Navigacija
Viber X logo

Održane radionice o pisanju projekata

Opšte

Radionice „Kreiranje prijedloga projekata u oblasti humanističkih i društvenih nauka“ održane su na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci.

U radionicama održanim 21. i 27. oktobra i 9. novembra 2022. godine učestvovali su zaposleni nastavnici i saradnici sa šest fakulteta, ali i zainteresovani studenti Univerziteta u Banjoj Luci. Obuku je vodila izvršna direktorka humanitarne organizacije „Genesis“ iz Banje Luke mr Dijana Pejić, koja ima preko 25 godina iskustva u pripremi i vođenju projekata.

Više od 25 polaznika imalo je priliku da se kroz interaktivni rad u grupama upozna sa osnovnim elementima procesa kreiranja projektnih prijedloga, bazičnom projektnom terminologijom, definisanjem projektnih aktivnosti, ciljeva i indikatora, osnovama sastavljanja budžeta, te elementima monitoringa i evaluacije.

Na završnoj radionici polaznici su imali priliku i da predstave sopstvene prijedloge projekata, nastale kroz grupni rad na radionicama. Osposobljavanje polaznika će voditi njihovom aktivnijem uključivanju u izradu projektnih prijedloga, te potencijalnom prijavljivanju i provođenju projektnih aktivnosti u oblasti naučnoistraživačkog rada na lokalnom, nacionalnom i međunarodnom nivou.

Koordinatorka projektnih aktivnosti za UNIBL prof. dr Slavica Tutnjević izrazila je zadovoljstvo zbog do sada obavljenih aktivnosti i najavila nastavak obuke kroz napredni modul, na kojem će zainteresovani učesnici imati priliku da saznaju više i o procesu pripreme aplikacija za projekte na evropskom nivou, poput Erazmus – Izgradnja kapaciteta i Horizont Evropa.

Radionice su organizovane u okviru međunarodnog projekta Odgovori kroz politike (engl. POLICY ANSWERS R&I POLICY making, implementation ANd Support in the WEsteRn BalkanS), u kojem je Filozofski fakultet Univerziteta u Banjoj Luci jedan od članova konzorcijuma. Ovaj projekat pripada Akcijama koordinacije i podrške koje finansira Evropska unija kroz Horizont Evropa program.

Više informacija o samom projektu dostupno je na internetskoj stranici i na društvenim mrežama projekta:

Internetska stranica: www.westernbalkans-infohub.eu

Fejsbuk: https://www.facebook.com/WBInfoHub

Linkedin: https://www.linkedin.com/company/wbinfohub

Tviter: https://twitter.com/WBInfoHub

Jutjub: https://www.youtube.com/channel/UC9aLLG2bY28G9fFp2kIOkAg

Elektronska pošta: policy-answers@westernbalkans-infohub.eu

Slike

  • /uploads/attachment/vest/12797/odrzane-radionice-o-pisanju-projekata.jpg
  • /uploads/attachment/vest/12797/POLICY_ANSWERS_LOGO.jpg
  • /uploads/attachment/vest/12797/odrzane-radionice-o-pisanju-projekata-1.jpg