Navigacija
Viber X logo

Poziv za prijavu projekata o razmjeni znanja

Univerzitet u Banjoj LuciOpštePozivi za prijavu projekata

Centralnoevropska inicijativa objavila javni poziv za prijavu projekta o razmjeni znanja.

Javni poziv je objavljen u okviru Programa razmjene znanja koji pomaže prenošenju stručnih znanja (KEP) u zemljama članicama Centralnoevropske inicijative. Poziv se odnosi na zemlje iz Centralnoevropske inicijative, članice EU i one zemlje koje teže članstvu u tom bloku.

Ova inicijativa fokusira se na podršku projektima i programima koji unapređuju izgradnju kapaciteta i tehničku pomoć institucija.

KEP ima tri osnovna cilja:

  • Unapređenje evropskih integracija: Promovisanjem prenosa znanja i najboljih praksi, KEP doprinosi integraciji zemalja članica CEI koje nisu članice EU u EU, podstičući bližu saradnju i harmonizaciju.
  • Jačanje ekonomskog i socijalnog napretka: Kroz izgradnju kapaciteta i projekte tehničke pomoći, KEP pomaže državama koje nisu članice CEI-a da poboljšaju svoj ekonomski i društveni razvoj, podržavajući njihov napredak ka održivom razvoju.
  • Promovisanje principa strane razvojne pomoći i međunarodne saradnje: KEP njeguje principe strane razvojne pomoći omogućavajući međunarodnu saradnju između institucija u zemljama članicama CEI. Podstiče razmjenu znanja i saradnju na obostranu korist.

Više informacija o navedenom pozivu nalazi se ovdje, dok dokumentaciju i aplikacioni obrazac možete pronaći na sljedećem linku.

Rok za predaju prijava za projekte je 14. jul 2023. godine u 23.59 časova, po srednjoevropskom vremenu.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/13354/cei.png