Navigacija
Viber X logo

Protektor Malinović na sastanku sa rektorom Filipovićem i direktorom UKC RS

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Prorektor za naučnoistraživački rad i razvoj Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Miroslav Malinović prisustvovao je 15. juna 2022. godine sastanku rektora Univerziteta u Kragujevcu prof. dr Nenada Filipovića i direktora Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske (UKC RS) prof. dr Vlade Đajića.

Posjeta rektora Univerziteta u Kragujevcu Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske upriličena je s ciljem predstavljanja softvera koji unapređuje postupak za dijagnostiku procjene suženja koronarnih arterija koji mijenja invazivne metode, kao i predstavljanja stentova štampanih na „tri-deˮ štampaču iz oblasti kardiologije, prilagođenih svakom pacijentu.

Kako je rečeno, na ovaj način se veoma brzo iznalazi najadekvatnija dijagnostička i terapijska procedura za pacijenta, štede finansijska sredstva, a što je i krajnji cilj.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici Klinike za kardiologiju, Klinike intenzivne medicine za nehirurške grane, Zavoda za kliničku radiologiju i Klinike za kardiohirurgiju.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/12378/UKC-PROREKTOR_MALINOVIC_I_REKTOR_FILIPOVIC-DR_DJAJIC.jpg