Navigacija
Viber X logo

Studenti istorije posjetili tri izložbe

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Studenti četvrte godine Studijskog programa istorije Filozofskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci posjetili su 13. januara 2023. godine izložbu o Nikoli Koljeviću u Muzeju Republike Srpske i izložbu o kulturi Republike Srpske tokom Odbrambeno-otadžbinskog rata u Narodnoj i univerzitetskoj biblioteci Republike Srpske.

Kroz izložbu „Putevi profesora, stvaraoca i državotvorca: prof. dr Nikola Koljević (1936‒1997)” proveo ih je njen autor, inače kustos u Muzeju Republike Srpske Ostoja Railić. S druge strane, kroz izložbu „Kultura na frontu: kultura Republike Srpske (1992–1995)” studente istorije provela je stručna saradnica Narodne i univerzitetske biblioteke Republike Srpske i  jedna od autorki izložbe Suzana Pešević Stojanović. Inače, pored Pešević Stojanović, autorka izložbe je i stručna saradnica u Narodnoj i univerzitetskoj biblioteci Republike Srpske Milijana Bojić.

Ranije, studenti su posjetili i izložbu „Osnivanje Srpske autonomne oblasti Krajine i Republike Srpske Krajine” postavljenu na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Banjoj Luci, a kroz koju ih je proveo njen autor Janko Velimirović.

Obilazak izložbi organizovali su prof. dr Goran Latinović i dr Nikola Ožegović, viši asistent, u okviru terenske nastave iz nacionalne istorije savremenog doba, koja se realizuje kao vid saradnje Filozofskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci sa Narodnom i univerzitetskom bibliotekom Republike Srpske i Muzejom Republike Srpske.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/12986/studenti_istorije_izlozbe.jpg
  • /uploads/attachment/vest/12986/studenti_istorije_izlozbe2.jpg
  • /uploads/attachment/vest/12986/studenti_istorije_izlozbe3.jpg