Навигација
Viber

Позив на десети вебинар

Наука и развојУниверзитет у Бањој ЛуциОпште

Вебинар на тему „Key legal issues in Horizon Europe and opportunities in EUREKA and EIT“ биће одржан 15. децембра 2021. године u 10 часова путем ,,Зум“ платформе.

На овом вебинару који се одржава на енглеском језику, учешће је могуће уз претходну регистрацију, а коју је могуће обавити путем линка.

Предавачи на овом догађају су: Ђорђе Маркез са Универзитета у Бањој Луци, који ће говорити на тему ,,Horizon Europe – legal do’s and don’ts­­­“, Инес Маринковић из Аустријске агенције за промоцију истраживања (ФФГ) на тему ,,Innovation beyond borders: enhancing cooperation within Eureka Network“.

Предавач је и Лук Инкорваја из Европског института за иновације и технологију, на тему ,,European Institute for Innovation and Technology (EIT): Boosting the Innovation Talent and Capacity of Europe“. 

Овај догађај као и други планирани да се организују и у почетком 2022. године, је намијењен за све истраживаче, менаџере и администраторе истраживања заинтересоване за теме: шта доноси нови програм финансирања научно-истраживачких пројеката Horizon Europe, који су главни принципи дизајнирања успјешног приједлога научно-истраживачког пројекта, значај етике и отворене науке Horizon Europe, права интелектуалне својине у научно-истраживачким пројектима, трансфер технологије и процјена тржишта од посебног значаја за иновационе и научно-истраживачке пројекте, финансије на Horizon Europe пројектима и додатне могућности за аплицирање институција из земаља Западног Балкана.

Ово је десети вебинар који се организује u оквиру пројекта под називом V4+WB RMA Network, a у којем Центар за предузетништво и трансфер технологија Универзитета у Бањој Луци од новембра 2020. године учествује као партнерска институција. Овај пројекат је иницијатива за подршку и оснаживање заједнице менаџера и администратора истраживања. Конзорцијум предвођен организацијом ХЕТФА из Будимпеште, финансиран је кроз Међународни вишеградски фонд и фокусира се на земље тзв. вишеградске четворке (В4 − Пољска, Чешка, Словачка и Мађарска) и Западног Балкана (Србија, Босна и Херцеговина и Сјеверна Македонија). Приступ материјалима са претходних вебинара, доступан је на Learning Materials Platform, а могућ је уз претходну регистрацију за Online Expert Pool  пројекта.

Више информиција налази се на линку: https://hetfa.eu/international-projects/v4wb-rmas/.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/11742/RMA_Logo_Negative_Circle__1_.jpg