Navigacija
Viber X logo

U septembru 2023. dvije konferencije

Nauka i razvojUniverzitet u Banjoj LuciOpšte

Društvo za medicinski i biološki inženjering u Bosni i Hercegovini od 14. do 16. septembra 2023. godine u Sarajevu organizuje Međunarodnu konferenciju o medicinskom i biološkom inženjeringu u Bosni i Hercegovini (CMBEBIH).

Ovo je peta CMBEBIH konferencija, koja će na jednom mjestu okupiti preko 500 učesnika iz preko 40 zemalja, a među suorganizatorima je i Univerzitet u Banjoj Luci (UNIBL). Paralelno sa ovim događajem, Društvo će po prvi put u istoriji biti domaćin 16 mediteranskoj konferenciji o medicinskom i biološkom inženjerstvu i računarstvu (MEDICON).

Na ovim naučnim i stručnim događajima planirana su plenarna predavanja svjetskih eksperata, te stručne radionice, izlaganja najnovijih naučnih istraživanja. Planirana su i sponzorska predavanja i izložbe, te veliki broj drugih aktivnosti.

Inače, Društvo za medicinski i biološki inženjering u Bosni i Hercegovini je nevladina, neprofitabilna organizacija, osnovana u martu 2014. godine. Članovi društva su univerzitetski profesori, doktori nauka, inženjeri i tehničari u polju medicine i inženjeringa, kao i studenti te mladi ljudi čije je interesovanje istraživanje i obrazovanje iz oblasti biomedicinskog inženjeringa. Društvo je od 2015. predstavnik Bosne i Hercegovine i član Internacionalne federacije za medicinski i biološki inženjering (IFMBE), od 2017. Evropske alijanse za medicinski i biološki inženjering i nauku (EAMBES), a od 2022. godine Američkog koledža kliničkog inženjeringa (ACCE) i Međunarodne federacije zdravstvenog inženjeringa (IFHE).

Prilog: 
1.    Poziv za prijavu radova
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/12901/KONFERENCIJA-FOTO__1_.jpg