Navigacija
Viber X logo

Rektor razgovarao sa nagrađenim timom hemičara

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Rektor Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Radoslav Gajanin primio je 4. jula 2022. godine tim sa Studijskog programa hemija Prirodno-matematičkog fakulteta kojem je nedavno u Tirani uručena nagrada ,,Regional Butterfly Innovation Awardˮ.

Tokom prijema, rektor je čestitao timu na osvojenoj nagradi, te istakao da će podršku Univerziteta u Banjoj Luci uvijek imati sve dobre ideje.

Inače, riječ je o nagradi koju dodjeljuje Regionalni savjet za saradnju. Cilj nagrade, koja se dodjeljuje u šest kategorija, jeste da promoviše kulturu inovacija na Zapadnom Balkanu kroz prikazivanje uspješnih inovativnih dostignuća i osnaživanje osjetljivih grupa kao što su mladi i žene.

Tim čiji je vođa prof. dr Suzana Gotovac Atlagić, a u kojem su Anja Kostadinović, Dragana Mirošljević i Sunčica Sukur, te mr Dragana Stević, među 150 prijavljenih, dobitnik je nagrade za univerzitetsku inovaciju pod nazivom TiPy-AIR. Njihova inovacija odnosi se na mogućnost dobijanja funkcionalnih materijala za fasade koji mogu pomoći u degradaciji nepoželjnih gasova u vazduhu.

Prijemu u kabinetu rektora prisustvovala je i prorektorka za međunarodnu i međuuniverzitetsku saradnju prof. dr Milica Balaban.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/12419/viber_image_2022-07-04_12-57-30-195.jpg