Навигација
ViberX logo

Успостављање сарадње са Египтом

Универзитет у Бањој ЛуциОпште

Ректор Универзитета проф. др Радослав Гајанин и амбасадор Египта у Босни и Херцеговини Јасер Абделрахман Aли Сороур разговарали су 7. октобра 2022. године о могућој сарадњи наше високошколске установе са Универзитетом у Каиру и Универзитетом у Александрији.

План је да се са египатским универзитетима оствари сарадња на пољу размјене наставног и административног особља, студената, те да се узме заједничко учешће у истраживачким пројектима.

Током састанка, одржаног у кабинету ректора Гајанина, којем су присуствовали и проректор за материјалне и људске ресурсе проф. др Далибор Кесић и декан Филолошког факултета проф. др Биљана Бабић, говорило се и о оснивању египатског кутка који ће бити смјештен у просторијама Филолошког факултета.

Како је договорено, Амбасада Египта ће кутак опремити савременом литературом из области филологије, политикологије, филозофије, туризма и других наука, те неопходном информатичком опремом. Саговорници су размијенили и информације о могућој додјели стипендија од стране Египта.

У наставку дана, амбасадор је посјетио и Филолошки факултет Универзитета у Бањој Луци, а гдје присуствовао предавању проф. др Бранислава Анђелковића са Филозофског факултета Универзитета у Београду под називом ,,Египатска цивилизација и њен одраз на наше крајевеˮ.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/12717/large_egipat_5.jpg