Navigacija
Viber X logo

Saradnja sa Državnim tehničkim univerzitetom u Tambovu

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Prorektorka za međunarodnu i međuuniverzitetsku saradnju Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Milica Balaban razgovarala je 3. marta 2023. godine sa rektorom i prorektorom za međunarodne aktivnosti Državnog tehničkog univerziteta u Tambovu prof. dr Mihailom Nikolajevičem Krasnijanskim i prof. dr Jelenom Sergejevnom Mišenko.

Tokom sastanka u Rektoratu Univerziteta u Banjoj Luci, istaknute su brojne mogućnosti za saradnju, te je dogovoreno da se inicijalno saradnja započne u oblasti razmjene studenata i osoblja, u cilju izgradnje kapaciteta za realizaciju zajedničkih naučnih projekata u budućnosti. Rektor Krasnijanski predstavio je aktivnosti Državnog tehničkog univerziteta, kao i potencijal za saradnju cijele Tambovske oblasti u Ruskoj Federaciji, kako kroz akademske aktivnosti tako i kroz saradnju univerziteta sa privredom.

Sastanku su prisustvovali i dekan i prodekan za nastavu Saobraćajnog fakulteta u Doboju prof. dr Zoran Ćurguz i prof. dr Miroslav Kostadinović, te direktor Narodne biblioteke Srbac Branko Savanović.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/13149/tambovski__1_.jpg
  • /uploads/attachment/vest/13149/tambovski__1_.png
  • /uploads/attachment/vest/13149/tambovski__2_.jpg
  • /uploads/attachment/vest/13149/tambovski__3_.jpg
  • /uploads/attachment/vest/13149/tambovski__4_.jpg