Навигација
ViberX logo

Грантови Европског истраживачког савјета

Наука и развојОпштеПозиви за пријаву пројеката

Отворен je позив за грантове Европског истраживачког савјета, који се финансира у оквиру програма ЕУ Хоризонт Европа.

Општи циљ позива је да подржи истраживаче у фази каријере у којој започињу сопствени независни истраживачки тим или програм.

На предметни позив могу се пријавити истраживачи који су завршили докторске студије најраније седам година, а најкасније двије године прије 1. јануара 2024. године. Уколико је период од докторирања незнатно дужи од седам година, може бити приложено писано оправдање које доказује одсуство са посла.

За оне истраживаче који су докторирали у периоду дужем од седам година, у наредном периоду биће објављени  Consolidator или Advanced грантови на које се могу пријавити.

Детаљи позива и повезница за аплицирање доступни су овдје.

Грант траје пет година, креће се у износима од преко  милион евра, и омогућава главном истраживачу да запосли тим људи из земље или иностранства у сврху реализације идеје у самој земљи домаћину.

За додатне инструкције о процесу аплицирања, препорука је проучити едукативни писани и видео-материјал доступан на https://erc.europa.eu/apply-grant/starting-grant или се обратити националној контакт тачки проф. др Сузани Готовац Атлагић на: suzana.gotovac.atlagic@unibl.org.

Позив је отворен до 24. октобра текуће године, у 17 часова по централноевропском времену, а у прилогу се налазе информације за апликанте.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/13502/ec.jpg