Navigacija
Viber X logo

Grantovi Evropskog istraživačkog savjeta

Nauka i razvojOpštePozivi za prijavu projekata

Otvoren je poziv za grantove Evropskog istraživačkog savjeta, koji se finansira u okviru programa EU Horizont Evropa.

Opšti cilj poziva je da podrži istraživače u fazi karijere u kojoj započinju sopstveni nezavisni istraživački tim ili program.

Na predmetni poziv mogu se prijaviti istraživači koji su završili doktorske studije najranije sedam godina, a najkasnije dvije godine prije 1. januara 2024. godine. Ukoliko je period od doktoriranja neznatno duži od sedam godina, može biti priloženo pisano opravdanje koje dokazuje odsustvo sa posla.

Za one istraživače koji su doktorirali u periodu dužem od sedam godina, u narednom periodu biće objavljeni  Consolidator ili Advanced grantovi na koje se mogu prijaviti.

Detalji poziva i poveznica za apliciranje dostupni su ovdje.

Grant traje pet godina, kreće se u iznosima od preko  milion evra, i omogućava glavnom istraživaču da zaposli tim ljudi iz zemlje ili inostranstva u svrhu realizacije ideje u samoj zemlji domaćinu.

Za dodatne instrukcije o procesu apliciranja, preporuka je proučiti edukativni pisani i video-materijal dostupan na https://erc.europa.eu/apply-grant/starting-grant ili se obratiti nacionalnoj kontakt tački prof. dr Suzani Gotovac Atlagić na: suzana.gotovac.atlagic@unibl.org.

Poziv je otvoren do 24. oktobra tekuće godine, u 17 časova po centralnoevropskom vremenu, a u prilogu se nalaze informacije za aplikante.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/13502/ec.jpg