Навигација
ViberX logo

Одржане радионице о писању пројеката

Опште

Радионице „Креирање приједлога пројеката у области хуманистичких и друштвених наука“ одржане су на Филозофском факултету Универзитета у Бањој Луци.

У радионицама одржаним 21. и 27. октобра и 9. новембра 2022. године учествовали су запослени наставници и сарадници са шест факултета, али и заинтересовани студенти Универзитета у Бањој Луци. Обуку је водила извршна директорка хуманитарне организације „Genesis“ из Бање Луке мр Дијана Пејић, која има преко 25 година искуства у припреми и вођењу пројеката.

Више од 25 полазника имало је прилику да се кроз интерактивни рад у групама упозна са основним елементима процеса креирања пројектних приједлога, базичном пројектном терминологијом, дефинисањем пројектних активности, циљева и индикатора, основама састављања буџета, те елементима мониторинга и евалуације.

На завршној радионици полазници су имали прилику и да представе сопствене приједлоге пројеката, настале кроз групни рад на радионицама. Оспособљавање полазника ће водити њиховом активнијем укључивању у израду пројектних приједлога, те потенцијалном пријављивању и провођењу пројектних активности у области научноистраживачког рада на локалном, националном и међународном нивоу.

Координаторка пројектних активности за УНИБЛ проф. др Славица Тутњевић изразила је задовољство због до сада обављених активности и најавила наставак обуке кроз напредни модул, на којем ће заинтересовани учесници имати прилику да сазнају више и о процесу припреме апликација за пројекте на европском нивоу, попут Еразмус – Изградња капацитета и Хоризонт Европа.

Радионице су организоване у оквиру међународног пројекта Одговори кроз политике (engl. POLICY ANSWERS R&I POLICY making, implementation ANd Support in the WEsteRn BalkanS), у којем је Филозофски факултет Универзитета у Бањој Луци један од чланова конзорцијума. Овај пројекат припада Акцијама координације и подршке које финансира Европска унија кроз Хоризонт Европа програм.

Више информација о самом пројекту доступно је на интернетској страници и на друштвеним мрежама пројекта:

Интернетска страница: www.westernbalkans-infohub.eu

Фејсбук: https://www.facebook.com/WBInfoHub

Линкедин: https://www.linkedin.com/company/wbinfohub

Твитер: https://twitter.com/WBInfoHub

Јутјуб: https://www.youtube.com/channel/UC9aLLG2bY28G9fFp2kIOkAg

Електронска пошта: policy-answers@westernbalkans-infohub.eu

Слике

  • /uploads/attachment/vest/12797/odrzane-radionice-o-pisanju-projekata.jpg
  • /uploads/attachment/vest/12797/POLICY_ANSWERS_LOGO.jpg
  • /uploads/attachment/vest/12797/odrzane-radionice-o-pisanju-projekata-1.jpg