Навигација
ViberX logo

Компанија НИС представљена студентима хемије

Универзитет у Бањој ЛуциОпште

Представнице компаније Нафтна индустрија Србије а. д. (НИС) из Новог Сада одржале су 4. маја 2023. године гостујуће предавање и презентацију студентима хемије на Природно-математичком факултету Универзитета у Бањој Луци.

Иначе, ријеч је о активности у оквиру програма ,,Енергија знањаˮ, кроз који компанија пружа подршку образовним институцијама у Србији још од 2012. године.

Тако је оквиру ове посјете експерт за сарадњу са универзитетима Јована Савковић представила дјелатности, мисију, визију и вриједности за које се компанија НИС а. д. Нови Сад залаже. Такође, представила је два програма студентске праксе који су доступни и студентима Универзитета у Бањој Луци. 

Први програм је „NIS Callingˮ, који се заснива нa 480 сати праксе, односно ријеч је о тромјесечном програму који студенти могу похађати и ускладити са другим обавезама у периоду од четири мјесеца. Други је програм „NIS Energyˮ, а представља једногодишњи плаћени програм праксе за студенте завршне године првог циклуса и мастер студенте, који подразумијева различите обуке и тренинге у реалним условима, као и рад на одговарајућим пројектима под менторством стручњака ове компаније.

У наставку, водећи инжењер за хемизацију у процесима производње и алумниста Универзитета у Бањој Луци др Маја Станисављевић одржала је предавање на тему ,,Употреба хемикалија у процесима производње нафте и гасаˮ, са посебним освртом на значај, улогу и врсту хемијских процеса и једињења који су важан сегмент током производње и транспорта нафте и гаса. 

Предавање, коме је присуствовала и проректорка за међународну и међууниверзитетску сарадњу Универзитета у Бањој Луци проф. др Милица Балабан, било је одлична прилика да се студентима представе примјена знања која се стичу током студирања и могућности развоја каријере у будућности.

 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/13300/0402-_2_.jpg
  • /uploads/attachment/vest/13300/0254-_2_.jpg
  • /uploads/attachment/vest/13300/0365-_2_.jpg
  • /uploads/attachment/vest/13300/0335-_2_.jpg
  • /uploads/attachment/vest/13300/0372-_2_.jpg