Навигација
ViberX logo

У септембру 2023. двије конференције

Наука и развојУниверзитет у Бањој ЛуциОпште

Друштво за медицински и биолошки инжењеринг у Босни и Херцеговини од 14. до 16. септембра 2023. године у Сарајеву организује Међународну конференцију о медицинском и биолошком инжењерингу у Босни и Херцеговини (CMBEBIH).

Ово је пета CMBEBIH конференција, која ће на једном мјесту окупити преко 500 учесника из преко 40 земаља, а међу суорганизаторима је и Универзитет у Бањој Луци (УНИБЛ). Паралелно са овим догађајем, Друштво ће по први пут у историји бити домаћин 16 медитеранској конференцији о медицинском и биолошком инжењерству и рачунарству (MEDICON).

На овим научним и стручним догађајима планирана су пленарна предавања свјетских експерата, те стручне радионице, излагања најновијих научних истраживања. Планирана су и спонзорска предавања и изложбе, те велики број других активности.

Иначе, Друштво за медицински и биолошки инжењеринг у Босни и Херцеговини је невладина, непрофитабилна организација, основана у марту 2014. године. Чланови друштва су универзитетски професори, доктори наука, инжењери и техничари у пољу медицине и инжењеринга, као и студенти те млади људи чије је интересовање истраживање и образовање из области биомедицинског инжењеринга. Друштво је од 2015. представник Босне и Херцеговине и члан Интернационалне федерације за медицински и биолошки инжењеринг (IFMBE), од 2017. Европске алијансе за медицински и биолошки инжењеринг и науку (EAMBES), а од 2022. године Америчког колеџа клиничког инжењеринга (ACCE) и Међународне федерације здравственог инжењеринга (IFHE).

Прилог: 
1.    Позив за пријаву радова
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/12901/KONFERENCIJA-FOTO__1_.jpg