Навигација
ViberX logo

Позив за пријаву пројеката о размјени знања

Универзитет у Бањој ЛуциОпштеПозиви за пријаву пројеката

Централноевропска иницијатива објавила јавни позив за пријаву пројекта о размјени знања.

Јавни позив је објављен у оквиру Програма размјене знања који помаже преношењу стручних знања (KEP) у земљама чланицама Централноевропске иницијативе. Позив се односи на земље из Централноевропске иницијативе, чланице ЕУ и оне земље које теже чланству у том блоку.

Ова иницијатива фокусира се на подршку пројектима и програмима који унапређују изградњу капацитета и техничку помоћ институција.

KEP има три основна циља:

  • Унапређење европских интеграција: Промовисањем преноса знања и најбољих пракси, KEP доприноси интеграцији земаља чланица CEI које нису чланице ЕУ у ЕУ, подстичући ближу сарадњу и хармонизацију.
  • Јачање економског и социјалног напретка: Кроз изградњу капацитета и пројекте техничке помоћи, КЕP помаже државама које нису чланице CEI-а да побољшају свој економски и друштвени развој, подржавајући њихов напредак ка одрживом развоју.
  • Промовисање принципа стране развојне помоћи и међународне сарадње: КЕP његује принципе стране развојне помоћи омогућавајући међународну сарадњу између институција у земљама чланицама CEI. Подстиче размјену знања и сарадњу на обострану корист.

Више информација о наведеном позиву налази се овдје, док документацију и апликациони образац можете пронаћи на сљедећем линку.

Рок за предају пријава за пројекте је 14. јул 2023. године у 23.59 часова, по средњoевропском времену.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/13354/cei.png