Навигација
ViberX logo

Сарадња са Факултетом машинства и економских наука из Граца

Универзитет у Бањој ЛуциОпште

Споразум о академској сарадњи између Машинског факултета Универзитета у Бањој Луци и Факултета машинства и економских наука Техничког универзитета у Грацу потписан је 19. маја у просторијама Ректората Универзитета у Бањој Луци.

У име Универзитета у Бањој Луци споразум су потписали проректорка за међународну и међууниверзитетску сарадњу проф. др Милица Балабан и декан Машинског факултета проф. др Александар Милашиновић, док су испред Техничког универзитета у Грацу потписали проректор за академске послове Штефан Форбах и декан Факултета машинства и економских наука Франц Хас.

Сарадња између два факултета, а како је дефинисано споразумом, одвијаће се кроз размјену академског и административног особља и истраживача, заједничко учешће у истраживачким пројектима, те низом других заједничких академских и научних активности.

Прије потписивања споразума, којем су присуствовали проректор за наставу и студентска питања Универзитета у Бањој Луци проф. др Страин Посављак и продекан за научноистраживачки рад и међународну сарадњу Машинског факултета проф. др Стево Боројевић, делегација из Граца посјетила је наш Машински факултет. Била је то прилика да гости посјете лабораторије факултета и да се разговара о успостављању сарадње између двије високошколске установе.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/13342/posjeta-grac.jpg
  • /uploads/attachment/vest/13342/4012.jpg
  • /uploads/attachment/vest/13342/3958.jpg
  • /uploads/attachment/vest/13342/3964.jpg
  • /uploads/attachment/vest/13342/3767.jpg