Навигација
Viber

Усвојен Акциони план за родну равноправност на УНИБЛ

Наука и развојУниверзитет у Бањој ЛуциОпште

Сенат Универзитета у Бањој Луци на 75. сједници, одржаној 23. децембра 2021. године, усвојио је Акциони план за родну равноправност на Универзитету за период 2022-2026. година и пратећу анализу стања родне равноправности.

Усвајање ових докумената представља резултат опредјељења руководства Универзитета за унапрјеђење стања у области родне равноправности на нашој високошколској установи.

Анализа стања родне равноправности и израда Акционог плана за родну равноправност на УНИБЛ, спроведена је у оквиру пројекта финансираног од стране Министарства цивилних послова Босне и Херцеговине у оквиру гранта „Програми за припрему пројеката и потенцијалних кандидата за средства из фонда Х2020” за 2020. годину“. Тим из партнерске организације УНИБЛ, Центра за друштвене иновације (ZSI) из Беча, подржао је процес анализе стања родне равноправности и израду Акционог плана за родну равноправности, кроз рецензију и осигурања квалитета. Иначе, Савјетодавни одбор за родну равноправност УНИБЛ, који је успостављен кроз пројекат УНИГЕМ размотрио је и одобрио документе анализе родне равноправности на УНИБЛ и Акционог плана за родну равноправност Универзитета у Бањој Луци за период 2022-2026. године.

Акциони план за родну равноправност на Универзитету за период 2022-2026. година 

Анализа стања родне равноправности
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/11812/akcioni_plan_za_rodnu_ravnopravnost_unibl.png