Навигација
ViberX logo

Промовисана монографија проф. др Сање Јосифовић Елезовић

Универзитет у Бањој ЛуциОпште

Монографија „Вредновање вештине писања у настави енглеског језика као страног”, ауторке проф. др Сање Јосифовић Елезовић, представљена је 10. септембра 2022. године на 27. Међународном сајму књиге „Бања Лука 2022ˮ.

Ослањајући се на савремена знања и истраживања, ауторка у монографији нуди смјернице за вредновање писања на страном језику, односно за развијање поузданијих и валиднијих инструмената за оцјењивање ове важне језичке вјештине, што је значајно не само наставницима него и ученицима, посебно када је ријеч о полагању испита и добијању одговарајућих квалификација упоредивих на међународном нивоу. 

Ова научна књига намијењена је, прије свега, наставницима енглеског језика и књижевности, али и свим наставницима и студентима страних језика, а може бити корисна и стручњацима из области тестирања и наставе, члановима испитних комисија и свима који су укључени у припрему и тумачење испита из страних језика. Осавремењена сазнања из ове области основа су и за усавршавање наставника те креирање модерних наставних планова и програма.

О књизи су говорили професори Филолошког факултета Универзитета у Бањој Луци: проф. др Сања Радановић, са Студијског програма њемачког језика и књижевности, доц. др Јовица Микић, са Студијског програма француског језика и књижевности, те проф. др Емир Мухић, са Студијског програма енглеског језика и књижевности. 

Промоцији су присуствовали некадашњи и садашњи студенти, те наставници и сарадници неколико факултета Универзитета у Бањој Луци.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/12639/Prom5.jpg
  • /uploads/attachment/vest/12639/Promocija1.jpg
  • /uploads/attachment/vest/12639/prom4.jpg