Navigacija
Viber X logo

Program mobilnosti istraživača na Zapadnom Balkanu

Nauka i razvojUniverzitet u Banjoj LuciOpštePozivi za prijavu projekata

Otvoren je poziv za prijavu na Program mobilnosti istraživača na Zapadnom Balkanu.

Riječ je o aktivnosti koja je dio projekta „Odgovori kroz politike — implementacija i podrška u izradi politika iz oblasti nauke i inovacija na Zapadnom Balkanu (POLICY ANSWERS — R&I Policy Making, Implementation and Support in the Western Balkan”, u čijoj realizaciji učestvuje Filozofski fakultet Univerziteta u Banjoj Luci.

Sam program mobilnosti namijenjen je istraživačima iz svih naučnih i umjetničkih oblasti sa Zapadnog Balkana, uključujući i Bosnu i Hercegovinu, a koji su na početku karijere, odnosno doktorande i doktore nauka, a koji su svoje disertacije odbranili u proteklih sedam godina.

Za svaki odobreni program mobilnosti za kandidate iz BiH planirano je i po 5.000 evra, za istraživački boravak u trajanju od dvije nedjelje do šest mjeseci u naučno-istraživačkim institucijama na Zapadnom Balkanu.

Za projekte koji će biti razmatrani u okviru ovog poziva, kandidati  treba da:

  • osmisle program kratkoročnog boravka u nekoj naučno-istraživačkoj instituciji ili naučno-istraživačkom centru u jednoj od država Zapadnog Balkana;
  • opravdati potrebu za specijalizovanom opremom ili istraživačkom infrastrukturom koja je potrebna za istraživanje, a dostupna je u predloženom naučno-istraživačkom centru ili instituciji, javnom ili privatnom;
  • sprovesti planirano istraživanje u odabranom centru ili instituciji u predviđenom roku.

Krajnji rok za prijavu je 31. maj 2024. godine, do 17 časova. Rezultati poziva biće poznati u avgustu, a početak perioda mobilnosti je od 1. oktobra do 1. novembra tekuće godine.

Detaljnije informacije o ovom pozivu koji je otvoren 28. marta kao i materijali za prijavu dostupni su ovdje.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/14197/POLICY-ANSWERS-0.jpg
  • /uploads/attachment/vest/14197/POLICY-ANSWERS.jpg