Навигација
ViberX logo

Сарадња са Државним техничким универзитетом у Тамбову

Универзитет у Бањој ЛуциОпште

Проректорка за међународну и међууниверзитетску сарадњу Универзитета у Бањој Луци проф. др Милица Балабан разговарала је 3. марта 2023. године са ректором и проректором за међународне активности Државног техничког универзитета у Тамбову проф. др Михаилом Николајевичем Краснијанским и проф. др Јеленом Сергејевном Мишенко.

Током састанка у Ректорату Универзитета у Бањој Луци, истакнуте су бројне могућности за сарадњу, те је договорено да се иницијално сарадња започне у области размјене студената и особља, у циљу изградње капацитета за реализацију заједничких научних пројеката у будућности. Ректор Краснијански представио је активности Државног техничког универзитета, као и потенцијал за сарадњу цијеле Тамбовске области у Руској Федерацији, како кроз академске активности тако и кроз сарадњу универзитета са привредом.

Састанку су присуствовали и декан и продекан за наставу Саобраћајног факултета у Добоју проф. др Зоран Ћургуз и проф. др Мирослав Костадиновић, те директор Народне библиотеке Србац Бранко Савановић.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/13149/tambovski__1_.jpg
  • /uploads/attachment/vest/13149/tambovski__1_.png
  • /uploads/attachment/vest/13149/tambovski__2_.jpg
  • /uploads/attachment/vest/13149/tambovski__3_.jpg
  • /uploads/attachment/vest/13149/tambovski__4_.jpg