Navigacija
Viber X logo

Međunarodni fond za kulturnu raznolikost: Poziv za prijavu projekta

Univerzitet u Banjoj LuciPozivi za prijavu projekata

UNESKO je otvorio četrnaesti poziv za podnošenje zahtjeva za finansiranje projekata sredstvima iz Međunarodnog fonda za kulturnu raznolikost (IFCD) uspostavljenog Konvencijom iz 2005. godine o zaštiti i promociji raznolikosti kulturnih izraza.

IFCD podržava projekte zemalja u razvoju, koji vode ka strukturnim promjenama kroz:

• uvođenje ili razradu politika i strategija koje imaju direktan uticaj na stvaranje, proizvodnju, distribuciju i pristup raznolikosti kulturnih izraza, uključujući kulturna dobra, usluge i aktivnosti;

• jačanje ljudskih i institucionalnih kapaciteta javnog sektora i organizacija civilnog društva za koje se smatra da su neophodne da podrže održive lokalne i regionalne kulturne industrije i tržišta u zemljama u razvoju.

Projekti koje podržava IFCD pokrivaju širok spektar aktivnosti,  od izgradnje kapaciteta do analize i razvoja politika, podrške preduzetništvu i konsolidacije kulturnih industrija, a koje su u skladu sa ciljevima Konvencije iz 2005. godine o zaštiti i unapređenju  raznolikosti kulturnih izraza.

Na konkurs se mogu prijaviti organi javne uprave, institucije i nevladine organizacije iz zemalja u razvoju koje su članice Konvencije, kao i međunarodne nevladine organizacije.

Maksimalan iznos sredstava koja se mogu tražiti za implementaciju projekta u okviru ovog Fonda je 100.000 američkih dolara, a trajanje projekta može biti od jedne do dvije godine.

Detaljne informacije o uslovima i kriterijumima za prijavu projekata, kao i pristup onlajn platformi za prijavu se nalazi ovdje.

Rok za prijavu projekata putem online aplikacione platforme je 16. maj 2023. godine, do 12 časova.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/13213/unesco-united-states-withdrew-flags.jpg