Навигација
Viber

Уручене стипендије Школске фондације „Радован Рибић“

Универзитет у Бањој ЛуциОпште

Једнократне стипендије у износу по 560 канадских долара Школске фондације „Радован Рибић“ из Едмонтона у Канади, свечано су уручене 15. марта 2021. године за пет студената Економског факултета Универзитета у Бањој Луци.

Декан Економског факултета проф. др Миленко Крајишник рекао је да Школска фондација „Радован Рибић“ према својим правилима додјељује једнократне стипендије студентима завршене прве године студија.

„Ова стипендија је и више од новца. Она показује да је образовање важно, да људи који су направили свјетске каријере придају значај образовању и указују на најбоље студенте на којима би требао почивати развој земље“, навео је Крајишник.

Крајишник је рекао да је Фондацију основао студент тадашње Више економске школе, односно садашњег Економског факултета у Бањој Луци Радован Рибић који је дипломирао 1969. године и отишао у Канаду, гдје је направио успјешну каријеру.

„Као знак сјећања и захвалности овој установи, породица Рибић је са колонијом Срба у Канади основала ту фондацију и одредила правила према којима додјељује ову једнократну стипендију“, додао је Крајишник.

Једна од добитника стипендије Јована Поповић, сада студент друге године на смјеру Пословна информатика са просјеком оцјена у првој години студија 9,88, каже да јој много значи ова стипендија, која је уједно и признање и вредновање за уложени рад и труд, преносе агенције.

Школска Фондација „Радован Рибић“ основана је 2002. године у знак сјећања на Радована Рибића, угледног члана Српске колоније у Едмонтону у Канади. Почетни капитал за рад Фондације осигурала је породица Рибић, а која и управља Фондацијом заједно са појединим члановима српске колоније у Едмонтону.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/10940/ekonomski_fakultet.jpg
  • /uploads/attachment/vest/10940/ekonomski_1.jpg
  • /uploads/attachment/vest/10940/ekonomski_2.jpg
  • /uploads/attachment/vest/10940/ekonomski_3.jpg
  • /uploads/attachment/vest/10940/ekonomski3.jpg
  • /uploads/attachment/vest/10940/ekonomski4.jpg
  • /uploads/attachment/vest/10940/ekonomski6.jpg