Навигација
ViberX logo

Студенти историје посјетили три изложбе

Универзитет у Бањој ЛуциОпште

Студенти четврте године Студијског програма историје Филозофског факултета Универзитета у Бањој Луци посјетили су 13. јануара 2023. године изложбу о Николи Кољевићу у Музеју Републике Српске и изложбу о култури Републике Српске током Одбрамбено-отаџбинског рата у Народној и универзитетској библиотеци Републике Српске.

Кроз изложбу „Путеви професора, ствараоца и државотворца: проф. др Никола Кољевић (1936‒1997)” провео их је њен аутор, иначе кустос у Музеју Републике Српске Остоја Раилић. С друге стране, кроз изложбу „Култура на фронту: култура Републике Српске (1992–1995)” студенте историје провела је стручна сарадница Народне и универзитетске библиотеке Републике Српске и  једна од ауторки изложбе Сузана Пешевић Стојановић. Иначе, поред Пешевић Стојановић, ауторка изложбе је и стручна сарадница у Народној и универзитетској библиотеци Републике Српске Милијана Бојић.

Раније, студенти су посјетили и изложбу „Оснивање Српске аутономне области Крајине и Републике Српске Крајине” постављену на Факултету политичких наука Универзитета у Бањој Луци, а кроз коју их је провео њен аутор Јанко Велимировић.

Обилазак изложби организовали су проф. др Горан Латиновић и др Никола Ожеговић, виши асистент, у оквиру теренске наставе из националне историје савременог доба, која се реализује као вид сарадње Филозофског факултета Универзитета у Бањој Луци са Народном и универзитетском библиотеком Републике Српске и Музејом Републике Српске.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/12986/studenti_istorije_izlozbe.jpg
  • /uploads/attachment/vest/12986/studenti_istorije_izlozbe2.jpg
  • /uploads/attachment/vest/12986/studenti_istorije_izlozbe3.jpg