Navigacija
Viber X logo

Još jedna nagrada za studente prava

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Studenti Pravnog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci osvojili su treće mjesto na 18. regionalnom takmičenju u simulaciji suđenja pred Evropskim sudom za ljudska prava.

Riječ je o takmičenju održanom na Braču od 19. do 22. aprila 2024. godine, a koje je u organizaciji Human Rights Defenders okupilo učesnike iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Sjeverne Makedonije, Crne Gore i Albanije.

Naši studenti su u grupnoj fazi odnijeli pobjede protiv timova pravnih fakulteta iz Splita i Niša, te su kao najbolja ekipa u grupi prošli u polufinale. Polufinalne mečeve studenti su igrali protiv studenata pravnih fakulteta iz Mostara i Novog Sada, gdje su takođe odnijeli pobjede. Međutim, nakon izjednačenog broja bodova naših i novosadskih studenata, u finale je prošla ekipa iz Novog Sada, sa dva boda prednosti na osnovu pisanih podnesaka.

Inače, tim Pravnog fakulteta činili su studenti članovi Moot court kluba ABEA: Marija Obradović, Maja Macura i Miloš Pašalić kao aplikanti, te Jasna Popović, Jovana Cvjetinović i Stefan Ivetić kao respondenti. Studente su spremali treneri Nevena Bojanić i Aleksandar Mastalo, takođe bivši članovi Moot court kluba ABEA, uz podršku viših asistenata Olivere Ševo Grebenar, MA i Igora Popovića, MA.

Osvajanjem još jedne medalje na takmičenju iz prava ljudskih prava, naši studenti su pokazali kvalitet kako u pravničkom rezonovanju tako i u nastupu pred najuglednijim sudijama iz regiona i Evropskog suda za ljudska prava.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/14275/pravni_fakultet_naslovna_foto.png
  • /uploads/attachment/vest/14275/Studenti_prava_nagrada_12.jpg
  • /uploads/attachment/vest/14275/Studenti_prava_nagrada_11.jpg