Навигација
ViberX logo

,,Агрознање’’ дио DOAJ базе

Наука и развојУниверзитет у Бањој ЛуциОпште

Часопис ,,Агрознањеˮ, у издању Пољопривредног факултета Универзитета у Бањој Луци, од 16. априла 2024. године дио је DOAJ цитатне базе научних часописа отвореног приступа.

DOAJ је јединствен и опсежан индекс различитих часописа отвореног приступа из цијелог свијета, вођен растућом заједницом, посвећен обезбјеђивању квалитетног садржаја бесплатно доступног на интернету за свакога.

Иначе, ,,Агрознање’’ излази од 2000. године, у једном броју свака три мјесеца, а од 2019. године излази само у електронској верзији. Иначе, архива претходних бројева часописа доступна је овдје.

Такође, захваљујући сарадњи са Српским цитатним индексом, на DOAJ страници Агрознања доступни су сви  радови објављени у наведеном часопису од 2011. године, а радовима се може приступити и путем Српског цитантног индекса.

Агрознање је научни часопис националног значаја, посвећен унапређењу и ширењу научних сазнања о пољопривреди и сродним дисциплинама. Ријеч је о часопису који покрива све научне и технолошке аспекте пољопривреде и сродних  дисциплина као што су биљне науке, ратарство, воћарство, виноградарство, хортикултура,  управљање водама и земљиштем, агрометеорологија, биометрика, сточарство и мљекарство, прехрамбена технологија, технологија након жетве, природни ресурси, агроекологија, генетски ресурси, економика пољопривреде и рурални развој, ветеринарска наука, ловство, рибарство, пчеларство, безбједност и квалитет хране, иновативне технологије у пољопривреди и остале теме.

Уредништво часописа очекује да ће се уврштавањем „Агрознањаˮ у ДОАЈ базу постићи већа видљивост и препознатљивост овог научног часописа, Универзитета у Бањој Луци и Пољопривредног факултета.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/14254/agroznanje-unibl.jpg