Navigacija
Viber X logo

Ljetnja umjetnička škola okuplja 30 mladih umjetnika

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Ljetnja umjetnička škola pod nazivom ,,nARTurˮ okupiće u Banjoj Luci 30 mladih umjetnika iz Republike Srpske i Srbije.

Riječ je o Ljetnjoj školi Univerziteta umetnosti u Beogradu, koju će 9. jula 2022. godine otvoriti rektorka te visokoškolske ustanove prof. dr Mirjana Nikolić i prorektor prof. Branko Raković. Otvaranje će biti u održano 18 časova, u Kamernoj sali Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci.

Održavanje ove škole, koja će trajati do 15. jula 2022. godine, omogućeno je značajnom podrškom i izuzetnim zalaganjem Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci. 

,,Ovogodišnja Ljetnja umjetnička škola posvećena je istraživanju i novom čitanju kulturnog nasleđa Banje Luke, a posebno kulturno-umjetničkom stvaralaštvu i dinamičnoj istoriji grada. Za stvaralaštvo mladih umjetnika inspiracija će biti i prepoznatljivi 'zeleni imidž' i autentično prirodno okruženje grada. U ambijentu grada planirana je realizacija dvije umjetničke radioniceˮ, poručili su organizatori. 

Rukovodioci radionica su ugledni profesori fakulteta iz sastava Univerziteta umetnosti u Beogradu, dok će polaznici biti studenti iz Republike Srpske i Srbije. 

Univerzitet umetnosti u Beogradu tradicionalno organizuje Ljetnju umjetničku školu sa ciljem da istraži umjetnički provokativne kulturno-istorijske i prirodne ambijente i da ih, koristeći se savremenim umjetničkim jezikom i alatima, reanimira i učini vidljivijim.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/12422/IMG_0127.jpg