Navigacija
Viber X logo

Saradnja Mašinskog fakulteta i preduzeća ,,Mahleˮ

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Dekan Mašinskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Aleksandar Milašinović potpisao je 28. februara 2023. godine Sporazum o naučno-stručnoj saradnji sa direktorom preduzeća ,,Mahle­ˮ Laktaši Pavelom Lahom.

Na sastanku rukovodstva Mašinskog fakulteta i predstavnika preduzeća ,,Mahleˮ, održanom u prostorijama navedenog fakulteta, razgovarano je o modelima za unapređenje postojeće saradnje, koji treba da obuhvate bližu saradnju profesora sa preduzećem po pitanju stručnih i naučnih projekata, stipendiranje studenata, kao i podršku ovog preduzeća upisnoj politici Mašinskog fakulteta.

Pavel Lah rekao je da preduzeće ,,Mahleˮ zapošljava veliki broj mašinskih inženjera obrazovanih na Mašinskom fakultetu, te istakao da su to stručni radnici koji su posvećeni poslu.

Inače, ovo preduzeće  realizuje jednu od najvećih investicija u Republici Srpskoj. Oni grade moderni proizvodni objekat površine oko 30.000 metara kvadratnih u Aleksandrovcu kod Laktaša. Nakon završetka građevinskih radova, preduzeće će imati potrebe za angažovanjem većeg broja mašinskih inženjera i proizvodnih radnika. Na osnovu dobre saradnje, ova kompanija predstavlja jednog od najznačajnijih poslovnih partnera Mašinskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci sa stanovišta realizacije stručnih projekata, prakse i studentskih završnih radova. 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/13135/posjeta_masinski.png