Навигација
ViberX logo

Еразмус+ седмица размјене: УНИБЛ угостио делегацију из Кадиза

Опште

На Универзитету у Бањој Луци (УНИБЛ) у току је Еразмус+ седмица размјене особља, у оквиру које на нашем универзитету борави делегација Универзитета у Кадизу.

Ријеч је о делегацији састављеној од 25 чланова Универзитета у Кадизу, предвођеној проректором за интернационализацију проф. др Рафаелом Хименезом Кастањедом.

Тако је првог дана посјете, 13. јуна, на Факултету политичких наука УНИБЛ одржана презентација универзитета у склопу компоненте међународне кредитне размјене. Догађај је отворила проректорка за међународну и међууниверзитетску сарадњу УНБИЛ проф. др Милица Балабан. Другог дана, 14. јуна, на Факултету политичких наука, одржана је презентација пројеката у оквиру програма Еразмус+ „Изградња капацитетаˮ и „Хоризонтˮ на Универзитету у Бањој Луци и на Универзитету у Кадизу.

Поред тога, колеге из Кадиза представили су друге могућности у којима би се могла остварити пројектна сарадња између двије институције у наредном периоду, те су представљене и различите службе овог шпанског универзитета.

Састанак са проректорком Балабан

Истог дана, проректорка Балабан, проректор за интернационализацију проф. др Рафаел Хименез Кастањеда и директор Канцеларије за интернационализацију проф. др Мишел Реми Њики одржали су састанак у Ректорату УНИБЛ. Била је ово прилика да се разговара о јачању сарадње између два универзитета.

Саговорници су се усагласили да се у наредном периоду потпише и меморандум о сарадњи. План је да се ради и на успостављању сарадње истраживача са два универзитета, те да се размотри могућност покретања заједничких програма на трећем циклусу студија, како би се повећала научна видљивост двије високошколске установе.

Како је речено на састанку, све ове активности би требало да буду готове до краја ове године, када је планирана и узвратна посјета делегације Универзитета у Бањој Луци Универзитету у Кадизу, предвођена проректорком Балабан.

Током ове посјете Бањој Луци, гости из Шпаније обишли су Универзитетски град, посјетили Природно-математички факултет, те се упознали са културно-историјским знаменитостима града.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/12374/image_6487327__1_.JPG
  • /uploads/attachment/vest/12374/IMG-8993.jpg
  • /uploads/attachment/vest/12374/image_6487327.JPG
  • /uploads/attachment/vest/12374/IMG-9060.JPG
  • /uploads/attachment/vest/12374/IMG-9059.JPG
  • /uploads/attachment/vest/12374/IMG-9057.JPG
  • /uploads/attachment/vest/12374/IMG-9056.JPG
  • /uploads/attachment/vest/12374/IMG-9051.JPG