Navigacija
Viber X logo

Uručene stipendije Školske fondacije „Radovan Ribić“

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Jednokratne stipendije u iznosu po 560 kanadskih dolara Školske fondacije „Radovan Ribić“ iz Edmontona u Kanadi, svečano su uručene 15. marta 2021. godine za pet studenata Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci.

Dekan Ekonomskog fakulteta prof. dr Milenko Krajišnik rekao je da Školska fondacija „Radovan Ribić“ prema svojim pravilima dodjeljuje jednokratne stipendije studentima završene prve godine studija.

„Ova stipendija je i više od novca. Ona pokazuje da je obrazovanje važno, da ljudi koji su napravili svjetske karijere pridaju značaj obrazovanju i ukazuju na najbolje studente na kojima bi trebao počivati razvoj zemlje“, naveo je Krajišnik.

Krajišnik je rekao da je Fondaciju osnovao student tadašnje Više ekonomske škole, odnosno sadašnjeg Ekonomskog fakulteta u Banjoj Luci Radovan Ribić koji je diplomirao 1969. godine i otišao u Kanadu, gdje je napravio uspješnu karijeru.

„Kao znak sjećanja i zahvalnosti ovoj ustanovi, porodica Ribić je sa kolonijom Srba u Kanadi osnovala tu fondaciju i odredila pravila prema kojima dodjeljuje ovu jednokratnu stipendiju“, dodao je Krajišnik.

Jedna od dobitnika stipendije Jovana Popović, sada student druge godine na smjeru Poslovna informatika sa prosjekom ocjena u prvoj godini studija 9,88, kaže da joj mnogo znači ova stipendija, koja je ujedno i priznanje i vrednovanje za uloženi rad i trud, prenose agencije.

Školska Fondacija „Radovan Ribić“ osnovana je 2002. godine u znak sjećanja na Radovana Ribića, uglednog člana Srpske kolonije u Edmontonu u Kanadi. Početni kapital za rad Fondacije osigurala je porodica Ribić, a koja i upravlja Fondacijom zajedno sa pojedinim članovima srpske kolonije u Edmontonu.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/10940/ekonomski_fakultet.jpg
  • /uploads/attachment/vest/10940/ekonomski_1.jpg
  • /uploads/attachment/vest/10940/ekonomski_2.jpg
  • /uploads/attachment/vest/10940/ekonomski_3.jpg
  • /uploads/attachment/vest/10940/ekonomski3.jpg
  • /uploads/attachment/vest/10940/ekonomski4.jpg
  • /uploads/attachment/vest/10940/ekonomski6.jpg