Навигација
Viber

Састанак са ректором Руског института позоришне умјетности – ГИТИС

Универзитет у Бањој ЛуциОпште

Проректор за међународну и међууниверзитетску сарадњу Универзитета у Бањој Луци проф. др Милица Балабан разговарала је 10. марта 2023. године са ректором Руског института позоришне умјетности – ГИТИС Григоријем Анатољевичем Заславским.

Током састанка у Кабинету ректора Универзитета у Бањој Луци разговарано је о сарадњи наше Академије умјетности и ГИТИС-а у будућем периоду.

Ректор ГИТИС-а захвалио je током састанка на несебичној подршци и сарадњи коју у континуитету остварују са Академијом умјетности. Такође, искористио је ову посјету да наставнике и сараднике Академије позове на кратке студијске посјете ГИТИС-у.

Састанку је присуствовала и деканица Академије умјетности проф. др Драгана Пурковић-Мацан, те трећи секретар Амбасаде Руске Федерације у Босни и Херцеговини Лукашев Дмитриј.

Иначе, важно је нагласити да је ГИТИС највећа и најстарија независна институција позоришне умјетности у Русији, основана 1878, гдје данас студира више од 1500 студената, од чега су десет процената страни студенти из Европе и Азије.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/13170/IMG_9817.JPG
  • /uploads/attachment/vest/13170/IMG_9816.JPG
  • /uploads/attachment/vest/13170/IMG_9821.JPG