Navigacija
Viber X logo

Saradnja sa Fakultetom mašinstva i ekonomskih nauka iz Graca

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Sporazum o akademskoj saradnji između Mašinskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci i Fakulteta mašinstva i ekonomskih nauka Tehničkog univerziteta u Gracu potpisan je 19. maja u prostorijama Rektorata Univerziteta u Banjoj Luci.

U ime Univerziteta u Banjoj Luci sporazum su potpisali prorektorka za međunarodnu i međuuniverzitetsku saradnju prof. dr Milica Balaban i dekan Mašinskog fakulteta prof. dr Aleksandar Milašinović, dok su ispred Tehničkog univerziteta u Gracu potpisali prorektor za akademske poslove Štefan Forbah i dekan Fakulteta mašinstva i ekonomskih nauka Franc Has.

Saradnja između dva fakulteta, a kako je definisano sporazumom, odvijaće se kroz razmjenu akademskog i administrativnog osoblja i istraživača, zajedničko učešće u istraživačkim projektima, te nizom drugih zajedničkih akademskih i naučnih aktivnosti.

Prije potpisivanja sporazuma, kojem su prisustvovali prorektor za nastavu i studentska pitanja Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Strain Posavljak i prodekan za naučnoistraživački rad i međunarodnu saradnju Mašinskog fakulteta prof. dr Stevo Borojević, delegacija iz Graca posjetila je naš Mašinski fakultet. Bila je to prilika da gosti posjete laboratorije fakulteta i da se razgovara o uspostavljanju saradnje između dvije visokoškolske ustanove.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/13342/posjeta-grac.jpg
  • /uploads/attachment/vest/13342/4012.jpg
  • /uploads/attachment/vest/13342/3958.jpg
  • /uploads/attachment/vest/13342/3964.jpg
  • /uploads/attachment/vest/13342/3767.jpg