| Катедре |
| |
|---|---|---|
| Ужа научна/умјетничка област | Звање | Датум избора у звање |
| Прехрамбене технологије намирница животињског поријекла | ванредни професор | 27. фебруар 2020. |
| ORCid | https://orcid.org/0009-0008-7299-6456 |
Предмети
Технолошки факултет
| Академске студије другог циклуса | |
|---|---|
| М02001 | Студијски истраживачки рад |
| М11009 | Савремене тенденције у технологији прераде меса |
| М11010 | Управљање операцијама и процесима у преради меса |
| М11028 | Технологија уља и масти |
| М11029 | Технологија меса |
| М11030 | Технологија производа од меса |
| М11031 | Управљање операцијама и процесима у преради меса |
| М11052 | Модификовање нутритивног квалитета производа од меса |
| М12020 | Студијски истраживачки рад у прехрамбеном инжењерству | Академске студије првог циклуса |
| Б13601 | Анализа намирница |
| Б13606а | Пројектовање технолошких процеса |
| Б13606б | Пројектовање технолошких процеса |
| Б13607а | Материјални и енергетски биланси у производњи |
| Б13607б | Материјални и енергетски биланси у производњи |
| Б13621 | Анализа намирница |
| Б14701 | Прехрамбене технологије намирница животињског поријекла I |
| Б14706 | Технологија уља и масти |
| Б14721 | Технологија меса и производа од меса |
| Б14724 | Технологија уља и масти |
| Б14725 | Технологија готове хране |
| Б14731 | Контрола квалитета у технологији меса |
| Б14747 | Производња и квалитет традиционалне хране |
| Б14804 | Технологија прераде меса живине |
| Б14805 | Технологија прераде рибе |
| Б14814 | Технологија готове хране |
| Б14817 | Технологија трајних и полутрајних производа од меса |
| Б14824 | Технологија прераде меса живине |
| Б14825 | Традиционални производи од меса и млијека |
| Б14837 | Контрола квалитета готове хране |
| Б14846 | Нутритивни квалитет производа од меса |
| Б14847 | Готова храна модификованог нутритивног квалитета |
Библиографија
Радови у часописима
EFFECT OF INCORPORATION OF THE PLANT EXTRACTS IN NATURAL CASING ON THE COLOR OF FERMENTED SAUSAGES
| DOI | 10.7251/JCTE2203020V |
|---|---|
| Часопис | Journal of Chemists, Technologists and Environmentalists |
| Година | 2022 |
| Аутори | Ана Велемир, Сњежана Мандић и Даница Савановић |
| Волумен | 3 |
| Број | 1 |
| Страна од | 20 |
| Страна до | 26 |
| Веб адреса | https://glasnik.tf.unibl.org/ |
Effects of non-meat proteins on the quality of fermented sausages
| DOI | 10.21603/2308-4057-2020-2-259-267 |
|---|---|
| Часопис | Foods and Raw Materials |
| Година | 2020 |
| Аутори | Ана Велемир, Сњежана Мандић, Горан Вучић и Даница Савановић |
| Волумен | 8 |
| Број | 2 |
| Страна од | 259 |
| Страна до | 267 |
| Веб адреса | http://jfrm.ru/files/archive/16/Velemir.pdf |
Effect of incorporating blackthorn fruit (Prinus spinosa L.) extract in natural casing on quality of Kranjska sausage
| DOI | https://doi.org/10.18485/meattech.2018.59.2.2 |
|---|---|
| Часопис | Meat Technology |
| Година | 2018 |
| Аутори | Snježana Mandić, Даница Савановић, Ana Velemir, Vesna Kalaba, Jovo Savanović и Vanja Jokanović |
| Волумен | 59 |
| Број | 2 |
| Страна од | 80 |
| Страна до | 90 |
| Веб адреса | http://www.journalmeattechnology.com/index.php/meat_technology/article/view/115/82 |
EFIKASNOST HACCP SISTEMA U KONTROLI MIKROBIOLOŠKIH OPASNOSTI U PROIZVODNJI DIMLJENE PASTRMKE (ONCORHYNCHUS MYKISS)
| DOI | 10.7251/VETJ1802297M |
|---|---|
| Часопис | Veterinarski žurnal Republike Srpske |
| Година | 2018 |
| Аутори | Сњежана Мандић, Даница Савановић, Ана Велемир и Vladimir Marjanović |
| Волумен | 18 |
| Број | 2 |
| Страна од | 297 |
| Страна до | 325 |
| Веб адреса | http://virs-vb.com/wp-content/uploads/2019/01/VJRS_2018-2-2S.pdf |
ANALYSIS OF FROZEN CHICKEN MEAT USING DIFFERENTIAL SCANNING CALORIMETRY
| DOI | 10.5937/FFR1802129S |
|---|---|
| Часопис | Food and Feed Research |
| Година | 2018 |
| Аутори | Даница Савановић, Radoslav Grujić, Jovo Savanović, Сњежана Мандић и Slađana Rakita |
| Волумен | 45 |
| Број | 2 |
| Страна од | 129 |
| Страна до | 137 |
| Веб адреса | http://fins.uns.ac.rs/e-journal/index.php?mact=Magazines,cntnt01,details,0&cntnt01hierarchyid=50&cntnt01sortby=magazine_id&cntnt01sortorder=asc&cntnt01summarytemplate=current&cntnt01detailtemplate=detaljno&cntnt01cd_origpage=180&cntnt01magazineid=22214&cntnt01returnid=188#abstract |
Promjene proteinskih profila u domaćim fermentisanim kobasicama sa dodatkom proteina surutke i soje tokom čuvanja
| Часопис | Glasnik hemičara, tehnologa i ekologa Republike Srpske |
|---|---|
| Година | 2017 |
| Аутори | Ana Velemir, Snježana Mandić, Иван Самелак и Zoran Kukrić |
| Волумен | 13 |
| Страна од | 7 |
| Страна до | 14 |
| Веб адреса | https://glasnik.tf.unibl.org/wp-content/uploads/2017/12/GHTERS-13-full.pdf |
Production process and quality of two different dry-cured sheep hams from Western Balkan countries
| Часопис | FOOD SCIENCE &TECHNOLOGY-LWT |
|---|---|
| Година | 2015 |
| Аутори | Sandra Stojković, Vladana Grabež, Milena Bjelanović, Сњежана Мандић, Goran Vučić, Александра Мартиновић, Torunn Thauland Håseth, Ana Velemir и BjØrg Egelandsdal |
| Волумен | 64 |
| Број | 2 |
| Страна од | 1217 |
| Страна до | 1224 |
| Веб адреса | www.elsevier.com/locate/lwt |
Potrošači i bezbednost hrane
| DOI | 10.7251/GHTE13VI011B |
|---|---|
| Часопис | Glasnik hemičara, tehnologa i ekologa Republike Srpske |
| Година | 2013 |
| Аутори | Milan Ž.Baltić, Jelena Đurić, Сњежана Мандић, Biljana Pećanac и Jasna Lončina |
| Волумен | Vanredno izdanje |
| Страна од | 11 |
| Страна до | 16 |
| Веб адреса | glasnik@tfbl.org |
Biohemijska karakterizacija sarkoplazmatičnih i miofibrilarnih proteinskih profila u različitim kobasicama tokom perioda zrenja
| DOI | 10.7251/GHTE1208013S |
|---|---|
| Часопис | Glasnik hemičara, tehnologa i ekologa Republike Srpske |
| Година | 2012 |
| Аутори | Ivan Semelak, Zoran Kukrić, Сњежана Мандић, Dino Hasanagić, Svjetlana Pavičić и Snježana Matoš |
| Волумен | 8 |
| Страна од | 13 |
| Страна до | 20 |
| Веб адреса | glasnik@tfbl.org |
Fermentisane kobasice - proizvodi sa tradicijom
| Часопис | Veterinarski žurnal Republike Srpske |
|---|---|
| Година | 2011 |
| Аутори | Milan Ž.Baltić, Biljana Pećanac, Milenko Šarić, Сњежана Мандић, Ivana Filipović, Jelena Đurić и Slobodan Dojčinović |
| Волумен | XI |
| Број | 1 |
| Страна од | 5 |
| Страна до | 11 |
Promjene hemijskog sastava i mikrobiološki status fermentisanih kobasica tokom zrenja
| Часопис | Glasnik hemičara, tehnologa i ekologa Republike Srpske |
|---|---|
| Година | 2011 |
| Аутори | Сњежана Мандић, Асима Давидовић, Љиљана Топалић-Тривуновић, Branka Topić, Александар Савић, Сњежана Матош и Сандра Стојковић |
| Број | 5 |
| Страна од | 45 |
| Страна до | 49 |
Opasnosti od mikološke i mikotoksikloške kontaminacije u pogonu za proizvodnju kolača
| Часопис | Glasnik hemičara, tehnologa i ekologa Republike Srpske |
|---|---|
| Година | 2009 |
| Аутори | Сњежана Мандић, Radoslav Grujić, Radomir Radanović, Nikola Marjanović, Ljiljana Petrović, Natalija Džinić, Љиљана Топалић-Тривуновић, Сандра Стојковић и Ana Gajić |
| Број | 1 |
| Страна од | 167 |
| Страна до | 173 |
Ispitivanje kvaliteta vlašićkog (Travničkog) sira sa područja opštine Kotor Varoš
| Часопис | Biotechnology in Animal Husbandry |
|---|---|
| Година | 2008 |
| Аутори | Sandra Stojković, Ognjen Maćej, Сњежана Мандић, LJiljana Topalić-Trivunović, Nina Dobrijević и Ana Gajić |
| Волумен | 24 |
| Страна од | 167 |
| Страна до | 176 |
| Веб адреса | www.istocar.bg.ac.yu |
Značaj mikološke kontrole u pogonima za proizvodnju mesa i proizvoda od mesa
| Часопис | Tehnologija mesa |
|---|---|
| Година | 2007 |
| Аутори | Сњежана Мандић, Radoslav Grujić, Љиљана Топалић-Тривуновић, Radenko Đurica и Сандра Стојковић |
| Волумен | 48 |
| Број | 3-4 |
| Страна од | 163 |
| Страна до | 167 |
| Веб адреса | www.inmesbgd.com/files/casopis.html |
Izvori mikološke i mikotoksikološke kontaminacije dimljenih suvomesnatih proizvoda
| Часопис | Tehnologija mesa |
|---|---|
| Година | 2007 |
| Аутори | Snježana Mandić, Radoslav Grujić, Љиљана Топалић-Тривуновић, Radenko Đurica и Sandra Stojković |
| Волумен | 48 |
| Број | 3-4 |
| Страна од | 157 |
| Страна до | 162 |
| Веб адреса | www.inmesbgd.com/files/casopis.html |
Hemijski sastav mesa dužičaste pastrmke (Oncorhynchus mykiss Wal.) iz ribnjaka Gornji Ribnik
| Часопис | Tehnologija mesa, Beograd |
|---|---|
| Година | 2004 |
| Аутори | Nebojša Savić, Dragan Mikavica, Radoslav Grujić, Vaso Bojanić, Goran Vučić, Сњежана Мандић и Radenko Đurica |
| Волумен | 45 |
| Број | 1-2 |
| Страна од | 45 |
| Страна до | 49 |
| Веб адреса | https://scindeks.ceon.rs/article.aspx?artid=0494-98460402045S |
Procenat zadovoljenja dnevnih potreba Se, Zn, Fe, Cu i Mg konzumiranjem mesa i mesnih proizvoda
| Часопис | Glasnik hemičara i tehnologa Republike Srpske |
|---|---|
| Година | 2003 |
| Аутори | Сњежана Мандић, Radoslav Grujić и Goran Vučić |
| Волумен | 44 |
| Страна од | 13 |
| Страна до | 29 |
Određivanje sadržaja selena, olova, cinka i kadmijuma u mesu različitih riba
| Часопис | Tehnologija mesa |
|---|---|
| Година | 2000 |
| Аутори | Dragan Mikavica, Славица Грујић, Snježana Mandić, Goran Vučić и Radenko Đurica |
| Волумен | 41 |
| Број | 4-6 |
| Страна од | 155 |
| Страна до | 161 |
| Веб адреса | www.inmesbgd.com/files/casopis.html |
Sadržaj kadmijuma, olova, cinka i selena u proizvodima od mesa na banjalučkom tržištu
| Часопис | Tehnologija mesa |
|---|---|
| Година | 2000 |
| Аутори | Radoslav Grujić, Сњежана Мандић и Radenko Đurica |
| Волумен | 41 |
| Број | 4-6 |
| Страна од | 149 |
| Страна до | 154 |
| Веб адреса | www.inmesbgd.com/files/casopis.html |
Uticaj dodataka na reološki i organoleptički kvalitet bio-hljeba
| Часопис | Glasnik hemičara i tehnologa Republike Srpske |
|---|---|
| Година | 1998 |
| Аутори | Todor Vasiljević, Radoslav Grujić и Сњежана Мандић |
| Волумен | 40 |
| Број | 0354-7450 |
| Страна од | 61 |
| Страна до | 64 |
Uticaj lokaliteta na hemijski sastav cvjetova zove (Sambucus nigra L.)
| Часопис | Savremena poljoprivreda |
|---|---|
| Година | 1996 |
| Аутори | Radoslav Grujić, Сњежана Мандић, Radenko Đurica и Jasmin Komić |
| Волумен | 50 |
| Број | 5-6 |
| Страна од | 65 |
| Страна до | 71 |
| Веб адреса | polj.uns.ac.rs/Srpski/izdavacdelat.html |
Радови са скупова
Examination of the quality of goat cheese in a sack
| Научни скуп | XIII INTERNATIONAL CONFERENCE OF SOCIAL AND TECHNOLOGICAL DEVELOPMENT - STED |
|---|---|
| Публикација | Book of Abstracts |
| Година | 2024 |
| Аутори | Danica Savanović, Ana Velemir, Jovo Savanović, Snježana Mandić, Александар Савић и Jovana Kučinar |
| Страна од | 101 |
Antioxidative properties of fresh cheese with the addition of turmeric (Curcuma longa L.)
| Научни скуп | XV CONFERENCE OF CHEMISTS, TECHNOLOGISTS AND ENVIRONMENTALISTS OF REPUBLIC OF SRPSKA |
|---|---|
| Публикација | Book of Abstracts |
| Година | 2024 |
| Аутори | Danica Savanović, Ana Velemir, Александар Савић, Snježana Mandić, Jovo Savanović и Filip Radović |
| Страна од | 146 |
Quality indicators of fermented sausage with casings treated with plant extracts
| Научни скуп | XV CONFERENCE OF CHEMISTS, TECHNOLOGISTS AND ENVIRONMENTALISTS OF REPUBLIC OF SRPSKA |
|---|---|
| Публикација | Book of Abstracts |
| Година | 2024 |
| Аутори | Ana Velemir, Snježana Mandić, Danica Savanović и Александар Савић |
| Страна од | 147 |
Fatty acid composition of kranjska sausage with casings treated with plant extracts (Prinus Spinosa L.)
| Научни скуп | XII INTERNATIONAL CONFERENCE ON SOCIAL AND TECHNOLOGICAL DEVELOPMENT |
|---|---|
| Публикација | Proceedings of XII INTERNATIONAL CONFERENCE ON SOCIAL AND TECHNOLOGICAL DEVELOPMENT |
| Година | 2023 |
| Аутори | Ана Велемир, Сњежана Мандић, Даница Савановић и Vanja Jokanović |
| Страна од | 389 |
| Страна до | 395 |
EFFECT OF THAWING METHODS ON THE PHYSICO-CHEMICAL PROPERTIES OF TURKEY MEAT
| Научни скуп | International Scientific Agricultural Symposium “Agrosym 2021” |
|---|---|
| Публикација | Proceedings of the XII International Scientific Agricultural Symposium “Agrosym 2021” |
| Година | 2021 |
| Аутори | Даница Савановић, Сњежана Мандић, Горан Вучић, Ана Велемир, Jovo Savanović и Nemanja Tešanović |
| Страна од | 1034 |
| Страна до | 1040 |
| Веб адреса | http://agrosym.ues.rs.ba/archive |
EFFECT OF INCORPORATION OF THE PLANT EXTRACTS IN NATURAL CASING ON CONTENT OF FATTY ACIDS IN FERMENTED SAUSAGES
| Научни скуп | XII International Scientific Agriculture Symposium “AGROSYM 2021" |
|---|---|
| Публикација | Proceedings of the XII International Scientific Agricultural Symposium “Agrosym 2021” |
| Година | 2021 |
| Аутори | Ана Велемир, Сњежана Мандић и Даница Савановић |
| Страна од | 1026 |
| Страна до | 1033 |
Influence of coagulation conditions on the content of fatty acids in acid-coagulated cheeses.
| Научни скуп | International Scientific Agricultural Symposium “Agrosym 2020” |
|---|---|
| Публикација | Proceedings of the XI International Scientific Agricultural Symposium “Agrosym 2020” |
| Година | 2020 |
| Аутори | Даница Савановић, Ана Велемир, Сњежана Мандић, Nevena Ritan и Jovo Savanović |
| Страна од | 100 |
| Страна до | 106 |
| Веб адреса | http://agrosym.ues.rs.ba/agrosym/agrosym_2020/BOOK_OF_PROCEEDINGS_2020_FINAL.pdf |
Effect of partial replacement of sodium chloride with potassium chloride on the properties of acid-coagulated cheeses
| Научни скуп | XIII CONFERENCE OF CHEMISTS, TECHNOLOGISTS AND ENVIRONMENTALISTS OF REPUBLIC OF SRPSKA |
|---|---|
| Публикација | XIII CONFERENCE OF CHEMISTS, TECHNOLOGISTS AND ENVIRONMENTALISTS OF REPUBLIC OF SRPSKA, BOOK OF PROCEEDINGS |
| Година | 2020 |
| Аутори | Даница Савановић, Dražena Strugalović, Ана Велемир, Сњежана Мандић и Jovo Savanović |
| Страна од | 111 |
| Страна до | 121 |
Утицај смрзавања на квалитет прехрамбених производа.
| Научни скуп | V International Congress “Engineering, Environment and Materials in Processing Industry |
|---|---|
| DOI | 10.7251/EEMSR1501565S |
| Публикација | In Proceedings of V International Congress “Engineering, Environment and Materials in Processing Industry”, At Jahorina, 15-17.03.2017. Bosnia and Herzegovina |
| Година | 2017 |
| Аутори | Даница Савановић, Radoslav Grujić, Сњежана Мандић и Jovo Savanović |
| Страна од | 565 |
| Страна до | 582 |
Technology, composition and quality of indigenous Banja Luka fresh cheese
| Научни скуп | 22nd International Scientific-Expert Conference of Agriculture and Food Industry - Sarajevo 2011 |
|---|---|
| Публикација | Proceedings, Sarajevo, Izmir, 2012. |
| Година | 2011 |
| Аутори | Сандра Стојковић, Сњежана Мандић, Marta Winiecka, Ана Велемир, Александар Савић, Љиљана Топалић-Тривуновић и Сњежана Матош |
| Страна од | 373 |
| Страна до | 375 |
Upravljanje rizikom mikotoksina u prehrambenoj industriji
| Научни скуп | Međunarodno 56.savetovanje industrije mesa, Tara |
|---|---|
| Публикација | Zbornik kratkih sadržaja, Međunarodno 56.savetovanje industrije mesa, Meso i proizvodi od mesa-Bezbednost, kultura, razvoj, kvalitet života |
| Година | 2011 |
| Аутори | Сњежана Мандић, Sandra Stojković и Ana Velemir |
| Страна од | 54 |
| Страна до | 55 |
Polifosfati u proizvodima od mesa
| Научни скуп | IX Savjetovanje hemičara i tehnologa Republike srpske, Banja Luka |
|---|---|
| Публикација | Zbornik radova ,IX savjetovanje hemičarai tehnologa Republike Srpske, Banja Luka |
| Година | 2010 |
| Аутори | Sandra Stojković, Сњежана Мандић, Vladana Grabež, Ana Velemir и Goran Vučić |
| Страна од | 326 |
| Страна до | 334 |
Uticaj gasovitog ozona na hemijski sastav sirovog mesa od goveda
| Научни скуп | Prvi međunarodni kongres "Ekologija, zdravlje, rad, sport" |
|---|---|
| Публикација | Zbornik radova, Prvi međunarodni kongres "Ekologija, zdravlje, rad, sport", Banja Luka, I - II |
| Година | 2006 |
| Аутори | Goran Vučić, Jesus Maria Cantalejo, Radoslav Grujić и Сњежана Мандић |
| Страна од | 304 |
| Страна до | 311 |
Rasprostranjenost toksigenih plijesni u industriji mesa
| Научни скуп | Prvi međunarodni kongres"Ekologija, zdravlje, rad, sport" |
|---|---|
| Публикација | Zbornik radova, Prvi međunarodni kongres "Ekologija, zdravlje, rad, sport", Banja Luka, I-II |
| Година | 2006 |
| Аутори | Сњежана Мандић, Radoslav Grujić и Goran Vučić |
| Страна од | 345 |
| Страна до | 348 |
Analiza različitih jelovnika koje koriste aktivni sportisti
| Научни скуп | Savremene tehnologije i privredni razvoj, VI simpozijum |
|---|---|
| DOI | 0352-6542 |
| Публикација | Zbornik radova 14, VI simpozijum "Savremene tehnologije i privredni razvoj" Leskovac, oktobar 2005. |
| Година | 2005 |
| Аутори | Sandra Gogić, Radoslav Grujić и Сњежана Мандић |
| Страна од | 159 |
| Страна до | 169 |
| Веб адреса | Zbornik radova sa VI Simpozijuma\index.htm |
Promjena boje i pH kod makrokonfekcioniranog mesa od govedine tretiranog ozonom
| Научни скуп | Međunarodno 53. Savetovanje Industrije mesa, Vrnjačaka Banja |
|---|---|
| Публикација | Zbornik kratkih sadržaja, Međunarodno 53. Savetovanje industrije mesa, Novi integralni pristup bezbednosti mesa i proizvoda od mesa, Vrnjačka Banja |
| Година | 2005 |
| Аутори | Jesus Maria Cantalejo, Radoslav Grujić, Сњежана Мандић и Goran Vučić |
| Страна од | 43 |
| Страна до | 45 |
Zinc from food and human health
| Научни скуп | The 6th XENOBIOTIC METABOLISM AND TOXICITY WORKSHOP OF BALKAN COUNTRIES, Banja Luka |
|---|---|
| Публикација | Scripta Medica 1, The proceedings of the 6th Xenobiotic metabolism and toxicity workshop of Balkan Countries, 35 |
| Година | 2004 |
| Аутори | Sandra Stojković, Сњежана Мандић, Radoslav Grujić, Snježana Pejčić и Đorđe Marjanović |
| Страна од | 30 |
| Страна до | 31 |
Sadržaj nekih mikroelemenata u prehrambenim proizvodima na području banjalučkog tržišta
| Научни скуп | Treći kongres Farmaceuta Jugoslavije, Beograd |
|---|---|
| Публикација | Arhiv za farmaciju, Treći kongres farmaceuta Jugoslavije sa međunarodnim učešćem, Beograd, Novi horizonti u farmaciji, Apstrakt,4 |
| Година | 2002 |
| Аутори | Radenko Đurica, Radoslav Grujić, Сњежана Мандић и Goran Vučić |
| Страна од | 738 |
| Страна до | 739 |
Prosječno zadovoljenje dnevnih potreba sa mineralnim materijama stanovništva Republike Srske
| Научни скуп | 10. Jugoslovenski kongres o ishrani, Beograd |
|---|---|
| Публикација | Izvod radova, 10. Jugoslovenski kongres o ishrani, Beograd |
| Година | 2002 |
| Аутори | Сњежана Мандић, Radoslav Grujić и Radenko Đurica |
| Страна од | 77 |
| Страна до | 78 |
Kvalitet i održivost soka zove (Sambucus nigra)
| Научни скуп | II simpozijum "Savremene tehnologije i privredni razvoj" |
|---|---|
| Публикација | Zbornik radova 11, II simpozijum"Savremene tehnologije i privredni razvoj", Leskovac, 1998. |
| Година | 1998 |
| Аутори | Сњежана Мандић, Radoslav Grujić, Miloš Šolaja, Sandra Petković и Sandra Stojković |
| Страна од | 21 |
| Страна до | 25 |
Остали радови
Integrisani sistem upravljanja rizikom mikotoksina u prehrambenoj industriji
| Година | 2008 |
|---|---|
| Аутори | Сњежана Мандић |
| Страна од | 1 |
| Страна до | 157 |
Sadržaj nekih mikroelemenata u prehrambenim proizvodima na području banjalučkog tržišta
| Година | 2002 |
|---|---|
| Аутори | Сњежана Мандић |
| Страна од | 1 |
| Страна до | 133 |
Књиге
Одрживост и нутријенти меса
| Издавач | Универзитет у Бањој Луци, Технолошки факултет, Бања Лука |
|---|---|
| ISBN | 978-99938-54-80-7 |
| Година | 2019 |
| Аутори | Сњежана Мандић |
| Тип књиге | научна књига |
| Број страна | 132 |
Kontrola kvaliteta mesa i proizvoda od mesa
| Издавач | Tehnološki fakultet, Univerzitet u Banjoj Luci |
|---|---|
| ISBN | 978-99938-54-46-3 |
| Година | 2013 |
| Аутори | Сњежана Мандић, Горан Вучић и Сандра Стојковић |
| Тип књиге | помоћни уџбеник |
| Број страна | 74 |
Пројекти
„Физичко-хемијска својства, текстура и испарљиве компоненте традиционално произведеног овчијег сувог меса – пастрме“
У оквиру овoг пројекта пратио би се физичко-хемијски састав свјежег овчијег меса које потиче од различитих анатомских регија животиње: са бута, плећке и леђа, а које је намијењено за производњу аутохтоног сувомеснатог производа од овчијег меса...
| Број пројекта | 1251129 |
|---|---|
| Статус | Неактиван |
| Тип пројекта | Национални научноистраживачки |
| Организациона јединица | Технолошки факултет |
| Руководилац | проф. др Сњежана Мандић |
| Пројектни тим | проф. др Горан Вучић др Ана Велемир проф. др Божо Важић |
| Финансијер | Министарство за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво |
| Почетак реализације | 01.12.2014. |
| Завршетак пројекта | 01.12.2016. |
| Вриједност пројекта | 10900.0 БАМ |
„Утицај додатка биљног екстракта на својства природног омотача и одрживост Домаће ферментисане кобасице“
Kвалитет ферментисаних кобасица као и промјене које настају током процеса ферментације, сушења и зрења не зависе само од оснпвних компонената надјева кобасице, већ и од дпдатака који утичу на процес преласка надјева у ферментисан ...
| Број пројекта | 1251109 |
|---|---|
| Статус | Неактиван |
| Тип пројекта | Национални научноистраживачки |
| Организациона јединица | Технолошки факултет |
| Руководилац | проф. др Сњежана Мандић |
| Пројектни тим | Невена Ритан Александра Торбица Јелена Томић доц. мр Наташа Лакић - Каралић проф. др Љиљана Топалић-Тривуновић Јово Савановић проф. др Даница Савановић др Ана Велемир |
| Финансијер | Министарство науке и технологије Републике Српске |
| Почетак реализације | 01.06.2019. |
| Завршетак пројекта | 01.06.2021. |
| Вриједност пројекта | 8960.0 БАМ |
