Навигација
ViberX logo

Међународни фонд за културну разноликост: Позив за пријаву пројекта

Универзитет у Бањој ЛуциПозиви за пријаву пројеката

УНЕСКО је отворио четрнаести позив за подношење захтјева за финансирање пројеката средствима из Међународног фонда за културну разноликост (IFCD) успостављеног Конвенцијом из 2005. године о заштити и промоцији разноликости културних израза.

IFCD подржава пројекте земаља у развоју, који воде ка структурним промјенама кроз:

• увођење или разраду политика и стратегија које имају директан утицај на стварање, производњу, дистрибуцију и приступ разноликости културних израза, укључујући културна добра, услуге и активности;

• јачање људских и институционалних капацитета јавног сектора и организација цивилног друштва за које се сматра да су неопходне да подрже одрживе локалне и регионалне културне индустрије и тржишта у земљама у развоју.

Пројекти које подржава IFCD покривају широк спектар активности,  од изградње капацитета до анализе и развоја политика, подршке предузетништву и консолидације културних индустрија, а које су у складу са циљевима Конвенције из 2005. године о заштити и унапређењу  разноликости културних израза.

На конкурс се могу пријавити органи јавне управе, институције и невладине организације из земаља у развоју које су чланице Конвенције, као и међународне невладине организације.

Максималан износ средстава која се могу тражити за имплементацију пројекта у оквиру овог Фонда је 100.000 америчких долара, а трајање пројекта може бити од једне до двије године.

Детаљне информације о условима и критеријумима за пријаву пројеката, као и приступ онлајн платформи за пријаву се налази овдје.

Рок за пријаву пројеката путем онлине апликационе платформе је 16. мај 2023. године, до 12 часова.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/13213/unesco-united-states-withdrew-flags.jpg