Navigacija
Viber X logo

Usvojen Akcioni plan za rodnu ravnopravnost na UNIBL

Nauka i razvojUniverzitet u Banjoj LuciOpšte

Senat Univerziteta u Banjoj Luci na 75. sjednici, održanoj 23. decembra 2021. godine, usvojio je Akcioni plan za rodnu ravnopravnost na Univerzitetu za period 2022-2026. godina i prateću analizu stanja rodne ravnopravnosti.

Usvajanje ovih dokumenata predstavlja rezultat opredjeljenja rukovodstva Univerziteta za unaprjeđenje stanja u oblasti rodne ravnopravnosti na našoj visokoškolskoj ustanovi.

Analiza stanja rodne ravnopravnosti i izrada Akcionog plana za rodnu ravnopravnost na UNIBL, sprovedena je u okviru projekta finansiranog od strane Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine u okviru granta „Programi za pripremu projekata i potencijalnih kandidata za sredstva iz fonda H2020” za 2020. godinu“. Tim iz partnerske organizacije UNIBL, Centra za društvene inovacije (ZSI) iz Beča, podržao je proces analize stanja rodne ravnopravnosti i izradu Akcionog plana za rodnu ravnopravnosti, kroz recenziju i osiguranja kvaliteta. Inače, Savjetodavni odbor za rodnu ravnopravnost UNIBL, koji je uspostavljen kroz projekat UNIGEM razmotrio je i odobrio dokumente analize rodne ravnopravnosti na UNIBL i Akcionog plana za rodnu ravnopravnost Univerziteta u Banjoj Luci za period 2022-2026. godine.

Akcioni plan za rodnu ravnopravnost na Univerzitetu za period 2022-2026. godina 

Analiza stanja rodne ravnopravnosti
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/11812/akcioni_plan_za_rodnu_ravnopravnost_unibl.png