Navigation

Станиша Латиновић, ма
виши асистент

Сарадник - II-5
Технолошки факултет
Катедре
  • Технолошки факултет - Катедра за прехрамбене технологије и индустријске биотехнологије
Ужа научна/умјетничка областЗвањеДатум избора у звање
Прехрамбене технологије намирница биљног поријеклавиши асистентSeptember 29, 2022

Предмети

Економски факултет

Академске студије другог циклуса

Технолошки факултет

Академске студије првог циклуса

Библиографија

Радови у часописима

    Development, quality assessment, and antioxidant properties of fruit gels made from cornelian cherries

    DOIhttps://doi.org/10.61458/jepm.2024.209
    ЧасописJOURNAL OF ENGINEERING AND PROCESSING MANAGEMENT
    Година2024
    АуториBožana Odžaković, Vanja Ćupina, Славица Грујић, Staniša Latinović, and Zoran Kukrić
    Волумен16
    Број1
    Страна од15
    Страна до20

    Chemical composition and antioxidant capacity of chicory leaves originating from wild plant (Cichorium intibus L.) and its cultivar (Cichorium intybus var. foliosum Hegi `Zuccherina di Trieste`)

    DOIhttps://doi.org/10.59919/JCTE05202401008
    ЧасописJournal of Chemists, Technologists and Environmentalists
    Година2024
    АуториLadislav Vasilišin, Goran Vučić, Srđan Ljubojević, Nataša Lakić-Karalić, Станиша Латиновић, and Ana Velemir
    Волумен5
    Број1
    Страна од49
    Страна до54
    Веб адресаhttps://glasnik.tf.unibl.org/article/266/pdf

    Impact of Drying Methods on Phenolic Composition and Bioactivity of Celery, Parsley, and Turmeric—Chemometric Approach

    DOIhttps://doi.org/10.3390/foods13213355
    ЧасописFoods
    Година2024
    АуториСтаниша Латиновић, Ladislav Vasilišin, Лато Пезо, Nataša Lakić-Karalić, Драгољуб Цветковић, Александра Ранитовић, Сара Брунет, Теодора Цванић, and Јелена Вулић
    Волумен13
    Број21
    Веб адресаhttps://www.mdpi.com/2304-8158/13/21/3355

    Antioxidative Potential of Pomegranate Peel Extract: In Vitro and In Vivo Studies

    DOI10.5937/scriptamed54-43453
    ЧасописSCRIPTA MEDICA
    Година2023
    АуториNebojša Mandić-Kovačević, Zoran Kukrić, Staniša Latinović, Tanja Cvjetković, Tanja Šobot, Зорислава Бајић, Угљеша Маличевић, Соња Маринковић, Ђорђе Ђукановић, Snežana Uletilović, and Relja Suručić
    Волумен54
    Број1
    Страна од9
    Страна до18

    Antioxidative Potential of Pomegranate Peel Extract: In Vitro and In Vivo Studies

    THE POTENTIAL BIOACTIVITY OF THE WILD GROWN ROSEHIP (Rosa canina L.) AND POMEGRANATE (Punica granatum L.)

    DOI10.5937/savteh2002014L
    ЧасописAdvanced technologies
    Година2020
    АуториСтаниша Латиновић, Mirjana Brkljača, Marina Vujasin, Zoran Kukrić, and Božana Odžaković
    Волумен9
    Број2
    Страна од14
    Страна до18

Радови са скупова

    Morphological characteristics and chemical composition of the fruits of black and dwarf elder (Sambucus nigra et Sambucus ebulus)

    Научни скупXV CONFERENCE OF CHEMISTS, TECHNOLOGISTS AND ENVIRONMENTALISTS OF REPUBLIC OF SRPSKA
    ПубликацијаProceedings
    Година2024
    АуториLadislav Vasilišin, Goran Vučić, Srđan Ljubojević, Nataša Lakić-Karalić, Станиша Латиновић, and Ana Velemir
    Страна од214
    Страна до222
    Веб адресаhttps://savjetovanje.tf.unibl.org/wp-content/uploads/2025/02/Proceedings_2024.pdf

    CHEMICAL CHARACTERIZATION OF COLD-PRESSED OIL FROM DIFFERENT VARIETIES OF HAZELNUTS

    Научни скупXIV International Scientific Agriculture Symposium “AGROSYM 2023”
    DOI631(048.3)(0.034.4)
    ПубликацијаBOOK OF ABSTRACTS
    Година2023
    АуториStaniša Latinović, Nataša Lakić, Aleksa Kučinar, Srđan Ljubojević, Ana Velemir, Ladislav Vasilišin, and Горан Вучић
    Страна од689
    Страна до689
    Веб адресаhttp://agrosym.ues.rs.ba/

    Chemical properties of shelled and unshelled apricot seeds, physico-chemical and antioxidative characterization of oils obtained from these seeds

    Научни скупXII Međunarodna konferencija o društvenom i tehnološkom razvoju - STED 2023
    DOIISSN 2637-3298
    Публикацијаbook of Proceeding
    Година2023
    АуториСтаниша Латиновић, Наташа Лакић, Ладислав Василишин, and Горан Вучић
    Страна од403
    Страна до409
    Веб адресаhttps://stedconference.com/index.php/proceedings/

    Antioxidative capacity of pomegranate peel extracts: results of in vitro and in vivo studies

    Научни скуп9th European Section Meeting of the International Academy of Cardiovascular Sciences
    Година2023
    АуториМилош Стојиљковић, Соња Маринковић, Небојша Мандић-Ковачевић, Зоран Кукрић, Станиша Латиновић, Тања Цвјетковић, Тања Шобот, Зорислава Бајић, Угљеша Маличевић, Ђорђе Ђукановић, Снежана Улетиловић, Реља Суручић, and Ранко Шкрбић

    Chemical composition and anti-oxidative oil activity obtained from seeds Rubus Idaeus L. and Rubus Fruticosus L.

    Научни скупXII Conference of Chemists, Technologists and Environmentalists of Republic of Srpska
    Година2018
    АуториСтаниша Латиновић, Nataša Ivković, Senad Krivdić, Ladislav Vasilišin, Goran Vučić, and Zoran Kukrić
    Страна од414
    Страна до420
    Веб адресаhttps://savjetovanje.tf.unibl.org/sr/

    Characterization of oil from raspberry and blackberry seeds

    Научни скупSixth International Scientific Conference "June 5 th-World Environment Day"
    ПубликацијаSixth International Scientific Conference "June 5 th-World Environment Day", The Book of Abstracts
    Година2018
    АуториSenad Krivdić, Станиша Латиновић, Nataša Ivković, Mirjana Milošević, Иван Самелак, Горан Вучић, Ладислав Василишин, and Зоран Кукрић
    Страна од38

Пројекти

Razvoj nutritivno obogacenih pekarskih proizvoda dodatkom otpada koji nastaje preradom bundeve

Project Number1251295
СтатусАктиван
Type of projectNacionalni - ostali
Organizational unitTehnoloski fakultet
Headprof. dr Ladislav Vasilisin
Participantsdoc. mr Natasa Lakic - Karalic
prof. dr Goran Vucic
Stanisa Latinovic, ma
prof. dr Bozana OdZakovic
Biljana Pecanin
prof. dr Mirjana Zabic
Business PartnerMinistarstvo za naucnotehnoloski razvoj i visoko obarzovanje Republike Srpske
Beginning of realization2025-04-01
End of the project2026-04-30
Project value6000.0 БАМ

Metal-organski okviri za kontrolisanu desorpciju i rastvaranje antihipertenziva bepridila u vodenoj sredini

Project Number1251183
СтатусАктиван
Type of projectNacionalni - ostali
Organizational unitTehnoloski fakultet
Headprof. dr Radovan Kukobat
Participantsdoc. dr Darko Bodroza
mr Sasa Njezic
prof. dr Ranko Skrbic
mr Jovan Mikic
Tijana Djuricic, ma
prof. dr Suzana Gotovac-Atlagic
Sara Lakic, ma
Stanisa Latinovic, ma
Business PartnerMinistarstvo za naucnotehnoloski razvoj i visoko obarzovanje Republike Srpske
Beginning of realization2024-02-01
End of the project2025-02-01
Project value5500.0 БАМ

Razvoj senzorno prihvatljive mjesavine odabranih zacinskih biljaka sa poboljsanim bioloskim potencijalom

Project Number1251182
СтатусАктиван
Type of projectNacionalni - ostali
Organizational unitTehnoloski fakultet
Headprof. dr Goran Vucic
Participantsdoc. dr Maja Milijas
Marina Rakanovic Klopic, ma
Jana Vukoje
prof. dr Mirjana Zabic
Senad Krivdic, ma
Stanisa Latinovic, ma
prof. dr Ladislav Vasilisin
dr Jelena Vulic
prof. dr Bozana OdZakovic
Business PartnerMinistarstvo za naucnotehnoloski razvoj i visoko obarzovanje Republike Srpske
Beginning of realization2024-02-01
End of the project2025-02-01
Project value4571.0 БАМ

Poboljsanje skladisne stabilnosti proizvoda od voca i povrca u skladu sa principima cirkularne ekonomije

Project Number1251163
СтатусАктиван
Type of projectMedjunarodni naucnoistrazivacki - Ostali
Organizational unitTehnoloski fakultet
Headprof. dr Bozana OdZakovic
ParticipantsStanisa Latinovic, ma
Biljana Cvetkovic
Jovana Kojic
prof. dr Pero Sailovic
Business PartnerAUTONOMNA POKRAJINA VOJVODINA,POKRAJINSKI SEKRETARIJAT ZA VISOKO OBRAZOVANJE I NAUCNOISTRAZIVACKU DJELATNOST
Beginning of realization2023-02-01
End of the project2024-02-29
Project value4891.0 БАМ