Навигација
ViberX logo

Програм мобилности истраживача на Западном Балкану

Наука и развојУниверзитет у Бањој ЛуциОпштеПозиви за пријаву пројеката

Отворен је позив за пријаву на Програм мобилности истраживача на Западном Балкану.

Ријеч је о активности која је дио пројекта „Одговори кроз политике — имплементација и подршка у изради политика из области науке и иновација на Западном Балкану (POLICY ANSWERS — R&I Policy Making, Implementation and Support in the Western Balkan”, у чијој реализацији учествује Филозофски факултет Универзитета у Бањој Луци.

Сам програм мобилности намијењен је истраживачима из свих научних и умјетничких области са Западног Балкана, укључујући и Босну и Херцеговину, а који су на почетку каријере, односно докторанде и докторе наука, а који су своје дисертације одбранили у протеклих седам година.

За сваки одобрени програм мобилности за кандидате из БиХ планирано је и по 5.000 евра, за истраживачки боравак у трајању од двије недјеље до шест мјесеци у научно-истраживачким институцијама на Западном Балкану.

За пројекте који ће бити разматрани у оквиру овог позива, кандидати  треба да:

  • осмисле програм краткорочног боравка у некој научно-истраживачкој институцији или научно-истраживачком центру у једној од држава Западног Балкана;
  • оправдати потребу за специјализованом опремом или истраживачком инфраструктуром која је потребна за истраживање, а доступна је у предложеном научно-истраживачком центру или институцији, јавном или приватном;
  • спровести планирано истраживање у одабраном центру или институцији у предвиђеном року.

Крајњи рок за пријаву је 31. мај 2024. године, до 17 часова. Резултати позива биће познати у августу, а почетак периода мобилности је од 1. октобра до 1. новембра текуће године.

Детаљније информације о овом позиву који је отворен 28. марта као и материјали за пријаву доступни су овдје.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/14197/POLICY-ANSWERS-0.jpg
  • /uploads/attachment/vest/14197/POLICY-ANSWERS.jpg