Navigacija
Viber X logo

Kompanija NIS predstavljena studentima hemije

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Predstavnice kompanije Naftna industrija Srbije a. d. (NIS) iz Novog Sada održale su 4. maja 2023. godine gostujuće predavanje i prezentaciju studentima hemije na Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci.

Inače, riječ je o aktivnosti u okviru programa ,,Energija znanjaˮ, kroz koji kompanija pruža podršku obrazovnim institucijama u Srbiji još od 2012. godine.

Tako je okviru ove posjete ekspert za saradnju sa univerzitetima Jovana Savković predstavila djelatnosti, misiju, viziju i vrijednosti za koje se kompanija NIS a. d. Novi Sad zalaže. Takođe, predstavila je dva programa studentske prakse koji su dostupni i studentima Univerziteta u Banjoj Luci. 

Prvi program je „NIS Callingˮ, koji se zasniva na 480 sati prakse, odnosno riječ je o tromjesečnom programu koji studenti mogu pohađati i uskladiti sa drugim obavezama u periodu od četiri mjeseca. Drugi je program „NIS Energyˮ, a predstavlja jednogodišnji plaćeni program prakse za studente završne godine prvog ciklusa i master studente, koji podrazumijeva različite obuke i treninge u realnim uslovima, kao i rad na odgovarajućim projektima pod mentorstvom stručnjaka ove kompanije.

U nastavku, vodeći inženjer za hemizaciju u procesima proizvodnje i alumnista Univerziteta u Banjoj Luci dr Maja Stanisavljević održala je predavanje na temu ,,Upotreba hemikalija u procesima proizvodnje nafte i gasaˮ, sa posebnim osvrtom na značaj, ulogu i vrstu hemijskih procesa i jedinjenja koji su važan segment tokom proizvodnje i transporta nafte i gasa. 

Predavanje, kome je prisustvovala i prorektorka za međunarodnu i međuuniverzitetsku saradnju Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Milica Balaban, bilo je odlična prilika da se studentima predstave primjena znanja koja se stiču tokom studiranja i mogućnosti razvoja karijere u budućnosti.

 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/13300/0402-_2_.jpg
  • /uploads/attachment/vest/13300/0254-_2_.jpg
  • /uploads/attachment/vest/13300/0365-_2_.jpg
  • /uploads/attachment/vest/13300/0335-_2_.jpg
  • /uploads/attachment/vest/13300/0372-_2_.jpg