Навигација
Viber

Ректор разговарао са награђеним тимом хемичара

Универзитет у Бањој ЛуциОпште

Ректор Универзитета у Бањој Луци проф. др Радослав Гајанин примио је 4. јула 2022. године тим са Студијског програма хемија Природно-математичког факултета којем је недавно у Тирани уручена награда ,,Regional Butterfly Innovation Awardˮ.

Током пријема, ректор је честитао тиму на освојеној награди, те истакао да ће подршку Универзитета у Бањој Луци увијек имати све добре идеје.

Иначе, ријеч је о награди коју додјељује Регионални савјет за сарадњу. Циљ награде, која се додјељује у шест категорија, јесте да промовише културу иновација на Западном Балкану кроз приказивање успјешних иновативних достигнућа и оснаживање осјетљивих група као што су млади и жене.

Тим чији је вођа проф. др Сузана Готовац Атлагић, а у којем су Ања Костадиновић, Драгана Мирошљевић и Сунчица Сукур, те мр Драгана Стевић, међу 150 пријављених, добитник је награде за универзитетску иновацију под називом TiPy-AIR. Њихова иновација односи се на могућност добијања функционалних материјала за фасаде који могу помоћи у деградацији непожељних гасова у ваздуху.

Пријему у кабинету ректора присуствовала је и проректорка за међународну и међууниверзитетску сарадњу проф. др Милица Балабан.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/12419/viber_image_2022-07-04_12-57-30-195.jpg