Навигација
Viber

Љетња умјетничка школа окупља 30 младих умјетника

Универзитет у Бањој ЛуциОпште

Љетња умјетничка школа под називом ,,нАРТурˮ окупиће у Бањој Луци 30 младих умјетника из Републике Српске и Србије.

Ријеч је о Љетњој школи Универзитета уметности у Београду, коју ће 9. јула 2022. године отворити ректорка те високошколске установе проф. др Мирјана Николић и проректор проф. Бранко Раковић. Отварање ће бити у одржано 18 часова, у Камерној сали Академије умјетности Универзитета у Бањој Луци.

Одржавање ове школе, која ће трајати до 15. јула 2022. године, омогућено је значајном подршком и изузетним залагањем Академије умјетности Универзитета у Бањој Луци. 

,,Овогодишња Љетња умјетничка школа посвећена је истраживању и новом читању културног наслеђа Бање Луке, а посебно културно-умјетничком стваралаштву и динамичној историји града. За стваралаштво младих умјетника инспирација ће бити и препознатљиви 'зелени имиџ' и аутентично природно окружење града. У амбијенту града планирана је реализација двије умјетничке радионицеˮ, поручили су организатори. 

Руководиоци радионица су угледни професори факултета из састава Универзитета уметности у Београду, док ће полазници бити студенти из Републике Српске и Србије. 

Универзитет уметности у Београду традиционално организује Љетњу умјетничку школу са циљем да истражи умјетнички провокативне културно-историјске и природне амбијенте и да их, користећи се савременим умјетничким језиком и алатима, реанимира и учини видљивијим.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/12422/IMG_0127.jpg