Navigacija
Viber X logo

,,Agroznanje’’ dio DOAJ baze

Nauka i razvojUniverzitet u Banjoj LuciOpšte

Časopis ,,Agroznanjeˮ, u izdanju Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci, od 16. aprila 2024. godine dio je DOAJ citatne baze naučnih časopisa otvorenog pristupa.

DOAJ je jedinstven i opsežan indeks različitih časopisa otvorenog pristupa iz cijelog svijeta, vođen rastućom zajednicom, posvećen obezbjeđivanju kvalitetnog sadržaja besplatno dostupnog na internetu za svakoga.

Inače, ,,Agroznanje’’ izlazi od 2000. godine, u jednom broju svaka tri mjeseca, a od 2019. godine izlazi samo u elektronskoj verziji. Inače, arhiva prethodnih brojeva časopisa dostupna je ovdje.

Takođe, zahvaljujući saradnji sa Srpskim citatnim indeksom, na DOAJ stranici Agroznanja dostupni su svi  radovi objavljeni u navedenom časopisu od 2011. godine, a radovima se može pristupiti i putem Srpskog citantnog indeksa.

Agroznanje je naučni časopis nacionalnog značaja, posvećen unapređenju i širenju naučnih saznanja o poljoprivredi i srodnim disciplinama. Riječ je o časopisu koji pokriva sve naučne i tehnološke aspekte poljoprivrede i srodnih  disciplina kao što su biljne nauke, ratarstvo, voćarstvo, vinogradarstvo, hortikultura,  upravljanje vodama i zemljištem, agrometeorologija, biometrika, stočarstvo i mljekarstvo, prehrambena tehnologija, tehnologija nakon žetve, prirodni resursi, agroekologija, genetski resursi, ekonomika poljoprivrede i ruralni razvoj, veterinarska nauka, lovstvo, ribarstvo, pčelarstvo, bezbjednost i kvalitet hrane, inovativne tehnologije u poljoprivredi i ostale teme.

Uredništvo časopisa očekuje da će se uvrštavanjem „Agroznanjaˮ u DOAJ bazu postići veća vidljivost i prepoznatljivost ovog naučnog časopisa, Univerziteta u Banjoj Luci i Poljoprivrednog fakulteta.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/14254/agroznanje-unibl.jpg