Navigacija
Viber X logo

Sastanak sa rektorom Ruskog instituta pozorišne umjetnosti – GITIS

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Prorektor za međunarodnu i međuuniverzitetsku saradnju Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Milica Balaban razgovarala je 10. marta 2023. godine sa rektorom Ruskog instituta pozorišne umjetnosti – GITIS Grigorijem Anatoljevičem Zaslavskim.

Tokom sastanka u Kabinetu rektora Univerziteta u Banjoj Luci razgovarano je o saradnji naše Akademije umjetnosti i GITIS-a u budućem periodu.

Rektor GITIS-a zahvalio je tokom sastanka na nesebičnoj podršci i saradnji koju u kontinuitetu ostvaruju sa Akademijom umjetnosti. Takođe, iskoristio je ovu posjetu da nastavnike i saradnike Akademije pozove na kratke studijske posjete GITIS-u.

Sastanku je prisustvovala i dekanica Akademije umjetnosti prof. dr Dragana Purković-Macan, te treći sekretar Ambasade Ruske Federacije u Bosni i Hercegovini Lukašev Dmitrij.

Inače, važno je naglasiti da je GITIS najveća i najstarija nezavisna institucija pozorišne umjetnosti u Rusiji, osnovana 1878, gdje danas studira više od 1500 studenata, od čega su deset procenata strani studenti iz Evrope i Azije.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/13170/IMG_9817.JPG
  • /uploads/attachment/vest/13170/IMG_9816.JPG
  • /uploads/attachment/vest/13170/IMG_9821.JPG