Катедре |
| |
---|---|---|
Ужа научна/умјетничка област | Звање | Датум избора у звање |
Прехрамбене технологије намирница животињског поријекла | ванредни професор | April 28, 2022 |
Предмети
Медицински факултет
Академске студије првог циклуса |
---|
Технолошки факултет
Академске студије другог циклуса | Академске студије првог циклуса |
---|
Библиографија
Радови у часописима
CONTENT OF MACRO- AND MICROELEMENTS IN CHEESES PRODUCED WITH THE ADDITION OF DIFFERENT SPICES
DOI | 10.59919/JCTE04202301E235 |
---|---|
Часопис | Journal of Chemists, Technologists and Environmentalists |
Година | 2023 |
Аутори | Даница Савановић, Ана Велемир, Jovo Savanović, and Jelena Sekulić |
Волумен | 4 |
Број | 1 |
Страна од | 7 |
Страна до | 13 |
Веб адреса | https://glasnik.tf.unibl.org/article/235 |
Isolation, Bioactive Potential, and Application of Essential Oils and Terpenoid-Rich Extracts as Effective Antioxidant and Antimicrobial Agents in Meat and Meat Products
Часопис | MOLECULES: A JOURNAL OF SYNTHETIC ORGANIC AND NATURAL PRODUCT CHEMISTRY |
---|---|
Година | 2023 |
Аутори | Branislav Šojić, Sanja Milošević, Даница Савановић, Zoran Zeković, Vladimir Tomović, and Branimir Pavlić |
Волумен | 28 |
Број | 5 |
Страна од | 1 |
Страна до | 22 |
Antioxidant potential of essential oils in fresh turkey sausages
Часопис | FLEISCHWIRTSCHAFT |
---|---|
Година | 2023 |
Аутори | Branislav Šojić, Branimir Pavlić, Vladimir Tomović, Predrag Ikonić, Tatjana Peulić, Stefan Vidaković, Aljoša Gnip, Miloš Županjac, Даница Савановић, Snežana Škaljac, and Marija Jokanović |
Број | 4 |
Страна од | 90 |
Страна до | 94 |
EFFECT OF INCORPORATION OF THE PLANT EXTRACTS IN NATURAL CASING ON THE COLOR OF FERMENTED SAUSAGES
DOI | 10.7251/JCTE2203020V |
---|---|
Часопис | Journal of Chemists, Technologists and Environmentalists |
Година | 2022 |
Аутори | Ана Велемир, Сњежана Мандић, and Даница Савановић |
Волумен | 3 |
Број | 1 |
Страна од | 20 |
Страна до | 26 |
Веб адреса | https://glasnik.tf.unibl.org/ |
Effects of non-meat proteins on the quality of fermented sausages
DOI | 10.21603/2308-4057-2020-2-259-267 |
---|---|
Часопис | Foods and Raw Materials |
Година | 2020 |
Аутори | Ана Велемир, Сњежана Мандић, Горан Вучић, and Даница Савановић |
Волумен | 8 |
Број | 2 |
Страна од | 259 |
Страна до | 267 |
Веб адреса | http://jfrm.ru/files/archive/16/Velemir.pdf |
The effect of freezing rate, frozen storage time and thawing methods on the concentration of thymosin proteins in pork meat
Часопис | Journal of Chemists, Technologists and Environmentalists |
---|---|
Година | 2020 |
Аутори | Даница Савановић, Radoslav Grujić, Jovo Savanović, Aleksandra Torbica, Jelena Tomić, and Vesna Gojković-Cvetković |
Волумен | 1 |
Број | 1 |
Страна од | 34 |
Страна до | 40 |
Веб адреса | https://glasnik.tf.unibl.org/wp-content/uploads/2020/12/5JCTE-1-1-34-40.pdf |
THE INFLUENCE OF THE FREEZING RATE ON THE PHYSICO-CHEMICAL PROPERTIES OF PORK MEAT (M. Longissimus dorsi)
DOI | https://doi.org/10.2298/APT1950 228S |
---|---|
Часопис | Acta Periodica Technologica |
Година | 2019 |
Аутори | Даница Савановић, Radoslav Grujić, and Jovo Savanović |
Волумен | 50 |
Страна од | 228 |
Страна до | 235 |
Веб адреса | http://www.tf.uns.ac.rs/publikacije/acta/apteff-50-2019.pdf |
Biochemical changes in myofibrillar and sarcoplasmatic meat proteins at different freezing rates
DOI | https://doi.org/10.7251/JEPM1902117B |
---|---|
Часопис | JOURNAL OF ENGINEERING AND PROCESSING MANAGEMENT |
Година | 2019 |
Аутори | Biljana Bodiroga, Ljubica Vasiljević, Dragan Vujadinović, Даница Савановић, and Vladimir Tomović |
Волумен | 11 |
Број | 2 |
Страна од | 117 |
Страна до | 122 |
Веб адреса | https://jepm.tfzv.ues.rs.ba/index.php/Journal/article/view/222/185 |
THERMAL ANALYSIS OF FOOD PRODUCTS USING DIFFERENTIAL SCANNING CALORIMETRY (DSC)
DOI | 10.7251/COMEN1902175G |
---|---|
Часопис | CONTEMPORARY MATERIALS |
Година | 2019 |
Аутори | Radoslav Grujić and Даница Савановић |
Волумен | 10 |
Број | 2 |
Страна од | 175 |
Страна до | 181 |
Веб адреса | http://savremenimaterijali.info/sajt/doc/file/casopisi/10_2/9-Grujic.pdf |
Effect of incorporating blackthorn fruit (Prinus spinosa L.) extract in natural casing on quality of Kranjska sausage
DOI | https://doi.org/10.18485/meattech.2018.59.2.2 |
---|---|
Часопис | Meat Technology |
Година | 2018 |
Аутори | Snježana Mandić, Даница Савановић, Ana Velemir, Vesna Kalaba, Jovo Savanović, and Vanja Jokanović |
Волумен | 59 |
Број | 2 |
Страна од | 80 |
Страна до | 90 |
Веб адреса | http://www.journalmeattechnology.com/index.php/meat_technology/article/view/115/82 |
EFIKASNOST HACCP SISTEMA U KONTROLI MIKROBIOLOŠKIH OPASNOSTI U PROIZVODNJI DIMLJENE PASTRMKE (ONCORHYNCHUS MYKISS)
DOI | 10.7251/VETJ1802297M |
---|---|
Часопис | Veterinarski žurnal Republike Srpske |
Година | 2018 |
Аутори | Сњежана Мандић, Даница Савановић, Ана Велемир, and Vladimir Marjanović |
Волумен | 18 |
Број | 2 |
Страна од | 297 |
Страна до | 325 |
Веб адреса | http://virs-vb.com/wp-content/uploads/2019/01/VJRS_2018-2-2S.pdf |
ANALYSIS OF FROZEN CHICKEN MEAT USING DIFFERENTIAL SCANNING CALORIMETRY
DOI | 10.5937/FFR1802129S |
---|---|
Часопис | Food and Feed Research |
Година | 2018 |
Аутори | Даница Савановић, Radoslav Grujić, Jovo Savanović, Сњежана Мандић, and Slađana Rakita |
Волумен | 45 |
Број | 2 |
Страна од | 129 |
Страна до | 137 |
Веб адреса | http://fins.uns.ac.rs/e-journal/index.php?mact=Magazines,cntnt01,details,0&cntnt01hierarchyid=50&cntnt01sortby=magazine_id&cntnt01sortorder=asc&cntnt01summarytemplate=current&cntnt01detailtemplate=detaljno&cntnt01cd_origpage=180&cntnt01magazineid=22214&cntnt01returnid=188#abstract |
Analysis of myofibrillar and sarcoplasmic proteins in pork meat by capillary gel electrophoresis
DOI | http://doi.org/10.21603/2308-4057-2018-2-421-428 |
---|---|
Часопис | Foods and Raw Materials |
Година | 2018 |
Аутори | Radoslav Grujić and Даница Савановић |
Волумен | 6 |
Број | 2 |
Страна од | 421 |
Страна до | 428 |
Веб адреса | http://jfrm.ru/?page=archive&jrn=12&article=19 |
Analiza proteina pšenice kapilarnom gel elektroforezom (CGE )
DOI | 10.7251/GHTE1814023S |
---|---|
Часопис | Glasnik hemičara, tehnologa i ekologa Republike Srpske |
Година | 2018 |
Аутори | Даница Савановић, Radoslav Grujić, Aleksandra Torbica, and Jovo Savanović |
Број | 14 |
Страна од | 23 |
Страна до | 29 |
Веб адреса | https://glasnik.tf.unibl.org/analiza-proteina-psenice-kapilarnom-gel-elektroforezom-cge/ |
Potential of pumpkin oil cake protein isolate in production of millet bread
DOI | 10.5937/FFR1802139T |
---|---|
Часопис | Food and Feed Research |
Година | 2018 |
Аутори | Jelena Tomić, Aleksandra Torbica, Miona Belović, Ljiljana Popović, Jelena Čakarević, Даница Савановић, Aleksandra Novaković, and Karolina Mocko Blažek |
Волумен | 45 |
Број | 2 |
Страна од | 139 |
Страна до | 147 |
Веб адреса | http://fins.uns.ac.rs/e-journal/index.php?mact=Magazines,cntnt01,details,0&cntnt01hierarchyid=50&cntnt01sortby=magazine_id&cntnt01sortorder=asc&cntnt01summarytemplate=current&cntnt01detailtemplate=detaljno&cntnt01cd_origpage=180&cntnt01magazineid=22221&cntnt01returnid=188#abstract |
Utilization of apple pomace coextruded with corn grits in sponge cake creation
DOI | 10.5937/FFR1802149T |
---|---|
Часопис | Food and Feed Research |
Година | 2018 |
Аутори | Aleksandra Torbica, Jelena Tomić, Даница Савановић, Biljana Pajin, Jovana Petrović, Ivana Lončarević, Aleksandar Fišteš, and Karolina Mocko Blažek |
Волумен | 45 |
Број | 2 |
Страна од | 149 |
Страна до | 157 |
Веб адреса | http://fins.uns.ac.rs/e-journal/index.php?mact=Magazines,cntnt01,details,0&cntnt01hierarchyid=50&cntnt01sortby=magazine_id&cntnt01sortorder=asc&cntnt01summarytemplate=current&cntnt01detailtemplate=detaljno&cntnt01cd_origpage=180&cntnt01magazineid=22224&cntnt01returnid=188#abstract |
Melting and crystallization DSC profiles of different types of meat
DOI | 10.2298/CICEQ160707001S |
---|---|
Часопис | CHEMICAL INDUSTRY & CHEMICAL ENGINEERING QUARTERLY |
Година | 2017 |
Аутори | Даница Савановић, Radoslav Grujić, Slađana Rakita, Aleksandra Torbica, and Ranko Božičković |
Страна од | 1 |
Страна до | 20 |
Веб адреса | http://doiserbia.nb.rs/issue.aspx?issueid=2809 |
PROMJENE PROTEINA U TOKU SMRZAVANJA I SKLADIŠTENJA MESA I PROIZVODA OD MESA
Часопис | Veterinarski žurnal Republike Srpske |
---|---|
Година | 2017 |
Аутори | Даница Савановић and Radoslav Grujić |
Волумен | 18 |
Број | 1 |
Страна од | 105 |
Страна до | 118 |
Веб адреса | http://virs-vb.com/veterinarski-zurnal-rs/arhiva/volumen-xvi-2016/%D0%B2%D0%BE%D0%BB%D1%83%D0%BC%D0%B5%D0%BD-xvii-2017-%D0%B1%D1%80%D0%BE%D1%98-1/ |
THE APPLICATION OF HACCP CONCEPT IN CONTROLLING MICROBIOLOGICAL HAZARDS IN THE CHEESE PRODUCTION
DOI | 10.7251/QOL1701016N |
---|---|
Часопис | QUALITY OF LIFE |
Година | 2017 |
Аутори | Brane Novaković and Даница Савановић |
Волумен | 8 |
Број | 1-2 |
Страна од | 16 |
Страна до | 22 |
Веб адреса | http://doisrpska.nub.rs/index.php/qualitiyoflife/article/view/3523/3362 |
HACCP plan kao dio sistema upravljanja bezbjednošću hrane u proizvodnji fermentisanih proizvoda od mlijeka
DOI | 10.7251/JEPM1709015S |
---|---|
Часопис | JOURNAL OF ENGINEERING AND PROCESSING MANAGEMENT |
Година | 2017 |
Аутори | Даница Савановић, Brane Novaković, and Danijela Močević |
Волумен | 9 |
Број | 1 |
Страна од | 15 |
Страна до | 23 |
Веб адреса | http://doisrpska.nub.rs/index.php/JEPM/article/view/4124 |
Effect of Antioxidants on the Colour Stability of Fermented Sausage “Sucuk” Type
DOI | 10.7251/QOL1401019S |
---|---|
Часопис | QUALITY OF LIFE |
Година | 2014 |
Аутори | Danica Savanović, Славица Грујић, Radoslav Grujić, and Jovo Savanović |
Волумен | 5 |
Број | 1-2 |
Страна од | 19 |
Страна до | 32 |
Веб адреса | http://doisrpska.nub.rs/index.php/qualitiyoflife/article/view/1404/1308 |
EFFECT OF ROSEMARY EXTRACT AND GREEN TEA EXTRACT ON COLOUR STABILITY AND QUALITY OF FERMENTED SAUSAGE
Часопис | Electronic Journal of Polish Agricultural Universities EJPAU |
---|---|
Година | 2014 |
Аутори | Danica Savanović, Славица Грујић, Radoslav Grujić, and Jovo Savanović |
Волумен | 17 |
Број | 1 |
Страна од | 1 |
Страна до | 21 |
Веб адреса | http://www.ejpau.media.pl/volume17/issue1/art-04.html |
Poboljšanje konzistencije i stabilnosti fino usitnjenih barenih kobasica od svinjskog mesa dodatkom emulgatora i stabilizatora
Часопис | Tehnologija mesa |
---|---|
Година | 2010 |
Аутори | Славица Грујић, Radoslav Grujić, Danica Savanović, Божана Оџаковић, and Nikolina Rađenović |
Волумен | 51 |
Број | 1 |
Страна од | 60 |
Страна до | 65 |
Веб адреса | http://www.inmesbgd.com/files/doc/casopis/radovi/2010_1_8.pdf |
Uticaj odabranih aditiva na poboljšanje kvaliteta i stabilnosti boje fino usitnjenih barenih kobasica od pilećeg mesa
Часопис | Tehnologija mesa |
---|---|
Година | 2009 |
Аутори | Славица Грујић, Radoslav Grujić, Danica Savanović, Божана Оџаковић, and Mario Dejanović |
Волумен | 50 |
Број | 3-4 |
Страна од | 232 |
Страна до | 237 |
Веб адреса | http://www.inmesbgd.com/files/doc/casopis/radovi/2009_3_4_9.pdf |
Unapređenje kvaliteta namirnica rangiranjem senzornih svojstava
Часопис | Glasnik hemičara, tehnologa i ekologa Republike Srpske |
---|---|
Година | 2009 |
Аутори | Славица Грујић, Radoslav Grujić, Danica Savanović, Божана Оџаковић, and Danica Glavaš |
Волумен | 2 |
Страна од | 73 |
Страна до | 77 |
Веб адреса | http://glasnik.tfbl.org/brojevi/G_2009_B_2_Glasnik_broj_2-2009.pdf |
Poboljšanje kvaliteta barenih kobasica primjenom deskriptivne senzorne analize.
Часопис | Glasnik hemičara, tehnologa i ekologa Republike Srpske |
---|---|
Година | 2009 |
Аутори | Славица Грујић, Radoslav Grujić, Danica Savanović, Božana Odžaković, and Danica Glavaš |
Број | 2 |
Страна од | 67 |
Страна до | 72 |
Веб адреса | http://glasnik.tfbl.org/brojevi/G_2009_B_2_Glasnik_broj_2-2009.pdf |
Uticaj odabranih sastojaka i prehrambenih aditiva na poboljšanje senzornih svojstava peciva
Часопис | Glasnik hemičara, tehnologa i ekologa Republike Srpske |
---|---|
Година | 2009 |
Аутори | Славица Грујић, Danica Savanović, Božana Odžaković, Olja Šavija, and Dragana Popara |
Број | 1 |
Страна од | 159 |
Страна до | 165 |
Веб адреса | http://glasnik.tfbl.org/brojevi/G_2009_B_1_Casopis_1_jun_09.pdf |
Senzorna analiza kao alat za razvoj novih proizvoda
Часопис | Glasnik hemičara, tehnologa i ekologa Republike Srpske |
---|---|
Година | 2009 |
Аутори | Славица Грујић, Danica Savanović, Božana Odžaković, Božana Vranješ, and Dragana Popara |
Број | 1 |
Страна од | 151 |
Страна до | 157 |
Веб адреса | http://glasnik.tfbl.org/brojevi/G_2009_B_1_Casopis_1_jun_09.pdf |
Deskriptivna senzorna analiza kao alat za upravljanje kvalitetom prehrambenih proizvoda
Часопис | Hrana i ishrana |
---|---|
Година | 2009 |
Аутори | Славица Грујић, Radoslav Grujić, Božana Odžaković, Danica Savanović, and Vedrana Savanović |
Волумен | 50 |
Број | 1-2 |
Страна од | 9 |
Страна до | 13 |
Радови са скупова
Examination of the quality of goat cheese in a sack
Научни скуп | XIII INTERNATIONAL CONFERENCE OF SOCIAL AND TECHNOLOGICAL DEVELOPMENT - STED |
---|---|
Публикација | Book of Abstracts |
Година | 2024 |
Аутори | Danica Savanović, Ana Velemir, Jovo Savanović, Snježana Mandić, Александар Савић, and Jovana Kučinar |
Страна од | 101 |
Antioxidative properties of fresh cheese with the addition of turmeric (Curcuma longa L.)
Научни скуп | XV CONFERENCE OF CHEMISTS, TECHNOLOGISTS AND ENVIRONMENTALISTS OF REPUBLIC OF SRPSKA |
---|---|
Публикација | Book of Abstracts |
Година | 2024 |
Аутори | Danica Savanović, Ana Velemir, Александар Савић, Snježana Mandić, Jovo Savanović, and Filip Radović |
Страна од | 146 |
Quality indicators of fermented sausage with casings treated with plant extracts
Научни скуп | XV CONFERENCE OF CHEMISTS, TECHNOLOGISTS AND ENVIRONMENTALISTS OF REPUBLIC OF SRPSKA |
---|---|
Публикација | Book of Abstracts |
Година | 2024 |
Аутори | Ana Velemir, Snježana Mandić, Danica Savanović, and Александар Савић |
Страна од | 147 |
Obtaining a probiotic drink from carrots using sauerkraut brine and probiotic culture
Научни скуп | XV CONFERENCE OF CHEMISTS, TECHNOLOGISTS AND ENVIRONMENTALISTS OF REPUBLIC OF SRPSKA |
---|---|
Публикација | Book of Abstracts |
Година | 2024 |
Аутори | Александар Савић, LJiljana Topalić-Trivunović, Ana Velemir, Danica Savanović, Katarina Mitić, and Nevena Janjić |
Страна од | 136 |
Functional properties of different types of metheglin
Научни скуп | XV CONFERENCE OF CHEMISTS, TECHNOLOGISTS AND ENVIRONMENTALISTS OF REPUBLIC OF SRPSKA |
---|---|
Публикација | Book of Abstracts |
Година | 2024 |
Аутори | Nataša Zelenković, Ana Velemir, LJiljana Topalić-Trivunović, Danica Savanović, and Александар Савић |
Страна од | 148 |
Fatty acid composition of kranjska sausage with casings treated with plant extracts (Prinus Spinosa L.)
Научни скуп | XII INTERNATIONAL CONFERENCE ON SOCIAL AND TECHNOLOGICAL DEVELOPMENT |
---|---|
Публикација | Proceedings of XII INTERNATIONAL CONFERENCE ON SOCIAL AND TECHNOLOGICAL DEVELOPMENT |
Година | 2023 |
Аутори | Ана Велемир, Сњежана Мандић, Даница Савановић, and Vanja Jokanović |
Страна од | 389 |
Страна до | 395 |
Information security in the function of corporate management of information technologies.
Научни скуп | XII INTERNATIONAL CONFERENCE ON SOCIAL AND TECHNOLOGICAL DEVELOPMENT, |
---|---|
Публикација | Proceedings of XII INTERNATIONAL CONFERENCE ON SOCIAL AND TECHNOLOGICAL DEVELOPMENT |
Година | 2023 |
Аутори | Љиља Шикман, Даница Савановић, Тихомир Латиновић, and Александар Гаћина |
Страна од | 362 |
Страна до | 369 |
Physicochemical properties of cream cheese with the addition of selected spices
Научни скуп | XII INTERNATIONAL CONFERENCE ON SOCIAL AND TECHNOLOGICAL DEVELOPMENT |
---|---|
Публикација | Proceedings of XII INTERNATIONAL CONFERENCE ON SOCIAL AND TECHNOLOGICAL DEVELOPMENT |
Година | 2023 |
Аутори | Даница Савановић, Ана Велемир, Jovo Savanović, Александар Савић, and Danka Babić |
Страна од | 396 |
Страна до | 402 |
THE EFFECT OF WILD THYME BY-PRODUCT EXTRACTS ON THE OXIDATIVE STABILITY OF COOKED HAMS WITH REDUCED LEVEL OF SODIUM NITRITE
Научни скуп | XIV CONFERENCE OF CHEMISTS, TECHNOLOGISTS AND ENVIRONMENTALISTS OF REPUBLIC OF SRPSKA |
---|---|
Публикација | XIV CONFERENCE OF CHEMISTS, TECHNOLOGISTS AND ENVIRONMENTALISTS OF REPUBLIC OF SRPSKA, BOOK OF ABSTRACTS |
Година | 2022 |
Аутори | Jovo Savanović, Branislav Šojić, Даница Савановић, Branimir Pavlić, Vladimir Tomović, Snežana Škaljac, and Marija Jokanović |
Страна од | 109 |
Страна до | 110 |
Content of macro - and microelements in cheeses produced with the addition of different spices
Научни скуп | XIV CONFERENCE OF CHEMISTS, TECHNOLOGISTS AND ENVIRONMENTALISTS OF REPUBLIC OF SRPSKA |
---|---|
Публикација | XIV CONFERENCE OF CHEMISTS, TECHNOLOGISTS AND ENVIRONMENTALISTS OF REPUBLIC OF SRPSKA, BOOK OF ABSTRACTS |
Година | 2022 |
Аутори | Даница Савановић, Ана Велемир, Jovo Savanović, and Jelena Sekulić |
Страна од | 111 |
Possibilities of production of fresh cream cheese in semiindustrial conditions
Научни скуп | XIV CONFERENCE OF CHEMISTS, TECHNOLOGISTS AND ENVIRONMENTALISTS OF REPUBLIC OF SRPSKA |
---|---|
Публикација | XIV CONFERENCE OF CHEMISTS, TECHNOLOGISTS AND ENVIRONMENTALISTS OF REPUBLIC OF SRPSKA, Book of abstracts |
Година | 2022 |
Аутори | Даница Савановић, Jovo Savanović, Ана Велемир, and Dijana Arsenić |
Страна од | 112 |
INFLUENCE OF ADDITION OF SELECTED SPICES ON MINERAL COMPOSITION OF FRESH CREAM CHEESE
Научни скуп | XI INTERNATIONAL CONFERENCE ON SOCIAL AND TECHNOLOGICAL DEVELOPMENT |
---|---|
Публикација | PROCEEDINGS of XI INTERNATIONAL CONFERENCE ON SOCIAL AND TECHNOLOGICAL DEVELOPMENT |
Година | 2022 |
Аутори | Даница Савановић, Ана Велемир, Александар Савић, Jovo Savanović, and Jelena Sekulić |
Страна од | 547 |
Страна до | 554 |
PROIZVODNJA SVJEŽEG SIRA POSTUPKOM TOPLOTNO-KISELINSKE KOAGULACIJE MLIJEKA
Научни скуп | XI INTERNATIONAL CONFERENCE ON SOCIAL AND TECHNOLOGICAL DEVELOPMENT |
---|---|
Публикација | PROCEEDINGS of XI INTERNATIONAL CONFERENCE ON SOCIAL AND TECHNOLOGICAL DEVELOPMENT |
Година | 2022 |
Аутори | Даница Савановић, Ана Велемир, Jovo Savanović, Александар Савић, and Tanja Smiljić |
Страна од | 555 |
Страна до | 564 |
EFFECT OF MILK FAT CONTENT ON THE QUALITY CHARACTERISTICS OF FRESH CHEESE
Научни скуп | X INTERNATIONAL CONFERENCE OF SOCIAL AND TECHNOLOGICAL DEVELOPMENT |
---|---|
Публикација | PROCEEDINGS of X INTERNATIONAL CONFERENCE OF SOCIAL AND TECHNOLOGICAL DEVELOPMENT |
Година | 2021 |
Аутори | Даница Савановић, Ana Velemir, Jovo Savanović, and Bojana Dmitrović |
Страна од | 620 |
Страна до | 628 |
Веб адреса | http://conf.univerzitetpim.com/zbornik-radova/ |
INFLUENCE OF COAGULATION CONDITIONS ON THE MINERAL COMPOSITION OF ACID-COAGULATING CHEESES
Научни скуп | X INTERNATIONAL CONFERENCE OF SOCIAL AND TECHNOLOGICAL DEVELOPMENT |
---|---|
Публикација | PROCEEDINGS of X INTERNATIONAL CONFERENCE OF SOCIAL AND TECHNOLOGICAL DEVELOPMENT |
Година | 2021 |
Аутори | Даница Савановић, Ana Velemir, Nevena Ritan, and Jovo Savanović |
Страна од | 629 |
Страна до | 636 |
Веб адреса | http://conf.univerzitetpim.com/zbornik-radova/ |
EFFECT OF INCORPORATION OF THE PLANT EXTRACTS IN NATURAL CASING ON CONTENT OF FATTY ACIDS IN FERMENTED SAUSAGES
Научни скуп | XII International Scientific Agriculture Symposium “AGROSYM 2021" |
---|---|
Публикација | Proceedings of the XII International Scientific Agricultural Symposium “Agrosym 2021” |
Година | 2021 |
Аутори | Ана Велемир, Сњежана Мандић, and Даница Савановић |
Страна од | 1026 |
Страна до | 1033 |
EFFECT OF THAWING METHODS ON THE PHYSICO-CHEMICAL PROPERTIES OF TURKEY MEAT
Научни скуп | International Scientific Agricultural Symposium “Agrosym 2021” |
---|---|
Публикација | Proceedings of the XII International Scientific Agricultural Symposium “Agrosym 2021” |
Година | 2021 |
Аутори | Даница Савановић, Сњежана Мандић, Горан Вучић, Ана Велемир, Jovo Savanović, and Nemanja Tešanović |
Страна од | 1034 |
Страна до | 1040 |
Веб адреса | http://agrosym.ues.rs.ba/archive |
SENSORY PROPERTIES OF CHEESES OBTAINED BY DIFFERENT PROCESSES HEAT-ACID COAGULATION OF MILK
Научни скуп | International Scientific Agricultural Symposium “Agrosym 2021” |
---|---|
Публикација | Proceedings of the XII International Scientific Agricultural Symposium “Agrosym 2021” |
Година | 2021 |
Аутори | Даница Савановић, Ана Велемир, Jovo Savanović, and Nevena Ritan |
Страна од | 1041 |
Страна до | 1046 |
Веб адреса | http://agrosym.ues.rs.ba/archive |
Influence of coagulation conditions on the content of fatty acids in acid-coagulated cheeses.
Научни скуп | International Scientific Agricultural Symposium “Agrosym 2020” |
---|---|
Публикација | Proceedings of the XI International Scientific Agricultural Symposium “Agrosym 2020” |
Година | 2020 |
Аутори | Даница Савановић, Ана Велемир, Сњежана Мандић, Nevena Ritan, and Jovo Savanović |
Страна од | 100 |
Страна до | 106 |
Веб адреса | http://agrosym.ues.rs.ba/agrosym/agrosym_2020/BOOK_OF_PROCEEDINGS_2020_FINAL.pdf |
Effect of partial replacement of sodium chloride with potassium chloride on the properties of acid-coagulated cheeses
Научни скуп | XIII CONFERENCE OF CHEMISTS, TECHNOLOGISTS AND ENVIRONMENTALISTS OF REPUBLIC OF SRPSKA |
---|---|
Публикација | XIII CONFERENCE OF CHEMISTS, TECHNOLOGISTS AND ENVIRONMENTALISTS OF REPUBLIC OF SRPSKA, BOOK OF PROCEEDINGS |
Година | 2020 |
Аутори | Даница Савановић, Dražena Strugalović, Ана Велемир, Сњежана Мандић, and Jovo Savanović |
Страна од | 111 |
Страна до | 121 |
Analysis of vegetable proteins by capillary gel electrophoresis (CGE)
Научни скуп | XI Međunarodni Poljoprivredni Simpozijum "AGROSYM 2020" |
---|---|
Публикација | Proceedings of the XI International Scientific Agricultural Symposium “Agrosym 2020” |
Година | 2020 |
Аутори | Даница Савановић, Radoslav Grujić, and Jovo Savanović |
Страна од | 94 |
Страна до | 99 |
Веб адреса | http://agrosym.ues.rs.ba/agrosym/agrosym_2020/BOOK_OF_PROCEEDINGS_2020_FINAL.pdf |
TOPLOTNA SVOJSTVA SMRZNUTOG VOĆA I POVRĆA – DSC ANALIZA
Научни скуп | Savremeni materijali |
---|---|
Публикација | Naučni skup Savremeni materijali, Zbornik radova |
Година | 2018 |
Аутори | Даница Савановић, Radoslav Grujić, Slađana Rakita, and Mirko Dobrnjac |
Страна од | 387 |
Страна до | 402 |
Kvalitet fino usitnjenih barenih kobasica na tržištu grada Banja Luka.
Научни скуп | ŠESTA MEĐUNARODNA NAUČNO – STRUČNA KONFERENCIJA "5. JUNI – SVJETSKI DAN ZAŠTITE OKOLIŠA". 18. i 19. Juni 2018. |
---|---|
Публикација | ŠESTA MEĐUNARODNA NAUČNO – STRUČNA KONFERENCIJA "5. JUNI – SVJETSKI DAN ZAŠTITE OKOLIŠA". 18. i 19. Juni 2018. Zbornik radova |
Година | 2018 |
Аутори | Dušanka Marković, Даница Савановић, Ладислав Василишин, and Горан Вучић |
Страна од | 158 |
Страна до | 170 |
UTICAJ POSTUPAKA ODMRZAVANJA NA PROMJENU BOJE SVINJSKOG MESA (M. Longissimus dorsi)
Научни скуп | XII SAVJETOVANJE HEMIČARA, TEHNOLOGA I EKOLOGA REPUBLIKE SRPSKE |
---|---|
Публикација | XII SAVJETOVANJE HEMIČARA, TEHNOLOGA I EKOLOGA REPUBLIKE SRPSKE, Zbornik radova |
Година | 2018 |
Аутори | Даница Савановић, Radoslav Grujić, and Jovo Savanović |
Страна од | 384 |
Страна до | 392 |
APPLICATION OF PULSED LIGHT FOR DECONTAMINATION OF FOOD PACKAGING MATERIALS
Научни скуп | XII Conference of Chemists, Technologists and Environmentalists of Republic of Srpska |
---|---|
Публикација | XII Conference of Chemists, Technologists and Environmentalists of Republic of Srpska, Proceedings |
Година | 2018 |
Аутори | Svetlana Pelemiš, Vesna Gojković, Даница Савановић, and Radoslav Grujić |
Страна од | 393 |
Страна до | 397 |
GLIADIN PROTEINS EXTRACTION FROM WHEAT FLOUR WITH ETHANOL – DETERMINATION OF THE OPTIMUM SOLVENT CONCENTRATION
Научни скуп | XII Conference of Chemists, Technologists and Environmentalists of Republic of Srpska |
---|---|
Публикација | XII Conference of Chemists, Technologists and Environmentalists of Republic of Srpska, Proceedings |
Година | 2018 |
Аутори | Vesna Gojković-Cvetković, Radoslav Grujić, and Даница Савановић |
Страна од | 398 |
Страна до | 405 |
CHANGE IN FUNCTIONAL AND SENSORY PROPERTIES OF ORGANIC SAUSAGES DUE TO THE REPLACE OF PHOSPHATE SALTS WITH NATURAL TEXTURAL MODIFIERS
Научни скуп | 12th SYMPOSIUM "NOVEL TECHNOLOGIES AND ECONOMIC DEVELOPMENT" |
---|---|
Публикација | BOOK OF ABSTRACTS |
Година | 2017 |
Аутори | Dragan Vujadinović, Radoslav Grujić, Vladimir Tomović, Даница Савановић, Vesna Gojković, and Milan Vukić |
Страна од | 68 |
THE INFLUENCE OF FREEZING RATE AND METHODS OF THERMAL PROCESSING ON THE TECHNOLOGICAL AND SENSORY PROPERTIES OF MEAT
Научни скуп | 12th SYMPOSIUM "NOVEL TECHNOLOGIES AND ECONOMIC DEVELOPMENT" |
---|---|
Публикација | BOOK OF ABSTRACTS |
Година | 2017 |
Аутори | Radoslav Grujić, Даница Савановић, Vesna Gojković, Dragan Vujadinović, Milan Vukić, and Žaklina Vučetić |
Страна од | 72 |
CHANGE IN FUNCTIONAL AND SENSORY PROPERTIES OF ORGANIC SAUSAGES DUE TO THE REPLACE OF PHOSPHATE SALTS WITH NATURAL TEXTURAL MODIFIERS
Научни скуп | 12th SYMPOSIUM "NOVEL TECHNOLOGIES AND ECONOMIC DEVELOPMENT" |
---|---|
Публикација | PROCEEDINGS |
Година | 2017 |
Аутори | Dragan Vujadinović, Radoslav Grujić, Vladimir Tomović, Milan Vukić, Даница Савановић, and Vesna Gojković |
Страна од | 15 |
Страна до | 24 |
Утицај смрзавања на квалитет прехрамбених производа.
Научни скуп | V International Congress “Engineering, Environment and Materials in Processing Industry |
---|---|
DOI | 10.7251/EEMSR1501565S |
Публикација | In Proceedings of V International Congress “Engineering, Environment and Materials in Processing Industry”, At Jahorina, 15-17.03.2017. Bosnia and Herzegovina |
Година | 2017 |
Аутори | Даница Савановић, Radoslav Grujić, Сњежана Мандић, and Jovo Savanović |
Страна од | 565 |
Страна до | 582 |
Effect of scaning rate on melting and crystallization DSC profiles of cooked pork meat
Научни скуп | V International Congress “Engineering, Environment and Materials in Processing Industry" |
---|---|
DOI | 10.7251/EEMEN1501551S |
Публикација | In Proceedings of V International Congress “Engineering, Environment and Materials in Processing Industry”, At Jahorina, 15-17.03.2017. Bosnia and Herzegovina |
Година | 2017 |
Аутори | Даница Савановић, Radoslav Grujić, Jovo Savanović, and Slađana Rakita |
Страна од | 551 |
Страна до | 564 |
HACCP план као дио система управљања безбједношћу хране у производњи ферментисаних производа од млијека.
Научни скуп | V International Congress “Engineering, Environment and Materials in Processing Industry” |
---|---|
DOI | 10.7251/EEMSR15011714S |
Публикација | In Proceedings of V International Congress “Engineering, Environment and Materials in Processing Industry”, At Jahorina, 15-17.03.2017. Bosnia and Herzegovina |
Година | 2017 |
Аутори | Даница Савановић, Brane Novaković, and Danijela Močević |
Страна од | 1714 |
Страна до | 1728 |
Differential scanning calorimetry analysis of frozen pork meat
Научни скуп | XI Conference of Chemists, Technologists and Environmentalists of Republic of Srpska, University of Banja Luka, Faculty of Technology |
---|---|
Публикација | In Proceedings of XI Conference of Chemists, Technologists and Environmentalists of Republic of Srpska, University of Banja Luka, Faculty of Technology |
Година | 2016 |
Аутори | Даница Савановић, Radoslav Grujić, Slađana Rakita, Vesna Gojković, and Dragan Vujadinović |
Страна од | 285 |
Страна до | 294 |
Effect of caraway essential oil on pork cooked sausage quality
Научни скуп | XI Conference of Chemists, Technologists and Environmentalists of Republic of Srpska, University of Banja Luka, Faculty of Technology |
---|---|
Публикација | In Proceedings of XI Conference of Chemists, Technologists and Environmentalists of Republic of Srpska, University of Banja Luka, Faculty of Technology |
Година | 2016 |
Аутори | Branislav Šojić, Vladimir Tomović, Natalija Džinić, Jovo Savanović, and Даница Савановић |
Страна од | 295-299 |
Sadržaj histamina u komercijalnim prehrambenim proizvodima na tržištu Republike Srpske/Bosne i Hercegovine
Научни скуп | XI Conference of Chemists, Technologists and Environmentalists of Republic of Srpska, University of Banja Luka, Faculty of Technology |
---|---|
Публикација | In Proceedings of XI Conference of Chemists, Technologists and Environmentalists of Republic of Srpska, University of Banja Luka, Faculty of Technology |
Година | 2016 |
Аутори | Vesna Gojković, Даница Савановић, Dragan Vujadinović, Milan Vukić, and Radoslav Grujić |
Страна од | 300 |
Страна до | 307 |
Испитивање квалитета новог прехрамбеног производа - сланих штапића са маком
Научни скуп | XI Conference of Chemists, Technologists and Environmentalists of Republic of Srpska |
---|---|
Публикација | XI Conference of Chemists, Technologists and Environmentalists of Republic of Srpska, Proceedings |
Година | 2016 |
Аутори | Ладислав Василишин, Наташа Лакић, Славица Грујић, Милица Чоловић, and Даница Савановић |
Страна од | 390 |
Страна до | 398 |
Production of sucuk in industrial conditions.
Научни скуп | IV International Congress “Engineering, environment and materials in processing industry” At Jahorina, 4-6.03.2015. Bosnia and Herzegovina |
---|---|
DOI | 10.7251/EEMSR1501391S |
Публикација | Proceedings of IV International Congress “Engineering, environment and materials in processing industry” At Jahorina, 4-6.03.2015. Bosnia and Herzegovina |
Година | 2015 |
Аутори | Jovo Savanović, Radoslav Grujić, Danica Savanović, and Славица Грујић |
Страна од | 391 |
Страна до | 401 |
Senzorna ocjena kvaliteta i prihvatljivosti napitaka biljnog čaja od lista mente (Mentha piperita L.).
Научни скуп | The Second Scientific – Professional Conference Jahorina Business Days of: Entrepreneurship, Gastronomy and Tourism, JBD - EGT – 2013. organized by Faculty of Economics University of East Sarajevo, 5-9.03.2013, Jahorina, BA |
---|---|
DOI | 10.13140/2.1.4069.9685. |
Публикација | In Proceedings of The Second Scientific – Professional Conference Jahorina Business Days of: Entrepreneurship, Gastronomy and Tourism, JBD - EGT – 2013. organized by Faculty of Economics University of East Sarajevo, 5-9.03.2013, Jahorina, BA |
Година | 2013 |
Аутори | Славица Грујић, Tatjana Bijelić, Божана Оџаковић, and Danica Savanović |
Страна од | 551 |
Страна до | 565 |
Faktori koji utiču na formiranje arome u toku zrenja trajnih kobasica. (Factors influencing aroma formation during dry-fermented sausages ripening).
Научни скуп | The Second Scientific – Professional Conference Jahorina Business Days of: Entrepreneurship, Gastronomy and Tourism, JBD - EGT – 2013. organized by Faculty of Economics University of East Sarajevo, 5-9.03.2013, Jahorina, BA |
---|---|
Публикација | In Proceedings of The Second Scientific – Professional Conference Jahorina Business Days of: Entrepreneurship, Gastronomy and Tourism, JBD - EGT – 2013. organized by Faculty of Economics University of East Sarajevo, 5-9.03.2013, Jahorina, BA. |
Година | 2013 |
Аутори | Danica Savanović, Славица Грујић, Radoslav Grujić, and Jovo Savanović |
Страна од | 539 |
Страна до | 550 |
Environmental and material flow cost accounting in sausage production.
Научни скуп | 2nd International Symposium on Environmental and Material Flow Management “EMFM 2012“, 07-09. June 2012. |
---|---|
Публикација | 2nd International Symposium on Environmental and Material Flow Management “EMFM 2012“, 07-09. June 2012. Zenica, BA. |
Година | 2012 |
Аутори | Radoslav Grujić, M. Jašić, Славица Грујић, Danica Savanović, and Jovo Savanović |
Страна од | 65 |
Страна до | 70 |
Sensory evaluation as tool in quality improvement of boiled chicken sausage.
Научни скуп | 6th Central European Congress on Food, CEFood 2012. 23-26. 05. 2012. |
---|---|
Публикација | Proceedings. 6th Central European Congress on Food, CEFood 2012. 23-26. 05. 2012. Novi Sad, Serbia |
Година | 2012 |
Аутори | Danica Savanović, Славица Грујић, Radoslav Grujić, and Jovo Savanović |
Страна од | 1207 |
Страна до | 1212 |
Uticaj aditiva na formiranje boje u toku zrenja goveđih kobasica
Научни скуп | XXI Naučno-stručna konferencija poljoprivrede i prehrambene industrije |
---|---|
Публикација | Zbornik nerecenziranih radova, XXI Naučno-stručna konferencija poljoprivrede i prehrambene industrije, Neum, BiH |
Година | 2010 |
Аутори | Danica Savanović, Славица Грујић, Radoslav Grujić, and Jovo Savanović |
Страна од | 1302 |
Страна до | 1310 |
Senzorni kvalitet štrudle sa orasima: Definisanje deskriptora.
Научни скуп | I Međunarodog kongresa „Inženjerstvo, materijali i menažment u procesnoj industriji“. Tehnološki fakultet Zvornik, Jahorina, |
---|---|
Публикација | Knjiga radova I Međunarodog kongresa „Inženjerstvo, materijali i menažment u procesnoj industriji“. Tehnološki fakultet Zvornik, Jahorina |
Година | 2009 |
Аутори | Славица Грујић, Божана Оџаковић, Radoslav Grujić, Danica Savanović, and Tatjana Kojadinović |
Страна од | 402 |
Страна до | 405 |
Optimizacija senzornih karakteristika pekarskih proizvoda: Uticaj sastojaka i prehrambenih aditiva.
Научни скуп | I Međunarodog kongresa „Inženjerstvo, materijali i menažment u procesnoj industriji“. Tehnološki fakultet Zvornik, Jahorina, |
---|---|
Публикација | Knjiga radova I Međunarodog kongresa „Inženjerstvo, materijali i menažment u procesnoj industriji“. Tehnološki fakultet Zvornik, Jahorina |
Година | 2009 |
Аутори | Славица Грујић, Radoslav Grujić, Божана Оџаковић, Danica Savanović, and Dragana Popara |
Страна од | 406 |
Страна до | 409 |
Uticaj prehrambenih aditiva na formiranje i stabilnost boje barenih kobasica
Научни скуп | VIII Simpozijum „Savremene tehnologije i privredni razvoj“, Leskovac, Srbija |
---|---|
Публикација | Zbornik radova VIII Simpozijum „Savremene tehnologije i privredni razvoj“, Leskovac, Srbija |
Година | 2009 |
Аутори | Radoslav Grujić, Славица Грујић, Danica Savanović, Božana Odžaković, and Nikolina Rađenović |
Страна од | 28 |
Страна до | 35 |
Karakteristike kvaliteta livadskog meda iz Republike Srpske (Bosna i Hercegovina).
Научни скуп | VIII Simpozijum „Savremene tehnologije i privredni razvoj“, Leskovac, |
---|---|
Публикација | Zbornik radova |
Година | 2009 |
Аутори | Славица Грујић, Radoslav Grujić, Snežana Dragić, and Danica Savanović |
Страна од | 10 |
Страна до | 18 |
Definisanje karakteristika kvaliteta hljeba primjenom senzornih metoda analize.
Научни скуп | Drugi međunarodni kongres „Ekologija, zdravlje, rad, sport“ |
---|---|
DOI | 10.13140/2.1.4947.7925 |
Публикација | Zbornik radova, Drugi međunarodni kongres „Ekologija, zdravlje, rad, sport“, Banja Luka, Bosna i Hercegovina, 2: |
Година | 2008 |
Аутори | Danica Savanović and Славица Грујић |
Страна од | 137 |
Страна до | 141 |
Deskriptivna senzorna analiza fino usitnjenih kobasica sa svinjskim mesom tipa „Parizer“.
Научни скуп | Drugi međunarodni kongres „Ekologija, zdravlje, rad, sport“ |
---|---|
Публикација | Zbornik radova, Drugi međunarodni kongres „Ekologija, zdravlje, rad, sport“, Banja Luka, Bosna i Hercegovina, 2: |
Година | 2008 |
Аутори | Danica Savanović and Славица Грујић |
Страна од | 142 |
Страна до | 147 |
Физичко-хемијска и сензорна својства ливадског меда произведеног у Босни и Херцеговини
Научни скуп | Други међународни конгрес „Екологија, здравље, рад, спорт“ |
---|---|
Публикација | Зборник апстракта |
Година | 2008 |
Аутори | Снежана Драгић, Славица Грујић, and Даница Савановић |
Страна од | 111 |
Razvoj i primjena referentne skale za senzornu ocjenu kvaliteta voćnog želea.
Научни скуп | I međunarodni kongres TEHNOLOGIJA, KVALITET I BEZBEDNOST HRANE. I simpozijum BIOTEHNOLOGIJA I MIKROBIOLOGIJA HRANE. Novi Sad, Srbija |
---|---|
DOI | 10.13140/2.1.2719.5689 |
Публикација | Zbornik radova, I međunarodni kongres TEHNOLOGIJA, KVALITET I BEZBEDNOST HRANE. I simpozijum BIOTEHNOLOGIJA I MIKROBIOLOGIJA HRANE. Novi Sad, Srbija, 236-242. |
Година | 2007 |
Аутори | Славица Грујић, Karmela Plavšić, and Danica Savanović |
Веб адреса | https://www.researchgate.net/publication/231057321_DEVELOPMENT_AND_APPLICATION_REFERENCE_SCALES_FOR_FRUIT_JELLY_SENSORY_QUALITY_EVALUATION |
Uticaj pakovanja u modifikovanoj atmosferi na senzorni kvalitet kolača
Научни скуп | VI Simpozijum “Savremene tehnologije i privredni razvoj”, Leskovac, SiCG |
---|---|
Публикација | Zbornik radova, VI Simpozijum “Savremene tehnologije i privredni razvoj”, Leskovac, SiCG |
Година | 2005 |
Аутори | Славица Грујић, Miloš Šolaja, and Danica Savanović |
Страна од | 116 |
Страна до | 125 |
Квантитативна анализа ризика у току развоја HACCP Plana
Научни скуп | 53. Међународно Саветовање индустрије меса |
---|---|
Публикација | Зборник кратких садржаја |
Година | 2005 |
Аутори | Radoslav Grujić, Radomir Radovanović, and Даница Савановић |
Страна од | 8 |
Страна до | 10 |
Књиге
Konzervisanje mesa smrzavanjem
Издавач | Tehnološki fakultet, Banja Luka |
---|---|
ISBN | 978-99938-54-91-3 |
Година | 2021 |
Аутори | Даница Савановић |
Тип књиге | остале научне публикације |
Број страна | 110 |
Biopolymers as Food Packaging Materials. In Eva Pellicer, Danilo Nikolic, Jordi Sort, Maria Baró, Fatima Zivic, Nenad Grujovic, Radoslav Grujic and Svetlana Pelemis (Ed). Advances in Applications of Industrial Biomaterials. pp 139-160
Издавач | Springer International Publishing AG. |
---|---|
ISBN | 978-3-319-62766-3 |
Година | 2017 |
Аутори | Radoslav Grujić, Dragan Vujadinović, and Даница Савановић |
Тип књиге | остале научне публикације |
Веб адреса | http://www.springer.com/gp/book/9783319627663# |
Antioxidants effects on quality of meat and meat products. In Murkovic M., Cantalejo J.M., Grujic S., Courtin C. (Ed). Selected Topics on Food Science and Technology.pp 231-254.
Издавач | Faculty of Technology, University of Banja Luka (Bosnia and Herzegovina), KU Leuven (Belgium) with the Consortium of TEMPUS Project 40030_2005 |
---|---|
ISBN | 978-99938-54-30-2 |
Година | 2009 |
Аутори | Даница Савановић |
Тип књиге | остале научне публикације |
Број страна | 371 |
Пројекти
Poboljsanje funkcionalnih svojstava autohtonog proizvoda od mlijeka pomocu odabranih biljnih vrsta
Project Number | 1251296 |
---|---|
Статус | Активан |
Type of project | Nacionalni naucnoistrazivacki |
Organizational unit | Tehnoloski fakultet |
Head | prof. dr Danica Savanovic |
Participants | mr Sandra Petkovic prof. dr Ljiljana Topalic-Trivunovic dr Ana Velemir Branka Ruzicic prof. dr Blanka Skipina Biljana Pecanin prof. dr Dragana Grujic prof. dr Aleksandar Savic Jovo Savanovic |
Business Partner | Ministarstvo za naucnotehnoloski razvoj i visoko obarzovanje Republike Srpske |
Beginning of realization | 2025-01-01 |
End of the project | 2026-01-31 |
Project value | 8000.0 БАМ |
Proizvodnja i karakterizacija novih proizvoda od mlijeka
Project Number | 1251149 |
---|---|
Статус | Неактиван |
Type of project | Nacionalni - ostali |
Organizational unit | Tehnoloski fakultet |
Head | prof. dr Danica Savanovic |
Participants | Nemanja Jelic Jovo Savanovic mr Sandra Petkovic Tijana Djuricic, ma prof. dr Aleksandar Savic doc. dr Maja Milijas prof. dr Ljiljana Topalic-Trivunovic dr Ana Velemir Aleksandra Torbica Jovan Banjac |
Business Partner | Ministarstvo za naucnotehnoloski razvoj, visoko obrazovanje i informaciono drustvo |
Beginning of realization | 2022-01-01 |
End of the project | 2024-03-18 |
Project value | 20000.0 БАМ |
ISPITIVANJE KVALITETA SIREVA DOBIJENIH RAZLICITIM POSTUPCIMA TOPLOTNO-KISELINSKE KOAGULACIJE MLIJEKA
Project Number | 1251138 |
---|---|
Статус | Неактиван |
Type of project | Nacionalni naucnoistrazivacki |
Organizational unit | Tehnoloski fakultet |
Head | prof. dr Danica Savanovic |
Participants | |
Business Partner | Ministarstvo za naucnotehnoloski razvoj, visoko obrazovanje i informaciono drustvo |
Beginning of realization | 2020-03-01 |
End of the project | 2022-03-04 |
Project value | 26250.0 БАМ |
Novcani podsticaji za razvoj poljoprivrede i sela - Premija za opremanje laboratorije
Project Number | 1251125 |
---|---|
Статус | Неактиван |
Type of project | Nacionalni - ostali |
Organizational unit | Tehnoloski fakultet |
Head | prof. dr Danica Savanovic |
Participants | |
Business Partner | Ministarstvo poljoprivrede,sumarstva i vodoprivrede Republike Srpske |
Beginning of realization | 2019-07-01 |
End of the project | 2020-01-01 |
Project value | 17289.0 БАМ |
„Uticaj dodatka biljnog ekstrakta na svojstva prirodnog omotaca i odrzivost Domace fermentisane kobasice“
Project Number | 1251109 |
---|---|
Статус | Неактиван |
Type of project | Nacionalni naucnoistrazivacki |
Organizational unit | Tehnoloski fakultet |
Head | prof. dr Snjezana Mandic |
Participants | prof. dr Danica Savanovic dr Ana Velemir Jovo Savanovic Aleksandra Torbica prof. dr Ljiljana Topalic-Trivunovic Jelena Tomic Nevena Ritan doc. mr Natasa Lakic - Karalic |
Business Partner | Ministarstvo nauke i tehnologije Republike Srpske |
Beginning of realization | 2019-06-01 |
End of the project | 2021-06-01 |
Project value | 8960.0 БАМ |
Promjene proteina u toku smrzavanja prehrambenih proizvoda
Project Number | 1251107 |
---|---|
Статус | Неактиван |
Type of project | Nacionalni naucnoistrazivacki |
Organizational unit | Tehnoloski fakultet |
Head | prof. dr Danica Savanovic |
Participants | |
Business Partner | Ministarstvo za naucnotehnoloski razvoj i visoko obarzovanje Republike Srpske |
Beginning of realization | 2019-03-01 |
End of the project | 2020-12-30 |
Project value | 14280.0 БАМ |