prehrambenoj industriji
| Научни скуп | Međunarodno 56.savetovanje industrije mesa, Tara |
|---|---|
| Публикација | Zbornik kratkih sadržaja, Međunarodno 56.savetovanje industrije mesa, Meso i proizvodi od mesa-Bezbednost, kultura, razvoj, kvalitet života |
| Година | 2011 |
| Аутори | Сњежана Мандић, Sandra Stojković и Ana Velemir |
| Страна од | 54 |
| Страна до | 55 |
Polifosfati u proizvodima od mesa
| Научни скуп | IX Savjetovanje hemičara i tehnologa Republike srpske, Banja Luka |
|---|---|
| Публикација | Zbornik radova ,IX savjetovanje hemičarai tehnologa Republike Srpske, Banja Luka |
| Година | 2010 |
| Аутори | Sandra Stojković, Сњежана Мандић, Vladana Grabež, Ana Velemir и Goran Vučić |
| Страна од | 326 |
| Страна до | 334 |
Neke reproduktivne karakteristike simentalca, redholštajna i norveškog govečeta u Republici Srpskoj
| Научни скуп | Naučno-stručno savjetovanje agronoma Republike Srpske |
|---|---|
| Публикација | Zbornik sažetaka |
| Година | 2006 |
| Аутори | Božo Važić, Milan Krajinović, Dragutin Matarugić, Milanka Drinić и Сандра Стојковић |
| Страна од | 50 |
| Страна до | 51 |
Zinc from food and human health
| Научни скуп | The 6th XENOBIOTIC METABOLISM AND TOXICITY WORKSHOP OF BALKAN COUNTRIES, Banja Luka |
|---|---|
| Публикација | Scripta Medica 1, The proceedings of the 6th Xenobiotic metabolism and toxicity workshop of Balkan Countries, 35 |
| Година | 2004 |
| Аутори | Sandra Stojković, Сњежана Мандић, Radoslav Grujić, Snježana Pejčić и Đorđe Marjanović |
| Страна од | 30 |
| Страна до | 31 |
Prosječan sadržaj cinka u nekim grupama namirnica ispitivanih na području grada Banja Luke
| Научни скуп | Naučno-stručno savjetovanje agronoma Republike Srpske sa međunarodnim učešćem |
|---|---|
| Публикација | Program Sažeci Bilježnica |
| Година | 2004 |
| Аутори | Сандра Стојковић и Radoslav Grujić |
| Страна од | 139 |
| Страна до | 140 |
Sadržaj cinka u žitaricama i proizvodima od žitarica na banjalučkom tržištu
| Научни скуп | V Simpozijum sa međunarodnim učešćem "Savremene tehnologije i privredni razvoj" |
|---|---|
| Публикација | Zbornik radova |
| Година | 2004 |
| Аутори | Сандра Стојковић и Radoslav Grujić |
| Страна од | 1 |
| Страна до | 11 |
Kvalitet i održivost soka zove (Sambucus nigra)
| Научни скуп | II simpozijum "Savremene tehnologije i privredni razvoj" |
|---|---|
| Публикација | Zbornik radova 11, II simpozijum"Savremene tehnologije i privredni razvoj", Leskovac, 1998. |
| Година | 1998 |
| Аутори | Сњежана Мандић, Radoslav Grujić, Miloš Šolaja, Sandra Petković и Sandra Stojković |
| Страна од | 21 |
| Страна до | 25 |
Prilog proučavanju uticaja alkoholizma na način ishrane ljudi
| Научни скуп | VI Savjetovanje hemičara i tehnologa Republike Srpske |
|---|---|
| Публикација | Zbornik izvoda radova |
| Година | 1998 |
| Аутори | Mirela Vuklišević, Сандра Стојковић и Radoslav Grujić |
Principi ishrane
| Научни скуп | 37. Tehnologijada |
|---|---|
| Година | 1998 |
| Аутори | Svetlana Malčić, Radoslav Grujić и Сандра Стојковић |
Ispitivanje uticaja dodatka sojinih proteina na osobine proizvoda od mesa i povrća
| Научни скуп | XXXVI Tehnologijada |
|---|---|
| Година | 1997 |
| Аутори | Danijela Elez и Сандра Стојковић |
Smanjenje sadržaja jabučne kiseline u toku alkoholne fermentacije šire
| Научни скуп | XXXV Tehnologijada |
|---|---|
| Публикација | Zbornik izvoda radova |
| Година | 1996 |
| Аутори | Сандра Стојковић и Olivera Gogić |
| Страна од | BT-3 |
Остали радови
Uticaj cinka na metabolizam čovjeka
| Издавач | Tehnološki fakultet Banja Luka |
|---|---|
| Година | 2003 |
| Аутори | Сандра Стојковић |
Књиге
Kontrola kvaliteta mesa i proizvoda od mesa
| Издавач | Tehnološki fakultet, Univerzitet u Banjoj Luci |
|---|---|
| ISBN | 978-99938-54-46-3 |
| Година | 2013 |
| Аутори | Сњежана Мандић, Горан Вучић и Сандра Стојковић |
| Тип књиге | помоћни уџбеник |
| Број страна | 74 |
Пројекти
Побољшање функционалних својстава аутохтоног производа од млијека помоћу одабраних биљних врста
Постоје бројни научни докази да је исхрана у директној вези са смањењем ризика од разних болести и у вези с тим развио се концепт функционалне хране, која поред својих уобичајених нутритивних функција, има повољан утицај на људско здравље. Различите зачинске биљке вијековима се користе за побољшање укуса хране, а поред тога имају и многа љековита својства, усљед чега се додатком љековитог и ароматичног биља може добити производ са новим физиолошким својствима, тзв. функционална намирница...
| Број пројекта | 1251296 |
|---|---|
| Статус | Активан |
| Тип пројекта | Национални научноистраживачки |
| Организациона јединица | Технолошки факултет |
| Руководилац | проф. др Даница Савановић |
| Пројектни тим | Јово Савановић проф. др Александар Савић др Ана Велемир Биљана Пећанин проф. др Љиљана Топалић-Тривуновић Бранка Ружичић проф. др Бланка Шкипина проф. др Драгана Грујић др Бранислав Шојић Весна Муџдека мр Сандра Петковић Анастасија Братић |
| Финансијер | Министарство за научнотехнолошки развој и високо обарзовање Републике Српске |
| Почетак реализације | 01.01.2025. |
| Завршетак пројекта | 31.01.2026. |
| Вриједност пројекта | 8000.0 БАМ |
Производња и карактеризација нових производа од млијека
Будући да су се различите зачинске биљке вијековима користиле за побољшање укуса хране, а поред тога садрже и многа љековита својства, циљ овог пројекта је да се произведу нови производи, различите врсте сирева са додатком одабраних зачина као што су оригано, босиљак, першун, рузмарин и власац, и да се испита квалитет произведених сирева.Будући да су се различите зачинске биљке вијековима користиле за побољшање укуса хране...
| Број пројекта | 1251149 |
|---|---|
| Статус | Неактиван |
| Тип пројекта | Национални - остали |
| Организациона јединица | Технолошки факултет |
| Руководилац | проф. др Даница Савановић |
| Пројектни тим | др Ана Велемир Јово Савановић проф. др Љиљана Топалић-Тривуновић Немања Јелић мр Сандра Петковић доц. др Маја Милијаш Александра Торбица проф. др Александар Савић Тијана Ђуричић, ма Јован Бањац |
| Финансијер | Министарство за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво |
| Почетак реализације | 01.01.2022. |
| Завршетак пројекта | 18.03.2024. |
| Вриједност пројекта | 20000.0 БАМ |
