![](/assets/nophoto-22300999c9260b2dd1ef0dcb0630b3fc96dda048f641971f478ae5d20dd330e1.png)
Јован Бањац
Пројекти
Производња и карактеризација нових производа од млијека
Будући да су се различите зачинске биљке вијековима користиле за побољшање укуса хране, а поред тога садрже и многа љековита својства, циљ овог пројекта је да се произведу нови производи, различите врсте сирева са додатком одабраних зачина као што су оригано, босиљак, першун, рузмарин и власац, и да се испита квалитет произведених сирева.Будући да су се различите зачинске биљке вијековима користиле за побољшање укуса хране...
Број пројекта | 1251149 |
---|---|
Статус | Неактиван |
Тип пројекта | Национални - остали |
Организациона јединица | Технолошки факултет |
Руководилац | проф. др Даница Савановић |
Пројектни тим | Александра Торбица проф. др Александар Савић Тијана Ђуричић, ма Немања Јелић Јово Савановић доц. др Маја Милијаш Јован Бањац др Ана Велемир мр Сандра Петковић проф. др Љиљана Топалић-Тривуновић |
Финансијер | Министарство за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво |
Почетак реализације | 01.01.2022. |
Завршетак пројекта | 18.03.2024. |
Вриједност пројекта | 20000.0 БАМ |