Навигација
ViberX logo

Још једна награда за студенте права

Универзитет у Бањој ЛуциОпште

Студенти Правног факултета Универзитета у Бањој Луци освојили су треће мјесто на 18. регионалном такмичењу у симулацији суђења пред Европским судом за људска права.

Ријеч је о такмичењу одржаном на Брачу од 19. до 22. априла 2024. године, а које је у организацији Human Rights Defenders окупило учеснике из Словеније, Хрватске, Босне и Херцеговине, Србије, Сјеверне Македоније, Црне Горе и Албаније.

Наши студенти су у групној фази однијели побједе против тимова правних факултета из Сплита и Ниша, те су као најбоља екипа у групи прошли у полуфинале. Полуфиналне мечеве студенти су играли против студената правних факултета из Мостара и Новог Сада, гдје су такође однијели побједе. Међутим, након изједначеног броја бодова наших и новосадских студената, у финале је прошла екипа из Новог Сада, са два бода предности на основу писаних поднесака.

Иначе, тим Правног факултета чинили су студенти чланови Moot court клуба АБЕА: Марија Обрадовић, Маја Мацура и Милош Пашалић као апликанти, те Јасна Поповић, Јована Цвјетиновић и Стефан Иветић као респонденти. Студенте су спремали тренери Невена Бојанић и Александар Мастало, такође бивши чланови Moot court клуба АБЕА, уз подршку виших асистената Оливере Шево Гребенар, МА и Игора Поповића, МА.

Освајањем још једне медаље на такмичењу из права људских права, наши студенти су показали квалитет како у правничком резоновању тако и у наступу пред најугледнијим судијама из региона и Европског суда за људска права.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/14275/pravni_fakultet_naslovna_foto.png
  • /uploads/attachment/vest/14275/Studenti_prava_nagrada_12.jpg
  • /uploads/attachment/vest/14275/Studenti_prava_nagrada_11.jpg