Navigacija
Viber X logo

Promovisana monografija prof. dr Sanje Josifović Elezović

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Monografija „Vrednovanje veštine pisanja u nastavi engleskog jezika kao stranog”, autorke prof. dr Sanje Josifović Elezović, predstavljena je 10. septembra 2022. godine na 27. Međunarodnom sajmu knjige „Banja Luka 2022ˮ.

Oslanjajući se na savremena znanja i istraživanja, autorka u monografiji nudi smjernice za vrednovanje pisanja na stranom jeziku, odnosno za razvijanje pouzdanijih i validnijih instrumenata za ocjenjivanje ove važne jezičke vještine, što je značajno ne samo nastavnicima nego i učenicima, posebno kada je riječ o polaganju ispita i dobijanju odgovarajućih kvalifikacija uporedivih na međunarodnom nivou. 

Ova naučna knjiga namijenjena je, prije svega, nastavnicima engleskog jezika i književnosti, ali i svim nastavnicima i studentima stranih jezika, a može biti korisna i stručnjacima iz oblasti testiranja i nastave, članovima ispitnih komisija i svima koji su uključeni u pripremu i tumačenje ispita iz stranih jezika. Osavremenjena saznanja iz ove oblasti osnova su i za usavršavanje nastavnika te kreiranje modernih nastavnih planova i programa.

O knjizi su govorili profesori Filološkog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci: prof. dr Sanja Radanović, sa Studijskog programa njemačkog jezika i književnosti, doc. dr Jovica Mikić, sa Studijskog programa francuskog jezika i književnosti, te prof. dr Emir Muhić, sa Studijskog programa engleskog jezika i književnosti. 

Promociji su prisustvovali nekadašnji i sadašnji studenti, te nastavnici i saradnici nekoliko fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/12639/Prom5.jpg
  • /uploads/attachment/vest/12639/Promocija1.jpg
  • /uploads/attachment/vest/12639/prom4.jpg