Навигација
ViberX logo

Протектор Малиновић на састанку са ректором Филиповићем и директором УКЦ РС

Универзитет у Бањој ЛуциОпште

Проректор за научноистраживачки рад и развој Универзитета у Бањој Луци проф. др Мирослав Малиновић присуствовао је 15. јуна 2022. године састанку ректора Универзитета у Крагујевцу проф. др Ненада Филиповића и директора Универзитетског клиничког центра Републике Српске (УКЦ РС) проф. др Владе Ђајића.

Посјета ректора Универзитета у Крагујевцу Универзитетском клиничком центру Републике Српске уприличена је с циљем представљања софтвера који унапређује поступак за дијагностику процјене сужења коронарних артерија који мијења инвазивне методе, као и представљања стентова штампаних на „три-деˮ штампачу из области кардиологије, прилагођених сваком пацијенту.

Како је речено, на овај начин се веома брзо изналази најадекватнија дијагностичка и терапијска процедура за пацијента, штеде финансијска средства, а што је и крајњи циљ.

Састанку су присуствовали и представници Клинике за кардиологију, Клинике интензивне медицине за нехируршке гране, Завода за клиничку радиологију и Клинике за кардиохирургију.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/12378/UKC-PROREKTOR_MALINOVIC_I_REKTOR_FILIPOVIC-DR_DJAJIC.jpg