Навигација
ViberX logo

Сарадња Машинског факултета и предузећа ,,Mahleˮ

Универзитет у Бањој ЛуциОпште

Декан Машинског факултета Универзитета у Бањој Луци проф. др Александар Милашиновић потписао је 28. фебруара 2023. године Споразум о научно-стручној сарадњи са директором предузећа ,,Mahle­ˮ Лакташи Павелом Лахом.

На састанку руководства Машинског факултета и представника предузећа ,,Mahleˮ, одржаном у просторијама наведеног факултета, разговарано је о моделима за унапређење постојеће сарадње, који треба да обухвате ближу сарадњу професора са предузећем по питању стручних и научних пројеката, стипендирање студената, као и подршку овог предузећа уписној политици Машинског факултета.

Павел Лах рекао је да предузеће ,,Mahleˮ запошљава велики број машинских инжењера образованих на Машинском факултету, те истакао да су то стручни радници који су посвећени послу.

Иначе, ово предузеће  реализује једну од највећих инвестиција у Републици Српској. Они граде модерни производни објекат површине око 30.000 метара квадратних у Александровцу код Лакташа. Након завршетка грађевинских радова, предузеће ће имати потребе за ангажовањем већег броја машинских инжењера и производних радника. На основу добре сарадње, ова компанија представља једног од најзначајнијих пословних партнера Машинског факултета Универзитета у Бањој Луци са становишта реализације стручних пројеката, праксе и студентских завршних радова. 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/13135/posjeta_masinski.png