Navigacija
Viber X logo

Erazmus+ sedmica razmjene: UNIBL ugostio delegaciju iz Kadiza

Opšte

Na Univerzitetu u Banjoj Luci (UNIBL) u toku je Erazmus+ sedmica razmjene osoblja, u okviru koje na našem univerzitetu boravi delegacija Univerziteta u Kadizu.

Riječ je o delegaciji sastavljenoj od 25 članova Univerziteta u Kadizu, predvođenoj prorektorom za internacionalizaciju prof. dr Rafaelom Himenezom Kastanjedom.

Tako je prvog dana posjete, 13. juna, na Fakultetu političkih nauka UNIBL održana prezentacija univerziteta u sklopu komponente međunarodne kreditne razmjene. Događaj je otvorila prorektorka za međunarodnu i međuuniverzitetsku saradnju UNBIL prof. dr Milica Balaban. Drugog dana, 14. juna, na Fakultetu političkih nauka, održana je prezentacija projekata u okviru programa Erazmus+ „Izgradnja kapacitetaˮ i „Horizontˮ na Univerzitetu u Banjoj Luci i na Univerzitetu u Kadizu.

Pored toga, kolege iz Kadiza predstavili su druge mogućnosti u kojima bi se mogla ostvariti projektna saradnja između dvije institucije u narednom periodu, te su predstavljene i različite službe ovog španskog univerziteta.

Sastanak sa prorektorkom Balaban

Istog dana, prorektorka Balaban, prorektor za internacionalizaciju prof. dr Rafael Himenez Kastanjeda i direktor Kancelarije za internacionalizaciju prof. dr Mišel Remi Njiki održali su sastanak u Rektoratu UNIBL. Bila je ovo prilika da se razgovara o jačanju saradnje između dva univerziteta.

Sagovornici su se usaglasili da se u narednom periodu potpiše i memorandum o saradnji. Plan je da se radi i na uspostavljanju saradnje istraživača sa dva univerziteta, te da se razmotri mogućnost pokretanja zajedničkih programa na trećem ciklusu studija, kako bi se povećala naučna vidljivost dvije visokoškolske ustanove.

Kako je rečeno na sastanku, sve ove aktivnosti bi trebalo da budu gotove do kraja ove godine, kada je planirana i uzvratna posjeta delegacije Univerziteta u Banjoj Luci Univerzitetu u Kadizu, predvođena prorektorkom Balaban.

Tokom ove posjete Banjoj Luci, gosti iz Španije obišli su Univerzitetski grad, posjetili Prirodno-matematički fakultet, te se upoznali sa kulturno-istorijskim znamenitostima grada.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/12374/image_6487327__1_.JPG
  • /uploads/attachment/vest/12374/IMG-8993.jpg
  • /uploads/attachment/vest/12374/image_6487327.JPG
  • /uploads/attachment/vest/12374/IMG-9060.JPG
  • /uploads/attachment/vest/12374/IMG-9059.JPG
  • /uploads/attachment/vest/12374/IMG-9057.JPG
  • /uploads/attachment/vest/12374/IMG-9056.JPG
  • /uploads/attachment/vest/12374/IMG-9051.JPG